Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2191 reseptiä.
Linkitetty 138 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Satu Kemppainen

Kotitekoinen nutella hieman kaupassa myytävää rouheampaa, mutta maku on entistä taivaallisempi. Vähän aineksia, suuri palkinto!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
5 dl
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Itse tehty nutella

Ainekset

5
dl
hasselpähkinöitä
200
g
maitosuklaata (tai taloussuklaata)
1
prk
kondensoitua maitoa
3
rkl
juoksevaa hunajaa
(1 tl kookosöljyä)

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Levitä hasselpähkinät leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda pähkinöitä noin 10 minuuttia. Tarkkaile pähkinöitä, että ne eivät pala.
  2. Kuori hasselpähkinät hieromalla niitä keittiöpyyhkeen sisällä. Kaikkia kuoria ei tarvitse saada irti.
  3. Kaada kuoritut pähkinät tehosekoittimeen ja anna koneen käydä, kunnes pähkinät muuttuvat ensin rouheeksi, sitten jauheeksi ja lopulta pähkinävoiksi. Kärsivällisyyttä: tässä kestaa muutama minuutti.
  4. Sulata suklaa mieholla lämmillä tai vesihauteessa. Sekoita kondensoitu maito ja hunaja (sekä kookosöljy) suklaan joukkoon.
  5. Lisää suklaaseos tehosekoittimeen pähkinävoin joukkoon ja anna koneen käydä, kunnes tahna on tasaista. Nutella säilyy jääkaapissa noin 2 viikkoa.

 

Kommentit (7)

Vierailija

Mitä voi käyttää kondensoidun maidon tilalle, että tulee laktoositon?

Vierailija

Moi, tehtiin tätä maitosuklaasta, mutta tuli aivan liian vaaleaa. Onneksi iso kasa kaakaojauhetta pelasti asian. Suosittelen ehdottomasti tekemään tummaan suklaaseen.

Lisäksi pähkinöitä voisi paahtaa vähän pitempään uunissa, niin tulee paahdetumpi maku.

Vierailija

Ja vielä muillekin, että 5dl kokonaisia hasselpähkinöitä on noin 300g. Helpottaa kaupassa pussien ostamista. :)

Vierailija

Kondensoitua maitoa on kahta mallia. Ohjeissa olisi hyvä mainita, kumpaa tarkoitetaan.

Osta sitä

Ja kaupasta saa oikeaa nutellaa.

Lorditar

Eihan Nutellaa voi tehda itse, koska se on teollinen tuote ja Ferreron tuotemerkki. Yhta hyvin voisi vaittaa omaavansa reseptin Fazerin SIniseen tai HK:n Kabanossiin.

Tama resepti on hasselpahkinasuklaalevitteelle.

Vierailija

Ripaus suolaa tekee tästä vielä maukkaanpaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2191 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Kun pääruoka on valmistettu ja grilli sammutettu, kuvun alla jälkilämmössä tekeytyvät vielä vaahtokarkeilla kuorrutetut suklaa-mansikat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Vaahtokarkkipannu

Ainekset

1
rs (500 g)
mansikoita
2
ps (à 175 g)
suklaahippuja
2
rkl
maitoa
1
ps (150 g)
isoja vaahtokarkkeja
LISÄKSI
1
pkt (200 g)
Carneval-keksejä

Työvaiheet

  1. Poista mansikoista kannat ja leikkaa isoimmat mansikat muutamaan osaan. Laita mansikat valurautapannuun. Lisää suklaa ja maito. Puolita isot vaahtokarkit ja laita ne suklaan ja mansikoiden päälle pannuun tiiviiksi kerrokseksi.

  2. Kypsennä vaahtokarkkipannua grillin jälkilämmössä kuvun alla 5–8 minuuttia, kunnes vaahtokarkit saavat hieman väriä, tai 220-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia.

  3. Herkuttele jälkiruoka Carneval-kekseillä dippaillen.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 104 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Katja Bäcksbacka KUVA Elvi Rista

Näissä kasviksissa riittää makua ja rapsakkaa purutuntumaa kaikkien grilliruokien kylkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
30 min + marinoituminen 4 h
Vaikeustaso
Helppo

Rapeat marinoidut kasvikset

Ainekset

1
pieni kesäkurpitsa
2
porkkanaa
15
sokeriherneenpalkoa
1
pienehkö suippopaprika
½
parsakaalia
½
kukkakaalia
MARINOINTILIEMI
1
dl
valkoviinietikkaa
1
dl
oliiviöljyä
1
tl
Provencen yrtit -seosta
1 ½
tl
suolaa
1
pieni valkosipulinkynsi
1
rkl
sokeria

Työvaiheet

  1. Mittaa marinointiliemen ainekset pieneen kattilaan ja kiehauta. Sekoittele, kunnes sokeri ja suola ovat sulaneet. Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  2. Pese kesäkurpitsa, herneenpalot, suippopaprika, parsakaali ja kukkakaali huolellisesti ja poista vaurioituneet osat veitsellä. Kuivaa kasviksia hieman keittiöpyyhkeellä.
  3. Kuori porkkanat. Leikkaa herneet vinottain kahteen palaan. Pilko parsa- ja kukkakaalit pieniksi nupuiksi. Leikkaa kesäkurpitsa suikaleiksi ja porkkanat sekä suippopaprika vinoviipaleiksi.
  4. Laita kasvikset kulhoon, kaada päälle jäähtynyt marinointiliemi. Sekoita varovasti isolla lusikalla, älä hajota kasviksia.
  5. Laita kelmu tiiviisti kulhon päälle ja nosta kulho jääkaappiin. Anna maistua yön ylitse tai vähintään 4 tuntia. Sekoita kasvikset hyvin ennen tarjoamista.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 82 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Pidä banaaneja aina pakkasessa, jotta pääset surauttamaan nopeasti tämän herkkupehmiksen välipalaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
5 min + pakastus 4 h
Vaikeustaso
Helppo

Mustikka-banaanipehmis

Ainekset

1
prk
maidotonta mustikkarahkaa (Alpro)
200
g
pakastemustikoita
2
banaania pilkottuna ja pakastettuna
1
dl
soijamaitoa
LISÄKSI
esim. marjajauhetta, kuivattuja marjoja, granolaa, tuoreita marjoja, manteleita tai pähkinöitä

Työvaiheet

  1. Laita tehosekoittimeen rahka, mustikat, jäiset banaanit ja soijamaito. Anna käydä tasaiseksi. Lusikoi pehmis saman tien tarjoilukulhoihin tai laita hetkeksi pakastimeen.

Kommentit (0)

Jennyfer1980 on lisännyt 19 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
Tiikerikakku
Tiikerikakku

Tiikerikakku on kuivakakuista parhain ja aateliaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
15 min taikina + 5o min uunissa
Vaikeustaso
Helppo

Tiikerikakku

Ainekset

200
g
voita
2
dl
sokeria
3
kpl
munia
2
tlk
vaniljasokeria
2
tl
leivinjauhetta
3
dl
jauhoja
3
rkl
kaakaojauhoa
3
rkl
kermaa (tai voi sulaa)

Työvaiheet

Lämmitä uuni 175 asteeseen

1. Ota voi pehmenemään huoneen lämpöön hyvissä ajoin ennen leivontaa
2. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri
3. Lisää joukkoon munat yksitellen samalla vatkaten
4. Sekoita jauhot keskenään ilman kaakaojauhetta ja kaada seos kulhoon
5. Ota 1/3 taikinaa erilleen, ja lisää siihen kaakaojauho ja kermta (tai voi sula)
6. Laita taikina kerroksittain voideltuun ja korppujahotettuun vuokaan. Aloita vaalealla

Paista 175 asteessa 50-60 min

Kommentit (0)