
Kesäkurpitsaraaste toimii kakkupohjan mehevöittäjänä. Makua kakku saa pistaaseista, sitruunasta ja valkosuklaasta.
Kesäkurpitsakakku
Ainekset
Työvaiheet
- Pingota leivinpaperi irtopohjaisen vuoan (Ø 24 cm) pohjan ja reunan väliin. Voitele ja korppujauhota reunat.
- Raasta kesäkurpitsa. Rouhi pistaasit morttelissa tai veitsellä leikkuulaudalla. Pese sitruuna ja raasta ohut keltainen kuoriosa.
- Vaahdota pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää kananmunat yksitellen edelleen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Lisää myös kesäkurpitsaraaste, rouhitut pistaasinsydämet ja sitruunankuori. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 40–45 minuuttia, kunnes kakku vaikuttaa tikulla kokeiltaessa kypsältä. Irrota kakku vuoasta hetken jäähtyneenä. Anna sen jäähtyä kokonaan.
- Sulata paloiteltu valkosuklaa varovasti mikroaaltouunissa ja anna sen jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa sen jälkeen toisessa kulhossa tuorejuusto, sokeri ja sitruunamehu tasaiseksi, jolloin tuorejuusto notkistuu. Kaada valkosuklaa tuorejuuston joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon lopuksi kermavaahto varovasti sekoittaen.
- Halkaise kakku kahtia. Nosta alin levy tarjoiluvadille. Levitä sen päälle puolet valkosuklaavaahdosta. Nosta toinen kakkulevy päälle ja levitä loppu vaahto. Anna vetäytyä jääkaapissa pari tuntia.
- Koristele muutamalla kesäkurpitsankukalla, jos niitä on saatavilla, ja kesäkurpitsankuorisuikaleilla.
Vinkki! Voit valmistaa kesäkurpitsakakun myös pellillisenä leivoksia. Tee tällöin taikina kaksinkertaisena (kuorrutuksen määrää ei tarvitse kaksinkertaistaa, ohjeen määrä riittää levyn pinnalle siveltäväksi). Paista taikinaa reunallisella uunipellillä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes kakkulevy on kypsä. Levitä kuorrutus kauttaaltaan jäähtyneen kakkulevyn päälle ja koristele rouhituilla pistaaseilla.