
Tummasta suklaasta ja viikunoista syntyy jumalainen jäädykekakku.
Suklaa-viikunajäädykekakku
Ainekset
Työvaiheet
- Vatkaa valkuaiset suolan kanssa kevyeksi vaahdoksi. Lisää sokeri erissä ja vatkaa vaahto kovaksi. Kääntele lopuksi pähkinärouhe joukkoon.
- Kaada valkuaismassa voideltuun, leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Paista uunin alatasossa 175 asteessa noin 40 minuuttia ja anna jäähtyä.
- Sulata suklaa vesihauteessa hyvin miedolla lämmöllä. Varo, ettei vettä tai vesihöyryä pääse joukkoon. Anna jäähtyä hetki.
- Erottele keltuaiset valkuaisista. Sekoita keltuaiset ja kahvi sulaan suklaaseen. Raasta appelsiininkuorta joukkoon. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele suklaa-keltuaisseokseen. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi ja kääntele muun moussen joukkoon.
- Kaada mousse pohjan päälle vuokaan. Peitä kakku foliolla ja pakasta vähintään 4 tuntia. Koristele viikunoilla ja laita tarjolle heti.