Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3180 reseptiä.
Linkitetty 173 keittokirjaan.
OHJE Kati Pohja KUVA Sami Repo

Kardemummaa, kahvia ja tummaa suklaata. Ja nämä kaikki rouskuvan marengin ja samettisen jogurttitäytteen kera. Nyt kahvikissa kehrää.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8–12 palaa
Valmistusaika
3 t + 12 t
Vaikeustaso
Vaikea

Jäädytetty marenkikakku

Ainekset

Marenkipohjat (4 pohjaa)
6
munanvalkuaista
2
dl
sokeria
½
tl
väkiviinaetikkaa
50
g
tummaa suklaata
Espressojogurttitäyte
1
tlk
(500 g) bulgarianjogurttia
6
munankeltuaista
1
dl
sokeria
2
dl
maitoa
1
dl
vettä
1
rkl
espressopikakahvijauhetta
1
tl
kardemummaa
3
rkl
maissitärkkelystä (esim. Maizena)
20
g
voita
2
dl
kuohukermaa
Koristeluun
suklaatryffeleitä

Työvaiheet

  1. Ohje onnistuu helpoimmin kiertoilmauunissa. Jos käytät tavallista uunia, tee marenkipohjat kahdessa erässä. Laita kiertoilmauuni lämpiämään 100 asteeseen, tavallinen uuni 125 asteeseen.
  2. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Laita keltuaiset pieneen kulhoon, ja peitä talouskelmulla.
  3. Laita valkuaiset isoon kulhoon ja vatkaa hetki, kunnes vaahtoa alkaa muotoutua.
  4. Lisää sokeri ja etikka vaahtoon. Jatka vaahdotusta noin 8 min, kunnes vaahto on kiinteää ja kiiltävää, ja vatkaimen ylös nostaessasi vaahtohuiput ovat teräviä.
  5. Peitä 2 peltiä leivinpaperilla. Piirrä papereihin esimerkiksi lautasen avulla 2 ympyrää, (Ø 18 cm.)
  6. Jaa vaahto neljään osaan ja nostele vaahtoa ympyröiden sisään. Älä vielä levitä vaahtoa.
  7. Paloittele suklaa kulhoon ja sulata vesihauteessa tai mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen 1–2 min.
  8. Valuta suklaa lusikalla valkuaisvaahtokasojen päälle. Tasoita valkuaisvaahtokeot lusikalla ympyröiden kokoisiksi levyiksi. Älä tasoittele liikaa, jotta suklaa jää kauniiksi raidoiksi.
  9. Kypsennä marenkilevyjä kiertoilmauunissa kahdessa tasossa noin 1 1/2 t. Anna jäähtyä.
  10. Valmista täyte. Kumoa jogurtti suodatinpaperilla vuorattuun siivilään. Nosta siivilä kulhon päälle ja jätä valumaan muun täytteen valmistuksen ajaksi.
  11. Mittaa keltuaiset, sokeri, maito, vesi, espressojauhe, kardemumma ja maissitärkkelys kattilaan. Kuumenna seos kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen. Kun ensimmäinen kupla nousee pintaan ja seos muuttuu kiisseliksi, nosta kattila levyltä. Lisää kattilaan voi ja sekoita, kunnes voi on sulanut. Jätä kiisseli jäähtymään. Sekoita seosta muutama kerta kuortumisen ehkäisemiseksi.
  12. Kun seos on jäähtynyt, yhdistä se sekä valunut jogurtti reilun kokoisessa kulhossa. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita se jogurttiseoksen joukkoon.
  13. Täytä kakku. Nosta marenkilevy tarjoilulautaselle ja levitä päälle 1/3 jogurttitäytteestä. Toista tämä 2 kertaa. Päällimmäiseksi tulee neljäs marenkilevy.
  14. Nosta kakku pakastimeen ja anna jäätyä yön yli.
  15. Ota kakku huoneenlämpöön noin 2 t ennen tarjoilua. Kakku saa olla kylmää mutta ei jäistä.
  16. Koristele suklaatryffeleillä.
  17. Huom. Täytteen määrä tuntuu suurelta, mutta jos marenki on hyvin vatkattu ja levyt kuohkeita, määrä on sopiva kolmeen reiluun täytekerrokseen.[ruutu id="1332297"]
Sisältö jatkuu mainoksen alla
kitiCnatiC on lisännyt 16 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Cookies Annen tapaan 15.12.2015

Ainekset

225
g
Voita
5
dl
Ruokosokeria
200
g
Valkosuklaata
2
kpl
Kananmunaa
1
tl
Vaniljasokeria
1
tl
Leivinjauhetta
6
dl
Vehnäjauhoja

Työvaiheet

Vatkaa munat sokeri. Lisää suklaa rouhe ja keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä rasva pehmeänä.

Tee taikinasta tanko ja leikata samankokoisiksi paloiksi, helpottaa leikkaamista jos taikina on hetken kylmässä "kohmettumassa".
Pyörittele palloiksi ja laita pellille. Uuni hoitaa ne keksin muotoon.

Paista 175 ast/reilu 10 min

Suklaan sijaan voit käyttää pähkinää, kuivattuja hedelmiä tai marjoja tms...

ruokosokeri tekee keksit ihanan tahmeiksi...

Ystävältä saatu ohje.

Kommentit (0)

kitiCnatiC on lisännyt 16 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Piimähyytelökakku 27.1.2016

Ainekset

Pohja
200
g
Keksejä
125
g
Voita
Täyte
1,5
dl
Sokeria
2
tl
Vaniliinisokeria
4
dl
Piimää
2
dl
Kermaa
3
rkl
Sitruunamehua
3-4
kpl
Liivatelehteä
Päällinen
2
prk
Piltti mango- tai hedelmäsostta
Koristeluun
Kermavaahtoa ja sitruunamelissanlehtiä

Työvaiheet

Vaivaa keksimurut ja sula voi pohjataikinaksi. Painele vuokaan ja paista n 10 min/175 ast

Liota liivatteet. Sulata ne kuumaan sitruuna mehuun

Sekoita sokerit piimään. Vaahdota kerma ja lisää piimäseokseen. ja lisää sitruuna-liivate seos.

Kaada seos jäähtyneelle pohjalle ja anna hyytyä.

Levitä mangonsose päälle, koristele ja tarjoa.

Ohje Pirkasta 3/98, jutusta jossa K-lähikauppias Teija ja Tom Högström, Myrskylästä kokkaa

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3180 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Kokki Joël Robuchonin perunamuusi ei ole mikä tahansa arkimuusi. Siihen tulee uskomaton määrä voita, joka tekee koostumuksesta ja mausta ainutlaatuisen. Myös valmistusprosessi eroaa tavallisesta muusista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
55 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Joël Robuchonin voinen perunamuusi

Ainekset

1
kg
jauhoisia perunoita
2
l
kylmää vettä
1
rkl
karkeaa merisuolaa
250
g
kylmää voita
dl
täysmaitoa
¼
tl
mustapippuria
(suolaa)

Työvaiheet

  1. Pese perunat huolellisesti. Laita kokonaiset perunat, vesi ja suola isoon kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi, laske lieden lämpöä ja peitä kannella. Keitä noin 25 minuuttia tai kunnes perunat ovat kokeiltaessa kypsiä.

  2. Leikkaa voi pieniksi kuutioiksi ja laita se jääkaappiin odottamaan.

  3. Valuta ja kuori perunat kuumina. Purista perunat perunaprässin läpi isoon pinnoitettuun kattilaan tai kasariin. Voit myös soseuttaa perunat monitoimikoneessa pienintä raastinterää käyttäen.

  4. Laita kattila keskilämmölle ja sekoita lastalla reippaasti käännellen noin 5 minuuttia, jotta sose hieman kuivuu.

  5. Kuumenna samaan aikaan maito pienessä kattilassa tai mikroaaltouunissa.

  6. Laske lieden lämpöä. Lisää kylmä voi muusiin pienissä erissä voimakkaasti vatkaten. Lisää kuuma maito nauhana, edelleen sekoittaen. Jatka sekoittamista, kunnes maito on imeytynyt. Mausta pippurilla ja halutessasi suolalla.

Vinkki Jos haluat soseesta vieläkin silkkisempää, siivilöi se ennen tarjoamista.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3180 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Ajankohtaisimmat croissantit ovat nyt raidallisia. Voitaikinan ja tumman suklaan liitto keikkuu makean ja suolaisen rajamaastossa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
18 kpl
Valmistusaika
20 min + sulattaminen 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Minisuklaacroissantit

Ainekset

1
pkt (500 g)
esikaulittua ja laskostettua voitaikinaa (pakaste)
50
g
voita huoneenlämpöisenä
2
rkl
kaakaojauhetta
100
g
tummaa suklaata (kaakaopitoisuus vähintään 70 %)

Työvaiheet

  1. Ota voitaikina huoneenlämpöön sulamaan noin tuntia ennen leipomista.

  2. Sekoita pehmeä voi ja kaakaojauhe.

  3. Kauli voitaikina noin puolta ohuemmaksi, suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä voi-kaakaojauheseos ohueksi kerrokseksi levylle. Leikkaa levy pitkittäin puoliksi taikinapyörällä. Leikkaa puolikkaat pieniksi kolmioiksi. Yhdestä puolikkaasta levystä tulee 9 kolmiota.

  4. Laita jokaisen kolmion leveään päähän pieni pala suklaata. Rullaa kolmiot sarviksi. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia. Tarjoa lämpimänä.

Kommentit (0)