Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Mainos
Juhli ja nauti
Jälkiruuat
Makea leivonta
1:00 | 1.5.2017

Browniet lakurahkakuorrutteella

Lisää omaan keittokirjaan
Arla Keittiö on lisännyt 121 reseptiä

Kevään juhlissa ihastutaan ihanan tahmeista kahden suklaan brownieista, jotka yllättävät vieraat lakritsinmakuisella kuorrutuksella.

12
40 min. + 4h
Keskivaikea

Browniet lakurahkakuorrutteella

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

Kuorrute
2
liivatelehteä
1
prk
(à 200 g) Arla Keittiö Rahka lakritsi, laktoositon
2
dl
tomusokeria
2
dl
Arla laktoositon kuohukerma
2
rkl
vettä
Taikina
100
g
tumma suklaata
100
g
Arla laktoositon voi
50
g
valkosuklaata
2
kananmunaa
2
dl
sokeria
0,75
dl
fariinisokeria
2
dl
jauhoja
Lisäksi
12
kpl
tukevia muffinivuokia

Vaiheet

Valmista kuorrute. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Mittaa rahka omaan tilavaan kulhoon ja vispaa joukkoon tomusokeri. Vatkaa kerma vaahdoksi omassa kulhossa. Sekoita kermavaahto rahkan joukkoon nostellen, jotta ilmavuus säilyy. Kuumenna vesi pienessä kattilassa ja vispaa joukkoon pehmenneet ja puristellut liivatelehdet. Kun liivatelehdet ovat liuenneet veteen, kaada seos ohuena nauhana rahkavaahdon joukkoon vispilällä sekoittaen. Laita kuorrute jääkaappiin jähmettymään vähintään neljäksi tunniksi.

Kuumenna uuni 180 asteeseen.  Sulata tumma suklaa ja 50 g voita mikrossa omassa kulhossaan ja valkoinen suklaa ja 50 g voita omassa kulhossaan. Vatkaa kanamunat ja sokerit tehosekoittimella vain sen verran, että sekoittuvat. Älä vaahdota! Mittaa jauhot muna-sokeriseokseen ja vatkaa nopeasti tasaiseksi. Kaada puolet taikinasta toiseen kulhoon ja lisää siihen tumma suklaa kauhalla ripeästi sekoittaen. Kaada valkoinen suklaa toiseen taikinan puoliskoon ja sekoita tasaiseksi. Nosta tummaa taikinaa jokaiseen vuokaan reilu ruokalusikallinen ja valkoista taikinaa saman verran päälle. Nosta uuniin 25 -30 minuutiksi. Anna brownieiden jäähtyä kokonaan ennen kuorruttamista. Säilytä browniet jääkaapissa tai huoneenlämmössä tuorekelmulla peitettynä. Pursota jääkaapissa jähmettynyt kuorrute brownieiden päälle hieman ennen tarjoilua.

 

 

kaupallinen yhteistyö
Arla keittiö
Arla
brownie
lakritsi

Suosituimmat

Luumu-omenatorttu

Hasselbackan punajuuret

Suppispasteijat

Graavisiika ja piparjuuripunajuuri

Lakupallopiparit

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini