Limetillä maustetut minijuustokakut ovat varma noutopöydän hitti tai suloinen sormisyötävä piknikille.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
12
15 min + 30 min paisto + 4–8 h tekeytyminen
Helppo
Limetti-minijuustokakut
Ainesosat
Pohja
170
g
kaurakeksejä
50
g
voita
Täyte
2
limettiä
500
g
maustamatonta tuorejuustoa
150
g
ranskankermaa
1¼
dl
sokeria
1
rkl
maissitärkkelysjauhoa
¼
tl
vaniljajauhetta
2
munaa
Kuorrutukseen
12
mansikkaa
200
g
tummaa suklaata
2
dl
kuohukermaa
Vaiheet
- Murskaa keksit monitoimikoneessa tai vahvassa muovipussissa päältä kaulimella painellen. Sulata voi ja sekoita keksimurskaan.
- Vuoraa 12-koloinen muffinipelti paperisilla muffinivuoilla. Jaa keksiseos vuokiin, painele kevyesti. Laita pelti hetkeksi jääkaappiin.
- Pese ja kuivaa limetit huolellisesti. Raasta niiden vihreä kuori ohuelti hienolla terällä. Purista limeteistä mehu.
- Mittaa kulhoon kuoriraaste, mehu, tuorejuusto ja ranskankerma.
- Sekoita sokeriin maissitärkkelysjauho ja vaniljajauhe. Lisää sokeriseos tuorejuustoseokseen.
- Sekoita täyte huolellisesti tasaiseksi.
- Lisää kananmunat joukkoon yksitellen ja sekoita tasaiseksi. Lusikoi täyte vuokiin keksipohjien päälle.
- Paista 150-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia, kunnes täyte on asettunut.
- Jäähdytä ja laita kakut jääkaappiin vähintään 4 tunniksi, mieluiten yön yli.
- Kuori kakut papereista ja aseta tarjoiluvadille. Lisää jokaisen päälle kokonainen mansikka.
- Paloittele suklaa kulhoon. Kuumenna kerma kattilassa lähes kiehuvaksi. Kaada suklaapalojen joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
- Lusikoi suklaakuorrutusta mansikoiden ja juustokakkujen päälle niin, että sitävaluu myös reunoille.