
Kotitekoinen nutella hieman kaupassa myytävää rouheampaa, mutta maku on entistä taivaallisempi. Vähän aineksia, suuri palkinto!
Itse tehty nutella
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 175 asteeseen. Levitä hasselpähkinät leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda pähkinöitä noin 10 minuuttia. Tarkkaile pähkinöitä, että ne eivät pala.
- Kuori hasselpähkinät hieromalla niitä keittiöpyyhkeen sisällä. Kaikkia kuoria ei tarvitse saada irti.
- Kaada kuoritut pähkinät tehosekoittimeen ja anna koneen käydä, kunnes pähkinät muuttuvat ensin rouheeksi, sitten jauheeksi ja lopulta pähkinävoiksi. Kärsivällisyyttä: tässä kestaa muutama minuutti.
- Sulata suklaa mieholla lämmillä tai vesihauteessa. Sekoita kondensoitu maito ja hunaja (sekä kookosöljy) suklaan joukkoon.
- Lisää suklaaseos tehosekoittimeen pähkinävoin joukkoon ja anna koneen käydä, kunnes tahna on tasaista. Nutella säilyy jääkaapissa noin 2 viikkoa.
Mitä voi käyttää kondensoidun maidon tilalle, että tulee laktoositon?
Moi, tehtiin tätä maitosuklaasta, mutta tuli aivan liian vaaleaa. Onneksi iso kasa kaakaojauhetta pelasti asian. Suosittelen ehdottomasti tekemään tummaan suklaaseen.
Lisäksi pähkinöitä voisi paahtaa vähän pitempään uunissa, niin tulee paahdetumpi maku.
Ja vielä muillekin, että 5dl kokonaisia hasselpähkinöitä on noin 300g. Helpottaa kaupassa pussien ostamista. :)
Kondensoitua maitoa on kahta mallia. Ohjeissa olisi hyvä mainita, kumpaa tarkoitetaan.
Ja kaupasta saa oikeaa nutellaa.
Eihan Nutellaa voi tehda itse, koska se on teollinen tuote ja Ferreron tuotemerkki. Yhta hyvin voisi vaittaa omaavansa reseptin Fazerin SIniseen tai HK:n Kabanossiin.
Tama resepti on hasselpahkinasuklaalevitteelle.
Ripaus suolaa tekee tästä vielä maukkaanpaa