Kodin Kuvalehti on lisännyt 732 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
OHJE Outi Väisänen KUVA Anna Huovinen

Astetta terveellisempien suklaamunien sisällä on taatelia. Maapähkinävoimunat maistuvat toffeelta ja Nutella-munat suklaalta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15 kpl
Valmistusaika
20 min + 1 t 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kolmen aineksen suklaamunat

Ainekset

20
pehmeää taatelia
2
rkl
maapähkinävoita tai Nutellaa
Kuorrute
170
g
tummaa suklaata tai valkosuklaata
1
tl
sormisuolaa
1
tl
marjajauhetta

Työvaiheet

  1. Soseuta taatelit ja maapähkinävoi tai Nutella sileäksi tahnaksi tehosekoittimella.
  2. Muotoile tahna kostutetuin käsin pieniksi muniksi leivinpaperin päälle lautaselle. Laita pallot pakastimeen 30 minuutiksi.
  3. Sulata suklaa mikroaaltouunissa tai vesihauteessa.
  4. Tökkää cocktailtikku taatelimuniin ja dippaa munat sulassa suklaassa. Laske munat takaisin leivinpaperin päälle ja ripota heti päälle pieni ripaus sormisuolaa ja marjajauhetta.
  5. Laita suklaamunat jääkaappiin vähintään tunniksi.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1454 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Kolme kovaa peetä samassa paketissa: pizza, pasta ja purilainen! Nämä pienet suupalat ovat hauska yhdistelmä näitä kaikkien lempiruokia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Italialaiset purilaiset

Ainekset

400
g
naudan jauhelihaa
2
valkosipulinkynttä
1
dl
persiljaa
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
PAISTAMISEEN
voita öljyä
LISÄKSI
1
prk
pastakastiketta
8
mozzarellaviipaletta
16
pientä pepperoniviipaletta
VALKOSIPULISÄMPYLÄT
8
(pientä) hampurilaissämpylää
4
rkl
voita
1
rkl
valkosipulijauhetta
2
tl
kuivattua oreganoa
1
dl
raastettua parmesaania

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.

  2. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet ja hienonna persilja. Sekoita kaikki pihvien ainekset keskenään. Muotoile kostutetuin tai öljytyin sormin 8 pientä pihviä.

  3. Kuumenna rasvat paistinpannulla ja paista pihvit (erissä) noin 2 minuuttia per pihvi (liha saa jäädä punertavaksi). Laita kaikki paistetut pihvit pannulle ja kaada pastakastike päälle. Nosta pihvien päälle mozzarella- ja pepperoniviipaleet ja laita kansi päälle. Laita levy pois päältä ja anna juuston rauhassa sulaa pihvien päälle.

  4. Tee sillä aikaa valkosipulisämpylät. Sulata voi ja sekoita joukkoon valkosipulijauhe ja oregano. Puolita sämpylät ja valele puolikkaat valkosipulivoilla. Ripottele parmesaania päälle. Paista uunissa noin 10 minuuttia.

  5. Täytä valkosipulisämpylät pihveillä ja lusikoi pastakastiketta mukaan.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1454 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Anna Huovinen

Suloisen tahmaiset valkosuklaapalat maustetaan japanista tulevalla vihreällä matcha-jauheella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 palaa
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Matcha-valkosuklaablondiet

Ainekset

100
g
voita
2
kananmunaa
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
½
tl
leivinjauhetta
3
dl
vehnäjauhoja
1
rkl
matcha-jauhetta
100
g
valkosuklaata
50
g
cashewpähkinöitä
PÄÄLLE
valkosuklaaraitoja, strösseleitä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

  2. Sulata voi. Vaahdota munat, sokeri ja vaniljasokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi.

  3. Sekoita leivinjauhe ja matcha vehnäjauhoihin ja siivilöi seos muna-sokeri- vaahtoon. Lisää myös voisula ja sekoita taikina tasaiseksi, älä vatkaa.

  4. Sulata valkosuklaa varovasti esimerkiksi mikrossa ja lisää se ohuena nauhana taikinaan. Rouhi cashewpähkinät ja kääntele joukkoon.

  5. Vuoraa 30 x 20 cm:n vuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Paista noin 20 minuuttia. Blondiet saavat jäädä hieman tahmeiksi.

  6. Leikkaa neliöiksi ja koristele halutessasi.

Kommentit (0)

Porsaankyljyksistä tulee todella mehevät ja maistuvat, ananasrengas päällä ja juustokuorrutus kruunaa kyljykset.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
n. 1 tunti
Vaikeustaso
Helppo

Mehevät juustokuorrutetut ananaskyljykset

Ainekset

4
porsaankyljystä
2
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria
sinappia
2
dl
lihalientä
4
kpl
ananasrengasta (pieni säilykepurkki)
2
dl
juustoraastetta

Työvaiheet

Nuiji kyljykset ja hiero suolaa ja pippuria, käy hyvin ruokalusikalla.
Ruskista kyljykset pannulla, molemmin puolin, mieluummin valurautapannulla.
Nosta ne uunivuokaan ja levitä pinnalle ohut kerros sinappia.
Huuhtele pannu lihaliemellä ja kaada uunipannulle, niin että liemi
ulottuu puoleen väliin kyljyksiä.
Hauduta kyljyksiä 200 asteessa n. 45 min.
Kun kyljykset ovat kypsiä laita jokaisen päälle ananasrengas ja juustoraastetta.
Kuorruta 225 asteessa, kunnes juusto sulaa ja saa väriä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2868 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström

Nyt on reilusti sitruunaa! Ihana pullapiirakka on helppo tarjottava isommalle porukalle. Pehmeä curdimainen täyte tehdään kananmunan keltuaisista ja siinä on sitruunaa mehuna ja kuoriraasteena.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
24 palaa
Valmistusaika
35 min + kohottaminen ja kypsennys 1½ t
Vaikeustaso
Helppo

Sitruunapeltipulla

Ainekset

1
luomusitruunan kuori raastettuna
3
dl
maitoa
25
g
hiivaa
1
dl
sokeria
1
tl
suolaa
1
kananmuna
7–8
dl
vehnäjauhoja
100
g
voita huoneenlämpöisenä
TÄYTE
1
luomusitruunan kuori raastettuna
1
dl
sitruunamehua
dl
vettä
dl
sokeria
5
rkl
maissitärkkelystä
4
keltuaista
100
g
voita
LISÄKSI
1
kananmuna
1
dl
mantelilastuja

Työvaiheet

  1. Pese sitruuna ja raasta keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murustele hiiva joukkoon. Lisää kuoriraaste, sokeri, suola ja muna. Alusta noin 2/3 jauhoista nesteeseen, lisää pehmeä voi ja loput jauhot. Vaivaa taikinaa pari minuuttia niin, että se irtoaa kulhon reunoista. Lisää jauhoja tarvittaessa. Anna kohota liinan alla kaksinkertaiseksi, noin 40 minuuttia.

  2. Tee täyte. Pese sitruuna ja raasta keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Purista tarvittava määrä mehua kattilaan. Lisää joukkoon kuoriraaste, vesi, sokeri, maissitärkkelys ja keltuaiset. Vispaa tasaiseksi. Kuumenna koko ajan sekoittaen noin 5 minuuttia tai kunnes täyte paksuuntuu kiisselimäiseksi. Siirrä kattila syrjään liedeltä ja vispaa voi joukkoon nokareina. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

  3. Ota taikinasta sivuun noin kolmannes. Kauli loppu taikina leivinpaperin päällä reunallisen pellin kokoiseksi (n. 30 cm x 40 cm) levyksi. Siirrä se leivinpaperin avulla pellille. Jaa loppu taikina kahtia ja pyöritä pitkiksi, ohuiksi tangoiksi. Napsauta tangot toisesta päästä yhteen ja puno ne yhteen. Kiepauta punos kiertämään taikinalevyn reunoja. Anna kohota liinan alla 15–20 minuuttia.

  4. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele pullan reunat munalla. Levitä jäähtynyt täyte tasaiseksi kerrokseksi
    taikinan päälle ja ripottele pinnalle mantelilastuja. Kypsennä uunin alaosassa 25–30
    minuuttia.

Kommentit (2)

Vierailija

Onkohan tästä hävinnyt osa ohjeesta bittiavaruuteen?

TuuliSoppa365
Seuraa 
Liittynyt7.2.2022

Heippa! 
Kiitos kommentista, ohjeesta oli tosiaan jäänyt viimeinen lause puuttumaan. Se on nyt korjattu!