ET-lehti on lisännyt 147 reseptiä.
Linkitetty 129 keittokirjaan.
OHJE Christiina Aaltio KUVA Anna Huovinen

Ihanan raparperi-britan pohjasta löytyy täyteläinen mantelin maku. Gluteenittomista jauhoista valmistettu herkku maistuu kaikille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 palaa
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Gluteeniton raparperi-brita

Ainekset

125
g
voita tai leivontamargariinia
1
dl
sokeria
3
keltuaista
1 1/2
dl
(75 g) mantelijauhetta
1/2
dl
perunajauhoja
2
tl
leivinjauhetta
1
tl
kardemummaa
1/2
dl
maitoa
Marenki
3
valkuaista
1 1/2
dl
sokeria
Täyte
2
raparperinvartta
2
dl
vettä
1/2
dl
sokeria
1/2
l
mansikoita
2
dl
kuohukermaa
1
prk
(200 g) vaniljarahkaa
1
rkl
sokeria

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 180 asteeseen.
  2. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Lisää keltuaiset yksitellen samalla vatkaten voi-sokerivaahdon joukkoon. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan. Lisää lopuksi maito. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle 25 x 30 senttiseksi levyksi. Käytä apuna mantelijauhoja.
  3. Paista kakkupohjaa 10 minuuttia.
  4. Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon sokeri. Vatkaa kunnes vaahdosta tulee jämäkkää ja kiiltävää. Ota kakkupohja uunista ja levitä marenki aaltomaisesti kakun pinnalle. Jatka paistamista noin 15 minuuttia eli kunnes marengin pinta on saanut hieman väriä.
  5. Valmista täyte. Leikkaa raparperit viiden sentin pätkiksi. Kuumenna vesi kattilassa. Lisää joukkoon sokeri. Lisää raparperit, kun sokeri on liuennut. Hauduta raparpereja muutama minuutti ja nosta ne pois liemestä, kun ne ovat hieman pehmenneet. Lohko mansikat. Vatkaa kerma kuohkeaksi ja lisää joukkoon rahka ja sokeri.
  6. Täytä kakku juuri ennen tarjoilua. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Levitä kermavaahtoa ja päälle mansikoita ja raparpereja. Nosta toinen levy päälle ja jatka täyttämistä. Koristele pinta mansikoilla ja raparpereilla.

Kommentit (4)

Vierailija

Onkohan täytteen vesimäärä varmasti oikea, tuli tosi löysä täyte. ja 2 vartta raparperia on aika suhteellinen käsite. toiset varret ohuita toiset paksuja. 

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Hei, kiitos kommentista! Huomaathan, että ohjeessa neuvotaan nostamaan raparperit pois vedestä haudutuksen jälkeen. Vettä ei siis käytetä täytteeseen, sillä vain pehmennetään raparperi.

Yst. Venla / Soppa365

Vierailija

Voisiko saada tulostus nappulan reseptien sivuille, kopioiminen menee pirun hankalaksi...

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommentistasi, välitämme toiveesi eteenpäin!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2734 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Piia Arnould

Kinkku-juustopiirakka on suolaisten piirakoiden klassikko. Tällä kertaa se leivotaan valmistaikinaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
15 min + 30 min paistaminen
Vaikeustaso
Helppo

Kinkku-juustopiirakka

Ainekset

1
pkt (400 g)
rukiista piirakkataikinaa
200
g
palvikinkkua
150
g
emmentalia
1
pieni punasipuli
1
dl
persiljaa hienonnettuna
1
rs (200 g)
mustapippurituorejuustoa
¼
dl
maitoa
½
tl
suolaa
3
rkl
kapriksia

Työvaiheet

  1. Ota taikina huoneenlämpöön noin tunti ennen leipomista.

  2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

  3. Kauli piirakkataikina pyöreään piirakkavuokaan (Ø n. 27 cm).

  4. Kuutioi kinkku ja raasta juusto. Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi puolirenkaiksi. Hienonna persilja.

  5. Notkista tuorejuusto maidolla. Lisää suola, kaprikset ja puolet persiljasta.

  6. Levitä tuorejuusto, kinkku, sipuli, kaprikset ja juustoraaste piirakkapohjalle.

  7. Kypsennä piirakkaa uunissa 30 minuuttia. Ripottele loppu persilja piirakalle ennen tarjoilua.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1387 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Pannulla voissa paistetut juuresmuusirieskat ovat jopa parempia kuin uunissa paistetut normirieskat. Ooh, miten hyvää!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 kpl
Valmistusaika
25 min + taikinan tekeytyminen
Vaikeustaso
Helppo

Gluteenittomat pannurieskat

Ainekset

3
dl
huoneenlämpöistä (suolattua) perunamuusia tai peruna-bataattimuusia (esim. Apetit)
½
tl
suolaa
1
kananmuna
2
dl
gluteenitonta jauhoseosta
Paistamiseen
voita

Työvaiheet

  1. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja siirrä taikina jääkaappiin tekeytymään noin puoleksi tunniksi.

  2. Pyöritä taikinasta kunnolla jauhotetuin käsin 6 palloa leivinpaperin päälle leikkuulaudalle. Voit joko kahden leivinpaperin välissä, runsaasti (gluteenittomia) jauhoja käyttäen kaulia ja painaa pallot ohuiksi rieskoiksi tai painaa ne litteiksi vasta pannulla lastan avulla.

  3. Kuumenna pannu kunnolla kuumaksi. Sulata voi kuumalla pannulla. Paista rieskat pannulla kullanruskeiksi. Ohuet rieskat kypsyvät nopeasti. Tarjoa heti voisulan kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2734 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Piia Arnould

Ihanan raikas suolaisen piirakan täyte syntyy katkaravuista, sitruunasta ja tillistä. Valmistaikinan ansiosta piirakka on nopeasti valmis uuniin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
15 min + 30 min paistaminen
Vaikeustaso
Helppo

Purjo-katkarapupiirakka

Ainekset

1
pkt (400 g)
piirakkataikinaa
1
pieni purjo
1
ps (180 g)
katkarapuja (pakaste)
1
sitruuna
1
dl
tilliä hienonnettuna
1
prk (200 g)
ranskankermaa
½
tl
valkopippuria myllystä
½
tl
suolaa
1
ps (150 g)
mozzarellaraastetta

Työvaiheet

  1. Ota taikina ja katkaravut huoneenlämpöön noin tunti ennen leipomista.

  2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kauli taikina piirakkavuokaan (Ø n. 27 cm).

  3. Halkaise ja huuhtele purjo. Leikkaa se ohuiksi viipaleiksi ja hauduta pannussa ilman rasvaa 3 minuuttia koko ajan käännellen.

  4. Valuta sulaneet ravut. Raasta sitruunan kuori ja purista puolikkaasta mehu. Hienonna tilli. Sekoita puolet tillistä, sitruunankuori, mehu ja mausteet ranskankerman joukkoon.

  5. Levitä purjo, ravut, kermaseos ja juustoraaste piirakkapohjalle.

  6. Kypsennä piirakkaa uunissa 30 minuuttia. Ripottele loppu tilli piirakalle ennen tarjoilua.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2734 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Herkullinen sipulipiirakka koostuu rapeasta pohjasta ja kevyesti makeutuneista sipuleista. Leivo omasi!

Vinkki! Piirakan ainesmäärät on täsmätty suorakaiteen malliseen vuokaan, jonka koko on noin 20 cm x 30 cm. Piirakka onnistuu myös halkaisijaltaan 28-senttisessä vuoassa. Ainekset tuplaamalla piirakkaa saa kokonaisen pellillisen (koko 30 x 40 cm). Valitse tarkoitukseen reunallinen uunipelti ja...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 palaa
Valmistusaika
1 t + tekeytyminen 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Parmesaani-sipulipiiras

Ainekset

dl
vehnäjauhoja
½
tl
suolaa
½
tl
sokeria
125
g
kylmää voita
1
kananmuna
n. 2
rkl
kylmää vettä
Täyte
800
g
salottisipulia
1
kananmuna
1
prk (200 g)
ranskankermaa
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
80
g
parmesaania (2 dl raastettuna)
Päälle
3–4
timjaminoksaa
1
rkl
sokeria
½
tl
suolaa
3
rkl
pinjansiemeniä
3
rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna
Parmesaani-ranskankerma
3
rkl
parmesaania raastettuna
1
prk (200 g)
ranskankermaa
1
tl
sitruunamehua
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Sekoita jauhot, suola ja sokeri kulhossa. Kuutioi voi, lisää se jauhoihin ja nypi mu­rumaiseksi. Sekoita kananmuna joukkoon. Lisää vettä vähän kerrallaan, kunnes taikina pysyy hyvin koossa, mutta ei ole liian kos­teaa. Muotoile taikina jauhotetulla alustalla suorakaiteenmuotoiseksi tiiviiksi palaksi, kääri kelmuun ja anna viilentyä jääkaapissa vähintään tunti.
  2. Kauli taikina jauhotetulla leivinpaperilla noin 26 cm x 36 cm:n kokoiseksi levyksi. Siirrä pohja papereineen vuokaan (20 cm x 30 cm).

  3. Kuori sipulit ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.

  4. Vatkaa munan rakenne rikki kulhossa. Sekoita ranskankerma, suola ja pippuri joukkoon. Levitä seos taikinalle. Raasta par­mesaani ja ota siitä 3 rkl sivuun, levitä loput piirakalle. Asettele sipulit tiiviisti päälle. Ri­pottele timjaminlehdet, sokeri ja suola piira­kalle. Paista piirakkaa uunissa 30 minuuttia.

  5. Sekoita piirakalle kastike lopusta parme­saaniraasteesta, ranskankermasta, sitruuna­mehusta ja mustapippurista.

  6. Koristele piirakka pinjansiemenillä ja leh­tipersiljalla ja tarjoa kastikkeen kanssa.

Kommentit (0)