10:44 | 15.3.2019
Tropiikin vegaaninen juustokakku
Kauraa, mantelia, tahinia ja iso kasa tuoreita hedelmiä. Vegaaninen juustokakku on kuin raikas tuulahdus tropiikista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
12 palaa
45 min + jäähdytys 1 t
Helppo
Tropiikin vegaaninen juustokakku
Ainesosat
2
dl
kaurahiutaleita
2
dl
mantelijauhetta
1
tl
vaniljasokeria
1/4
tl
suolaa
2
rkl
agave- tai vaaleaa siirappia
2
rkl
rypsiöljyä
Täyte
2
dl
tuoretta mangoa soseutettuna
2
pkt (à 150 g)
maustamatonta kasvirasvalevitettä (esim. Oatly påMackan)
2
rkl
tahinia
2
rkl
agave- tai vaaleaa siirappia
2
dl
kauravispiä (esim. Kaslink)
Lisäksi
tuoreita hedelmiä (mangoa, pitaijaa, kiiviä, papaijaa, luumua, karambolaa)
Vaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Sekoita siirappi ja öljy joukkoon. Painele taikina tiiviisti vuoan pohjalle ja reunoille. Paista uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes pohja on saanut hieman väriä. Anna pohjan jäähtyä vuoassa ensin huoneenlämpöiseksi ja sitten jääkaappikylmäksi.
- Irrota pohja varovasti vuoasta tarjoiluvadille. Kuori ja kuutioi mango. Soseuta mango sauvasekoittimella niin että soseeseen jää sattumia. Levitä sose torttupohjalle.
- Notkista levite, tahini ja siirappi kulhossa lusikalla. Vaahdota kauravispi toisessa kulhossa. Sekoita vaahto tahini-siirappilevitteeseen ja lusikoi täyte mangososeen päälle.
- Kuori ja viipaloi hedelmät. Asettele hedelmät täytteen päälle.
Vinkki Voit korvata tuoreen mangon säilykemangolla.
Vinkki Jos kakun ei tarvitse olla vegaaninen, käytä levitteen tilalla tuorejuustoa ja kauravispin tilalla vispikermaa.