Helsingin Sanomat on lisännyt 260 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Panu Pälviä

Mehukkaan makeista nektariineista paistuu nuotiolla herkullinen jälkiruoka. Kun hedelmät, kauramuru ja jogurttivaahto valmistellaan ennen retkeä omiin rasioihinsa, nuotiopaikalle jää vain paistoksen kypsennys.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Nektariini-murupaistos ja jogurttivaahto

Ainekset

4
nektariinia
25
g
voita
Kauramuru
1
dl
kaurahiutaleita
1
dl
mantelirouhetta
1
dl
sokeria
½
tl
kardemummaa
50
g
voita
Jogurttivaahto
1
dl
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1
dl
turkkilaista jogurttia

Työvaiheet

  1. Pese nektariinit, halkaise ne ja poista kivet. Leikkaa hedelmät lohkoiksi. Voitele foliovuoka tai piirasvuoka reilusti voilla. Asettele nektariinilohkot vuokaan.
  2. Sekoita kaurahiutaleet, mantelirouhe, sokeri ja kardemumma keskenään kulhossa. Nypi joukkoon voi. Murustele seos nektariinilohkojen päälle.
  3. Kypsennä kuumassa grillissä tai nuotiolla ritilän päällä noin 15 minuuttia, kunnes nektariinit tuntuvat pehmeän kypsiltä.
  4. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Sekoita jogurtin joukkoon. Tarjoa jogurttivaahto paistoksen kanssa.

Vinkki: Voit kypsentää nyytit myös 225-asteisessa uunissa. Kypsennysaika on noin 15 minuuttia.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2672 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Nopsasti valmistuvaan piirakkaan kannattaa yhdistellä erilaisia marjoja. Osan niistä voi jättää myös kypsän piirakan päälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8–10
Valmistusaika
15 min + kypsennys 25 min
Vaikeustaso
Helppo

Punaisten marjojen piirakka

Ainekset

dl
juoksevaa margariinia
dl
sokeria
3
dl
vehnäjauhoja
1
dl
neljän viljan hiutaleita
1
tl
leivinjauhetta
2
tl
vaniljasokeria
1
kananmuna (L-koko)
1
dl
täysmaitoa
4
dl
marjasekoitusta (esim. punaherukoita, vadelmia, puolukkaa)
Lisäksi
1
rkl
juoksevaa margariinia vuoan voiteluun
3–4
dl
tuoreita marjoja

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele piirakkavuoka margariinilla (ø noin 25 cm).

  2. Sekoita margariini, sokeri, jauhot, hiutaleet, leivinjauhe ja vaniljasokeri kulhossa murumaiseksi seokseksi. Ota 1/3 seoksesta toiseen kulhoon. Lisää muna ja maito 2/3 muruseokseen ja sekoita sähkövatkaimella nopeasti tasaiseksi.

  3. Kaada taikina vuokaan ja levitä marjat taikinan päälle. Ripottele sivuun otettu muruseos marjoille. Kypsennä piirakkaa uunissa noin 20–25 minuuttia. Anna jäähtyä hetki.

  4. Lado haalean piirakan päälle tuoreita marjoja juuri ennen tarjoamista.

Vinkki! Jos käytät piirakkaan pakastemarjoja, lisää ne joukkoon kohmeisina ja lisää paistoaikaa tarpeen mukaan.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 260 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Kypsien tomaattien pehmeän makea hapokkuus synkkaa kantarellien maun kanssa. Tämä sieniliemeen valmistettu ja tomaateilla höystetty kantarellikeitto on kepeä, mutta täynnä makua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
2 h
Vaikeustaso
Helppo

Kantarellikeitto sieniliemestä

Ainekset

Sieniliemi
1
l (noin 300 g)
tuoreita sieniä (kantarelleja ja tatteja/suppilovahveroita)
1
sipuli
1
porkkana
150
g:n pala
juuriselleriä
4
rkl
rypsiöljyä
l
vettä
1
laakerinlehti
1
tillinvarsi
1
tl
suolaa
Keitto
2
tomaattia
1
l (noin 300 g)
kantarelleja
1
punasipuli
1
fenkoli
1
rs (200 g)
kirsikkatomaatteja
1
dl
tilliä
4
rkl
voita

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  2. Puhdista sieniliemen sienet. Halkaise sipuli, kuori ja pilko porkkana ja selleri isoiksi paloiksi. Laita sienet ja kasvikset pellille, lisää öljy ja paahda uunissa noin 30–40 minuuttia, sienien kosteudesta riippuen.
  3. Kuumenna vesi kattilassa, lisää laakerinlehti, tilli, paahdetut sienet ja kasvikset. Keitä noin 40 minuuttia miedolla lämmöllä niin, että vesi hiljalleen poreilee.
  4. Siivilöi liemi, mausta suolalla. Halkaise tomaatit ja raasta ne soseeksi raastimen isolla terällä niin, että vain kuori jää raastamatta. Laita raastetut tomaatit sieniliemeen ja keitä 10 minuuttia. Pidä liemi lämpimänä.
  5. Puhdista loput kantarellit, pilko isommat muutamaan osaan, jätä pienet kokonaisiksi. Kuori ja suikaloi sipuli, hienonna fenkoli. Halkaise kirsikkatomaatit. Hienonna tilli.
  6. Sulata voi pannulla. Paista sieniä kuumalla pannulla niin, että ne hieman ruskistuvat. Lisää sipulit ja fenkolit. Paista noin 10 minuuttia. Jaa paistos kulhoihin ja lisää tomaatit ja tilli. Kaada kuuma liemi annoksiin ennen tarjoilua. Jos haluat kirkkaan liemen, siivilöi liemi vielä kerran ennen tarjoilua.

Vinkki: Lisää keittoon pieniä ahvenfileitä, katkarapuja tai ravunlihaa. Jos teet liemen kuivatuista sienistä, käytä niitä liemeen 3 dl.

Kommentit (0)

MyBestPies on lisännyt 3 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
Tomaatti-juustopiirakka
Tomaatti-juustopiirakka

Juuston ystävälle!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
45
Vaikeustaso
Helppo

Tomaatti-juustopiirakka

Ainekset

400
g
Peruna-ruis piirakkataikina
300
g
Port Salut juustoa (Luostari)
1-2
rkl
Dijon sinappia
3-4
kpl
Kypsää tomaattia
Kirsikkatomaatteja
0,5
tl
Kuivattua timjamia

Työvaiheet

Esipaista valmis sulanut piirakkataikina 200 asteisessa uunissa 10 min.

Levitä esipaistetulle piirakkapohjalle sinappi. Peitä pohja juustoviipaleilla ja lisää juuston päälle viipaloidut tomaatit. Ripottele timjamia tomaattien päälle.

Paista piirakka 200 asteisessa uunissa 0,5 tuntia.

Koristele piirakka pannulla 5 min paistetuilla kirsikkatomaateilla juuri ennen tarjoilua.

Kommentit (0)

MyBestPies on lisännyt 3 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.
Välimerenpiirakka
Välimerenpiirakka

Maukas suolainen piirakka juhlaan ja arkeen, joka ei tarvitse ylimääräisiä mausteita tai suolaa. Maut tulevat puhtaasti täytteistä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
45
Vaikeustaso
Helppo

Välimerenpiirakka

Ainekset

400
g
Valmis peruna-ruis piirakkataikina
100
g
Fetajuustoa
2
dl
Aurinkokuivattuja tomaatteja
1
kpl
Punainen paprika
0,5
ruukku
Tuoretta basilikaa
2
kpl
Kananmunia
2
dl
Ruokakermaa

Työvaiheet

Levitä sulanut ruis-peruna piirakkapohja piirakkavuokaan ja esipaista 200 asteessa 10 min.

Lisää esipaistetun piirakkapohjan päälle murennettu fetajuusto, valutetut ja hienonnetut aurinkokuivatut tomaatit, paloiteltu paprika ja silputtu tuore basilika.

Sekoita keskenään munat, kerma ja juustoraaste. Kaada seos tasaisesti pirakan täytteiden päälle ja kypsennä 200 asteisessa uunissa 35 min.

Kommentit (0)