Kaunis kesäjälkkäri kasataan letuista, joihin tulee makeus banaanista ja proteiinia kaurajauhoista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
15 min + taikinan turvottaminen 30 min
Helppo
Lettukakku
Ainesosat
1
kypsä banaani
3
munaa
2
dl
kauramaitoa
1
dl
kaurajauhoja
ripaus
suolaa
TÄYTE
3
dl
turkkilaista jogurttia (laktoositonta)
1
tl
vaniljasokeria
1
rkl
sokeria
1
tl
kardemummaa
n. 1
l
tuoreita marjoja (mansikoita, mustikoita)
1
rkl
manteleita
1
rkl
hunajaa
LISÄKSI
paistamiseen öljyä
Vaiheet
-
Hienonna banaani. Sekoita lettutaikinan aineet tasaiseksi. Anna turvota puoli tuntia.
-
Paista taikinasta 6–7 isoa lettua. Anna lettujen jäähtyä hetki.
-
Mausta jogurtti vaniljasokerilla, sokerilla ja kardemummalla. Viipaloi mansikat. Aseta yksi lettu tarjoiluvadille ja lusikoi jogurttia ja marjoja letulle. Täytä samalla tavoin kaikki lettukakun välit niin, että päällimmäisen letun pinnalle tulee vielä jogurttia ja marjoja. Rouhi mantelit veitsellä ja ripottele päälle. Valuta hunaja kakulle.