Ihan maidotonta on lisännyt 21 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
Maidoton ja gluteeniton Rocky Road herkku
Maidoton ja gluteeniton Rocky Road herkku

Rocky Road -suklaasta on niin monta versiota kuin on kokkiakin. Resepti on rennosti muunneltavissa aina sen mukaan mitä kaapista löytyy ja mitkä ainekset parhaiten sopivat vatsallesi. Vilkaise siis ennen kauppaan menoa kaappisi ja katso mitä kaikkea Rocky Roadiin hyödynnettävää voisit ruokahyllyjen uumenista löytää.

Valmistan usein Rocky Road -suklaata juhliin naposteltavaksi ja kylään viemisiksi tai lahjaksi. Reseptissä on helppo huomioida erikoisruokavaliota noudattavat herkuttelijat tai lahjan vastaanottajan makumieltymykset. Herkkävatsaiset voi huomioida esimerkiksi maidotonta suklaata ja gluteenittomia aineksia käyttämällä. Myös pähkinävalinnoilla on merkitystä. FODMAP-ruokavaliossa on suositeltu välttämään cashewpähkinöitä, mutta itselleni ne eivät aiheuta vatsavaivoja.

Tässä ohjeessa käytin kaikenlaisia pähkinöitä suolattuna ja naturellina, maidotonta suklaata, gluteenittoman riisikakun, pienen pieniä vaahtokarkkeja sekä hopeisia kakkukoristeita. Suklaan ja suolattujen pähkinöiden liitto on mielestäni aivan vastustamaton!

Muuntele ohjetta oman maun mukaan

Voit aina muuttaa Rocky Roadin aineksia oman mieltymystesi mukaan, mutta ota tästä ohjeesta ainesten mitat malliksi, niin onnistut varmasti. Itse käytin suklaata melko niukasti (300 g), juuri sen verran, että pähkinät ja riisikakun palat kiinnittyvät yhdeksi levyksi sulatetun suklaan avulla. Suklaan jähmettyessä kaikki ainekset muodostavat kiinteän suklaalevyn jota, voit paloitella haluamiisi palasiin.

Vaikeustaso
Helppo

Rocky Road suklaa

Ainekset

1
kpl
gluteeniton riisikakku (saa olla suolaa)
150
g
erilaisia suolattuja pähkinötä
100
g
manteli-pähkinäsekoitusta, naturellina
300 - 400
g
tummaa maidotonta suklaata
30
g
pieniä vaahtokarkkeja tai vastaavia (gluteeniton, maidoton, vegaani)
Lisäksi tarvitset 1 kpl leivinpaperiarkin ja sopivan kokoisen vuoan suklaan valmistusta varten. Käytin vuokaa, jonka koko oli 17 x 30 cm ja laidan korkeus 3 cm.

Työvaiheet

1. Murenna tai leikkaa riisikakku pieniin paloihin

2. Leikkaa veitsellä puolet suolatuista ja suolaamattomista pähkinöistä ja manteleista.

3. Leikkaa ja taittele leivinpaperi sopivan kokoiseksi suojaksi vuokaan, myös reinoille.

4. Ripottele riisikakun palat vuoan pohjalle sekä 2/3 kaikista pähkinöitä ja manteleista (leikattuja ja kokonaisia).

5. Sulata suklaa.

Käytän itse suklaan sulattamiseen pursotinpussia ja kuumaa vettä, silloin voi hyödyntää sulan suklaan viimeiseen pisaraan eikä tule hävikkiä eikä turhaa tiskiä: Paloittele suklaa riittävän isoon kertakäyttöiseen pursotinpussiin. Sulje pussi pussinsulkijalla. Kiehauta vettä ja kaada kuuma vesi lieriömäiseen astiaan, esim kannuun. Laita pursotinpussi kuumaan veteen, niin että pussin suu ja sulkija ovat veden yläpuolella. Anna "hautua" muutama minuutti, kunnes suklaa on sulanut.

6. Leikkaa pursotinpussin suu auki ja purstota sulaa suklaata kaikkien ainesten päälle. Jos näyttää siltä ettei suklaa ole tarttunut kaikkiin pähkinöihin ja aineksiin, ota haarukka ja sekoita aineksia keskenään.

7. Tasoita pinta ja ripottele päälle loput pähkinät ja mantelit sekä vaahtokarkkeja. Anna jähmettyä huoneen lämmössä tai jääkaapissa.

Ota jähmettynyt levy vuoasta ja leikkaa paloihin. Tarjoa naposteltavaksi tai jälkiruokana kahvin/teen kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1825 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Mozzarellalla gratinoitu tomaattinen simpukkavuoka on ruokatoimittaja Anu Braskin matkamuisto Sloveniasta. Ihanaa ruuassa on paitsi maku, myös helppous. Ainekset kypsyvät nimittäin yhdessä vuoassa kuplivan kuumaksi herkuksi.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Nopea simpukka-mozzarellavuoka

Ainekset

1
pkt (450 g)
sinisimpukoita (pakaste esim. Pirkka)
1
tlk (400 ml)
kuorittuja säilyketomaatteja
½
dl
oliiviöljyä
1
tl
kuivattua tilliä
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
2
kpl (à 125 g)
mozzarella di bufalaa
Persiljaöljy
1
ruukku
lehtipersiljaa
4
valkosipulinkynttä
1
dl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
Lisäksi
maalaisleipää

Työvaiheet

  1. Tee ensin persiljaöljy. Hienonna persilja. Kuori ja hienonna valkosipulit. Yhdistä ne ja 1 dl oliiviöljyä kulhossa. Mausta suolalla. Laita jääkaappiin maustumaan siksi aikaa, kun simpukat valmistuvat.
  2. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Laita jäiset simpukat siivilään ja huuhtele kylmällä vedellä.
  3. Yhdistä säilyketomaatit, ½ dl oliiviöljyä ja mausteet laakeassa, korkeareunaisessa uunivuoassa. Painele muutama tomaatti haarukalla soseeksi, jätä loput kokonaisiksi. Kypsennä uunissa 15 minuuttia, kunnes seos on kuplivan kiehuvaa.
  4. Ota vuoka uunista, lisää simpukat ja revi juusto isoiksi paloiksi päälle. Kypsennä vielä 10 minuuttia.
  5. Lusikoi kuuman ruuan päälle reilusti persiljaöljyä ja tarjoa ruoka rapean maalaisleivän kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1825 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Joulukauden kuumin glögi valmistuu punaisesta granaattiomenamehusta ja siinä maistuu ihanasti inkivääri.

Annoksia
1
Vaikeustaso
Helppo

Granaattiomenaglögi

Ainekset

2
dl
granaattiomenamehua
1
plo (0,33 l)
inkivääriolutta
2 cm:n
pala
tuoretta inkivääriä
1
rosmariininoksa
1
kanelitanko
viipale
appelsiininkuorta

Työvaiheet

  1. Yhdistä granaattiomenamehua inkivääriolueen. Lisää pala tuoretta inkivääriä, rosmariininoksa, kanelitanko ja appelsiininkuorta. Kuumenna höyryävän kuumaksi.
  2. Koristele juoma rosmariininoksalla, kanelitangolla ja appelsiininkuorisuikaleella.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 889 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Pannukakku leivotaan piimään ja maustetaan olutmailtailla ja siirapilla. Saaristolaisleivältä makuja lainaava pannari saa päälleen katkarapuskagenia.

Annoksia
36 palaa
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Saaristolaispannari katkaraputäytteellä

Ainekset

4
munaa
1
l
piimää
5
dl
täysjyvävehnäjauhoja
1
dl
olutmaltaita
1
tl
suolaa
½
dl
tummaa siirappia
1
dl
sulatettua voita
Katkaraputäyte
2
prk
smetanaa
350
g
katkarapuja
1
sitruuna
1
tl
suolaa
½
dl
kaviart -merilevämätiä
tuoretta tilliä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 250-asteiseksi. Riko munat kulhoon. Vatkaa niiden rakenne rikki. Lisää noin kolmasosa piimästä. Lisää siirappi, jauhot, olutmaltaat ja suola. Sekoita. Lisää loput piimästä. Sulata voi ja sekoita se taikinan joukkoon.
  2. Vuoraa pelti leivinpaperilla ja kaada taikina pellille. Paista uunin keskiosassa ensin 15 minuuttia, alenna lämpö 200 asteeseen ja paista vielä toiset 15 minuuttia.
  3. Anna pannarin jäähtyä hetki. Sulata sillä välin katkaravut siivilässä kylmän juoksevan veden alla. Purista niistä vesi pois. Raasta sitruunasta keltainen kuoriosa talteen.
  4. Kumoa smetanarasiat kulhoon. Sekoita joukkoon suola, ruokalusikallinen sitruunamehua ja katkaravut. Levitä smetana pannarin päälle.  Koristele sitruunankuorella, tillillä ja kaviartilla.

Kommentit (0)

Riikka Soppa365 on lisännyt 6 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.

Sienisalaatti on helppo tehdä ilman maitotuotteita. Suolattuja sieniä löytyy vihanneshyllystä muoviämpäristä.

Sienisalaatin tekeminen kotona on helppoa. Ainoastaan sipuli pitää pilkkoa, muuten ainekset ovat valmiita suoraan kaupanhyllystä.

Suolasienet ovat hieman erilaisia: kotona tehdyt tönkkösuolatut sienet vaativat parin tunnin liotuksen. Osa kaupan suolasienistä on kuitenkin vähänsuolaisempia...

Annoksia
6-8
Valmistusaika
15 min + liotus
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen sienisalaatti

Ainekset

4
dl
silputtuja suolasieniä
1
sipuli
1
dl
kaura fraichea (esim. iMat)
1
dl
majoneesia (vegaanista, esim. X-tra)
1
rkl
sitruunan mehua

Työvaiheet

1. Valuta sienistä neste. Huuhtele tai liota sienet.

2. Purista sienistä liika vesi pois ja laita ne kulhoon.

3. Hienonna sipuli oikein pieneksi silpuksi. Lisää sipuli kulhoon.

4. Lisää loput ainekset. Sekoita. Anna tekeytyä jääkaapissa ainakin 15 minuuttia.

Kommentit (0)