
Raikas, hileinen jäädyke tehdään tuoreista kirsikoista ja pullollisesta kirsikkaolutta. Granitassa ei ole kananmunaa eikä maitoa, joten jälkiruoka sopii moneen ruokavalioon.
Kirsikkaolutgranita
Ainekset
Työvaiheet
- Huuhtaise kirsikat ja poista kivet. Soseuta kirsikat sauva- tai tehosekoittimella. Lisää sokeri, hunaja ja kirsikkaolut. Sekoita tasaiseksi.
- Kaada granitaseos pakkasenkestävään vuokaan. Peitä kelmulla. Anna jäätyä noin 2 tuntia. Sekoita voimakkaasti. Nosta takaisin pakastimeen. Anna jäätyä 1 tunti, toista sekoittaminen. Anna jäätyä vielä vähintään 2 tuntia.
- Lusikoi granita tarjoilumaljoihin. Kun granita tehdään ilman jäätelökonetta, rakenne on hieman hileinen, joten siitä pyöriteltävät pallot ovat lastumaisia.
- Tarjoa sellaisenaan tai kirsikka-suklaakeksien kanssa.
Moi,
Kirsikkaolut ei ole gluteenitonta, se sisältää ohraa saman verran kuin tavallinen olut. Gluteenittomia hedelmäoluita ei toistaiseksi ole markkinoilla. Tästä löytyy listaus Suomessa saatavilla olevista gluteenittomista oluista: http://www.glu.fi/vinkit/gluteeniton/Suomen+gluteeniton+olutvalikoima/12/