Kardemummaa, kahvia ja tummaa suklaata. Ja nämä kaikki rouskuvan marengin ja samettisen jogurttitäytteen kera. Nyt kahvikissa kehrää.
Jäädytetty marenkikakku
Ainekset
Työvaiheet
- Ohje onnistuu helpoimmin kiertoilmauunissa. Jos käytät tavallista uunia, tee marenkipohjat kahdessa erässä. Laita kiertoilmauuni lämpiämään 100 asteeseen, tavallinen uuni 125 asteeseen.
- Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Laita keltuaiset pieneen kulhoon, ja peitä talouskelmulla.
- Laita valkuaiset isoon kulhoon ja vatkaa hetki, kunnes vaahtoa alkaa muotoutua.
- Lisää sokeri ja etikka vaahtoon. Jatka vaahdotusta noin 8 min, kunnes vaahto on kiinteää ja kiiltävää, ja vatkaimen ylös nostaessasi vaahtohuiput ovat teräviä.
- Peitä 2 peltiä leivinpaperilla. Piirrä papereihin esimerkiksi lautasen avulla 2 ympyrää, (Ø 18 cm.)
- Jaa vaahto neljään osaan ja nostele vaahtoa ympyröiden sisään. Älä vielä levitä vaahtoa.
- Paloittele suklaa kulhoon ja sulata vesihauteessa tai mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen 1–2 min.
- Valuta suklaa lusikalla valkuaisvaahtokasojen päälle. Tasoita valkuaisvaahtokeot lusikalla ympyröiden kokoisiksi levyiksi. Älä tasoittele liikaa, jotta suklaa jää kauniiksi raidoiksi.
- Kypsennä marenkilevyjä kiertoilmauunissa kahdessa tasossa noin 1 1/2 t. Anna jäähtyä.
- Valmista täyte. Kumoa jogurtti suodatinpaperilla vuorattuun siivilään. Nosta siivilä kulhon päälle ja jätä valumaan muun täytteen valmistuksen ajaksi.
- Mittaa keltuaiset, sokeri, maito, vesi, espressojauhe, kardemumma ja maissitärkkelys kattilaan. Kuumenna seos kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen. Kun ensimmäinen kupla nousee pintaan ja seos muuttuu kiisseliksi, nosta kattila levyltä. Lisää kattilaan voi ja sekoita, kunnes voi on sulanut. Jätä kiisseli jäähtymään. Sekoita seosta muutama kerta kuortumisen ehkäisemiseksi.
- Kun seos on jäähtynyt, yhdistä se sekä valunut jogurtti reilun kokoisessa kulhossa. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita se jogurttiseoksen joukkoon.
- Täytä kakku. Nosta marenkilevy tarjoilulautaselle ja levitä päälle 1/3 jogurttitäytteestä. Toista tämä 2 kertaa. Päällimmäiseksi tulee neljäs marenkilevy.
- Nosta kakku pakastimeen ja anna jäätyä yön yli.
- Ota kakku huoneenlämpöön noin 2 t ennen tarjoilua. Kakku saa olla kylmää mutta ei jäistä.
- Koristele suklaatryffeleillä.
- Huom. Täytteen määrä tuntuu suurelta, mutta jos marenki on hyvin vatkattu ja levyt kuohkeita, määrä on sopiva kolmeen reiluun täytekerrokseen.[ruutu id="1332297"]