Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2027 reseptiä.
Linkitetty 121 keittokirjaan.
Ohje Outi Väisänen Kuva Tuomas Kolehmainen

Gluteeniton karviaispannari syntyy ranskalaisen clafoutis'n innostamana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 annosta
Valmistusaika
25 min + kypsennys 50 min
Vaikeustaso
Helppo

Puolen kilon karviaispannari

Ainekset

1/2
kg
karviaisia
4
kananmunaa
1
dl
sokeria
1
dl
maissitärkkelystä
1/2
dl
mantelijauhetta
2
tl
vaniljasokeria
1/4
tl
suolaa
2
dl
kermaa
3
dl
maitoa
2
rkl
ruokosokeria
Lisäksi
2
rkl
voita
tomusokeria tai marenkimurua

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Vuoraa irtopohjainen kakkuvuoka (halk 24 cm) leivinpaperilla ja voilla. Perkaa karviaiset.
  2. Vaahdota munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi. Vatkaa maissitärkkelys, mantelijauhe, vaniljasokeri ja suola joukkoon. Lisää kerma ja maito ja vatkaa tasaiseksi.
  3. Ota kourallinen karviaisia erilleen koristelua odottamaan. Laita loput karviaiset vuokaan. Kaada taikina päälle. Kypsennä uunissa 30 minuuttia. Ripottele ruokosokeria pannarin pinnalle ja kypsennä vielä noin 20–30 minuuttia, kunnes pannari on keskeltäkin kiinteä.
  4. Anna pannarin jäähtyä, jotta se ei valahda vuoasta irrotettaessa. Ripottele loput karviaiset päälle ja koristele tomusokerilla tai murustetulla marengilla.

Kommentit (10)

Vierailija

Puuttuuko reseptistä jotain? Tein ohjeen mukaan mutta ei koskaan hyytynyt. Oli kaksi tuntia uunissa:)

Katja Soppa365
Seuraa 
Liittynyt13.5.2014

Onpa harmillista kuulla, ettei pannari hyytynyt. Testasimme reseptin uudelleen ja saimme hyvän ja herkullisen tuloksen eli pehmeän vanukasmaisen pannarin. Onko mahdollista, että pannarissasi oli liian vähän munia tai maissitärkkelystä ja mantelijauhetta? Astioissakin on eroja, mutta kahdessa tunnissa pitäisi hyytyä:) T: Katja toimituksesta

Vierailija

Hyvin hyyty ja erinomaista jäätelön kanssa.

Hulabaloo

Ohjeessa sanotaan 50 min yhteensä uunissa ja nyt Katja puhuu kahdesta tunnista..????? Mikä on oikein?

Ei leipuri

Hulabaloon ei pidä sotkea eri asioita. Joku henkilö epäili reseptin toimivuutta kun pannari ei hyytynyt KAHDEN TUNNIN kuluessa. Katja VASTASI, että tuossa ajassa olisi jo pitänyt hyytyä. Eli oikea aika on VIISIKYMMENTÄ (50 min) MINUUTTIA!

Ei leipuri

Tai jos nyt ollaan oikein tarkkoja / epätarkkoja niin paistoaika on 50 - 60 minuuttia.

Ei leipuri

Eli vielä toisella tapaa havainnollistaen. Kun pistät pannarin uuniin silloin kun kellon minuuttiviisari (pidempi) osoittaa suoraan ylös päin, niin on hyvä aika ottaa pannari ulos uunista kun minuuttiviisari on taas yläasennossa. Helppoa eikö vaan?

Evelin

Voisiko maissitärkkelyksen korvata jollain?

Vierailija

Täytyy olla tiivis irtopohjavuoka, muuten löysä taikina valuu pohjan saumasta ulos (näin meillä ☹️). Pannari on uunissa, saapa nähdä jääkö vuokaan lopulta mitään vai ovatko kaikki uunipellillä..

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Harmillista, jotkut irtopohjavuoat tosiaan falskaavat... Vähän auttaa, jos vuokaa leivinpaperilla vuoratessa jättää pohjan ja reunan väliin kiinnitetyn paperin liepeet ylös, eikä repäise pois. Näin mahdollisesti vuoasta pakenevan taikinan matka pysähtyy leivinpaperireunukseen.

Maissitärkkelyksestä: voi korvata perunajauhoilla!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2027 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Broilerinrinta paistuu vauhdilla kun se avataan perhoseksi. Kirsikkasalaatti on raikas lisuke, jonka juju on appelsiiniöljyssä pikamarinoitu punasipuli.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Broileriperhonen

Ainekset

4
broilerinrintafileetä
2
rkl
ruokaöljyä
1
tl
suolaa
1
pkt (100 g)
pippurijuustoa (Mustapekka)

Työvaiheet

  1. Kuumenna grilli keskilämmöllä.
  2. Leikkaa rintafileet perhosiksi: viillä veitsellä varovasti fileen sivusta noin fileen puoleenväliin ja avaa filee kirjan tapaan. Nuiji pihvejä kevyesti muovipussin tai tuorekelmun läpi.
  3. Sivele pihvit öljyllä ja mausta suolalla. Grillaa pihvit tai paista parila- tai paistinpannussa 2–4 minuuttia molemmin puolin.
  4. Leikkaa juusto neljäksi viipaleeksi ja laita kuumien pihvien päälle.

Kirsikkasalaatti

Ainekset

2
punasipulia
1
ruukku
basilikaa
1
l
kirsikoita
1
ps (100 g)
pinaattia
1
rs (100 g)
rucolaa
Kastike
4
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
appelsiinimehua
1
rkl
valkoviinietikkaa
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Yhdistä kaikki kastikkeen aineet isossa kulhossa ja sekoita tasaiseksi.
  2. Kuori ja viipaloi sipulit. Irrota basilikan lehdet ja siirrä ne odottamaan. Hienonna varret. Lisää sipulit ja basilikanvarret kastikkeeseen ja anna maustua 10 minuuttia.
  3. Poista halutessasi kirsikoista kivet. Huuhtele ja valuta pinaatti ja rucola.
  4. Jos tarjoat salaatin broileripihvien kanssa, valmista pihvit tässä vaiheessa.
  5. Sekoita kirsikat ja yrtit salaattiin juuri ennen tarjoamista.

Kommentit (0)

LKarvinen on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 3 keittokirjaan.

Sushia lounaaksi ja sokerisuolattua lohta iltapalaksi? Miksipä ei. Tämä resepti on helppo valmistaa ja se ei vie kauan aikaa. Lohi on todella herkullinen tällä tavalla valmistettuna ja tämä resepti sopii esimerkiksi alkupalaksi tai vaikkapa pieneksi iltapurtavaksi.

Käytä tuoretta norjan lohta, jonka saat suoraan paikalliselta kalatiskiltäsi. Aasialaisen vivahteen tämä resepti saa piparjuurikreemistä sekä japaninretikkasalaatista. Sokerisuolattuja lohireseptejä löytyy melko hyvin netistä, itse törmäsin yhden tälläkin palstalla kirjoittavan toiseen...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Sokerisuolattua lohta

Ainekset

600
g
lohta
100
g
sokeria
100
g
suolaa
Piparjuurikreme
0,5
dl
piparjuuritahnaa
1
purkki
Ranskankermaa
suolaa
Japaninretikkasalaatti
1
kpl
japaninretikka
2
rkl
oliiviöljyä
1
kpl
sitruuna
2
rkl
viinietikka
suolaa

Työvaiheet

Leikkaa lohifilee graavilohen tyyliin hiuksenhienoiksi ja ohuiksi paloiksi ja aseta sopivan kokoiseen astiaan. Kaada suola sekä sokeri erilliseen astiaan ja sekoita. Kaada tämän jälkeen lohipalojen päälle. Marinoi lohipaloja noin 30 minuutin ajan ja kuivaa palat.

Valmista piparjuurikreemi vatkaamalla ranskankerma kuohkeaksi ja sekoita kulhoon lisäksi piparjuuritahna ja suolaa. Muista tässä välissä tarkistaa maku, se on olennaista! Voit halutessasi lisätä sokeria tai suolaa oman makusi mukaan.

Valmista japaninretikkasalaatti kuorimalla salaatti ja raasta se sen jälkeen raastimella. Tämän jälkeen lisää sekoita mukaan öljy, puristettu sitruuna sekä viinietikka. Lisää hieman suolaa ja tarkista maku.

Asettele lohipalat tyylikkäästi lautaselle salaatin sekä piparjuurikremen kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2027 reseptiä.
Linkitetty 78 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Mehevän mustikkapiirakan salaisuus? Taikinaan vatkattu mantelimassa! Jauhoja tarvitaan vain vähän, koska piirakka on parhaimmillaan herkullisen kosteana. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
50 MIN
Vaikeustaso
Helppo

Mustikka-mantelipiirakka

Ainekset

150
g
huoneenlämpöistä mantelimassaa
1 1/2
dl
sokeria
3
kananmunaa
1
luomusitruuna (kuori)
1
dl
kermaa
100
g
voita
1
dl
vehnäjauhoja
2
dl
mustikoita
Inkiväärijogurtti
1
rkl
tuoretta inkivääriä raastettuna
3
dl
turkkilaista jogurttia
1
tl
vaniljasokeria

Työvaiheet

  1. Tee ensin inkiväärijogurtti. Kuori ja raasta inkivääri hienoksi raasteeksi. Sekoita inkivääriraaste, jogurtti ja vaniljasokeri keskenään. Laita inkiväärijogurtti jääkaappiin odottamaan.
  2. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vatkaa mantelimassa ja sokeri yhteen sähkövatkaimella. Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi ja lisää se taikinaan.
  3. Lämmitä kermaa ja voita kattilassa, kunnes voi sulaa. Siivilöi jauhot joukkoon. Kääntele seos varovasti taikinan joukkoon. Kaada taikina piirakkavuokaan (noin 20 cm x 30 cm) vuorotellen mustikoiden kanssa. Kypsennä uunin alatasolla noin 35 minuuttia. Piirakka saa jäädä kosteaksi.
  4. Koristele piirakka mustikoilla. Tarjoa inkiväärijogurtin kanssa.

Kommentit (0)

Sormisyötävä on lisännyt 2 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.

No nyt on aikaista, mutta alkoi jotenkin tehdä mieli talvisia/jouluisia herkkuja jo nyt kun grilli ollut kuumana käytännössä koko kesän. Lohihan sopii erinomaisesti yhteen eri asioiden kanssa, joulupöydässähän se on ainakin meillä kestosuosikki. Tätä reseptiä voi hyödyntää jo nyt sillä se ei ole...

Lohi on varmaankin suomalaisten suosikki kalaruoka, ja se taipuu moneen. Kaivaten jo joulua näin sateen ja tuulen keskellä, löysin tunnetun sivuston Rosan resepteistä jo jouluisia vaihtoehtoja joita jo meidän perheessä hyödynnettiin viime vuonna. Tässä linkki jos haluaa jo räväyttää ja kokeilla...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
60 min
Vaikeustaso
Helppo

Jouluruoka

Ainekset

3
kpl
keitetty kananmuna
12
kpl
keitettyjä uusia perunoita
300
g
paistettua lohta tai graavilohta
1-2
kpl
salaatti+rucola
1
kpl
punasipuli
12
kpl
kirsikkatomaatteja

Työvaiheet

Keitä kananmunia 10 minuutin ajan. Jäähdytä hetki, kuori, ja leikkaa puoliksi.

Paista lohta muutaman minuutin ajan molemmilta puolilta ja mausta suolalla sekä mustapippurilla ja leikkaa paloiksi. Käyttäessäsi graavilohta valmista se jo noin 30 minuuttia ennen salaatin tekoa.

Pese salaatti/rucola huolellisesti ja kuivata. Aseta suureen kulhoon salaatti ja leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi. Leikkaa punasipuli rinkuloiksi ja lisää salaattiin. Kuori avokado ja ja leikkaa siitä viipaleita salaatin päälle. Lopuksi lisää viel'ä lohi ja hieman oliiviöljyä ja sekoita varovaisesti.

Kommentit (0)