Tummasta suklaasta ja viikunoista syntyy jumalainen jäädykekakku.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
12 palaa
1 tunti 20 minuuttia + pakastus
Keskivaikea
Suklaa-viikunajäädykekakku
Ainesosat
4
kpl
valkuaista
ripaus suolaa
1,5
dl
hedelmäsokeria
50
g
rouhittua pekaanipähkinää
Suklaamousse
150
g
tummaa suklaata (50-80%)
3
kpl
kananmunaa
1
rkl
vahvaa kahvia
1
tl
appelsiinin raastettua kuorta
2,5
dl
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (9%)
Pinnalle
tuoreita paloiteltuja viikunoita
Vaiheet
- Vatkaa valkuaiset suolan kanssa kevyeksi vaahdoksi. Lisää sokeri erissä ja vatkaa vaahto kovaksi. Kääntele lopuksi pähkinärouhe joukkoon.
- Kaada valkuaismassa voideltuun, leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Paista uunin alatasossa 175 asteessa noin 40 minuuttia ja anna jäähtyä.
- Sulata suklaa vesihauteessa hyvin miedolla lämmöllä. Varo, ettei vettä tai vesihöyryä pääse joukkoon. Anna jäähtyä hetki.
- Erottele keltuaiset valkuaisista. Sekoita keltuaiset ja kahvi sulaan suklaaseen. Raasta appelsiininkuorta joukkoon. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele suklaa-keltuaisseokseen. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi ja kääntele muun moussen joukkoon.
- Kaada mousse pohjan päälle vuokaan. Peitä kakku foliolla ja pakasta vähintään 4 tuntia. Koristele viikunoilla ja laita tarjolle heti.