ET-lehti on lisännyt 139 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
Ohje Ahmed Ladarsi Kuva Piia Arnould

Pääsiäisen makupari on mämmi ja mango. Leivo mämmistä kakku ja tee täytteeksi rahkainen mangomousse, joka vie kielen mennessään.

Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
45 min + 4 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Mangomämmikakku

Ainekset

260
g
mämmiä
2
dl
sokeria
3
kananmunaa
100
g
voita tai leivontamargariinia
2
dl
perunajauhoja
1
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
Täyte
6
liivatelehteä
400
g
säilöttyä mangoa
200
g
maitorahkaa
2
dl
vaniljajogurttia
1
dl
mangolientä purkista
Koristeet
1
tuore mango
puutarhamustikoita

Työvaiheet

  1. Sekoita pohjaa varten mämmi ja sokeri huolellisesti. Lisää munat. Sulata rasva ja lisää taikinaan. Sekoita kuivat aineet ja siivilöi joukkoon.
  2. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille kääretortun tapaan levyksi. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
  3. Paina pohjasta kakkuvuoan avulla vuoan kokoinen pohja. Nosta pohja irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle. (Jauha monitoimikoneessa loput pohjasta jauhelmaksi ja pakasta jauhelma seuraavaa kakkua varten. Jauhelman voi käyttää lisäämällä joukkoon 50 g sulatettua voita ja painamalla murumassa kakkupohjaksi vuoan pohjalle.)
  4. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 minuuttia. Soseuta säilykemangot tehosekoittimessa. Lisää joukkoon rahka ja jogurtti.
  5. Kuumenna mangoliemi kattilassa ja lisää joukkoon hyvin puristetut liivatelehdet. Lisää liivateseos  rahkamassaan tasaisesti. Kaada mangoseos kakkuvuokaan. Anna hyytyä viileässä vähintään neljä tuntia. Irrota kakku vuoasta ja koristele tuoreella mangolla ja puutarhamustikoilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1454 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Suolan yhdistäminen leivonnaisiin on yhä muotia maailmalla. Keihästä tikkuun supersuklaista pretzelbrownieta ja tuoretta mansikkaa. Viitseliäs pursottaa vielä pienen kermavaahtopilven mansikoiden hatuksi.

Annoksia
32 kpl
Valmistusaika
1 t + 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Pretzelbrownie-mansikkatikut

Ainekset

175
g
huoneenlämpöistä voita
2 1/2
dl
fariinisokeria
1
dl
sokeria
3
kananmunaa
5
dl
vehnäjauhoja
1
tl
ruokasoodaa
2
tl
vaniljasokeria
300
g
tummaa suklaata
32
minipretzeliä (esim. Tiger stores)
Lisäksi
32
mansikkaa
(kermavaahtoa)

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Vaahdota voi ja sokerit. Vatkaa kananmunat yksitellen joukkoon.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja yhdistä ne taikinaan puuhaarukalla nopeasti sekoittaen. Rouhi suklaa ja lisää joukkoon.
  3. Päällystä uunivuoka (n. 25 x 40 cm) leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan ja painele pretzelit pintaan. Paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia tai kunnes paistos on kypsä mutta sisältä vielä hieman kostea. Anna jäähtyä vähintään 1 tunti.
  4. Leikkaa brownie paloiksi. Leikkaa mansikoista päät pois. Tikuta vartaat. Tarjoa halutessasi kermavaahdon kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1454 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Ohje Eetu Topo Kuva Tuomas Kolehmainen

Olutta cocktailissa! Kyllä vain. Helsinkiläisen Loung3n baarimestari Eetu Topon drinkissä maistuvat kesä, grillaaminen ja kylmä olut.

Annoksia
1
Valmistusaika
20 min + jäähtyminen 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillaajan sour

Ainekset

3
cl
vodkaa
1
cl
nuorta konjakkia
2
cl
sitruunan mehua
1,5
cl
olut-sitruunaruohosiirappia
1
kananmunanvalkuainen
Olut-sitruunaruohosiirappi
1
sitruunaruoho
1,5
dl
humalaista lager-olutta (esim. Pilsner Urquell)
1
dl
sokeria
1
dl
hunajaa
Lisäksi
jäitä
pala appelsiinin kuorta

Työvaiheet

  1. Tee ensin olut-sitruunaruohosiirappi. Leikkaa sitruunaruoho pituussuunnassa halki ja laita se kattilaan. Lisää muut aineet ja kiehauta sekoittaen. Keitä seosta matalalla lämmöllä ilman kantta noin 15 minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä.
  2. Viilennä juomalasi pakastimessa. Mittaa nesteet (myös siirappi) ja valkuainen ravistimeen ja ravista voimakkaasti 10 sekuntia, jotta valkuainen vaahtoutuu. Täytä ravistin jäillä ja ravista voimakkaasti 7 sekuntia. Valuta juoma siivilän läpi viilennettyyn lasiin ja täytä lasi jääkapaloilla.
  3. Purista appelsiinin kuoresta öljyt juoman päälle ja koristele juoma kuorella.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1454 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Kesän maukkaimman mansikkakakun taikina pilkutetaan unikonsiemenillä. Täytteessä yhdistyvät tuoreet marjat ja tahmea sitruunatahna. Päälle muotoillaan kaunis seppele.

Annoksia
10 palaa
Valmistusaika
30 min + 1 t 15 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Mansikkainen unikonsiemenkakku

Ainekset

200
g
huoneenlämpöistä voita
1,5
dl
sokeria
3
munaa
4
dl
vehnäjauhoja
0,5
dl
unikonsiemeniä
2
tl
vaniljasokeria
1,5
tl
leivinjauhetta
1
dl
sitruunatahnaa (lemon curd)
Kostutus
1
dl
appelsiinimehua
Täyte
1
l
mansikoita
4
dl
vispikermaa
1
rkl
tomusokeria
1
dl
sitruunatahnaa (lemon curd)
Koristeluun
mansikoita, mintunlehtiä, orvokkeja, marenkia

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat joukkoon yksitellen vatkaamista jatkaen. Yhdistä kuivat aineet. Sekoita ne ja sitruunatahna taikinaan. Kaada taikina pinnoitettuun kakkuvuokaan (halkaisija 22 cm). Paista uunin alaosassa noin 50 minuuttia tai kunnes kakkuun painettuun tikkuun ei enää tartu taikinaa. Kumoa kakku ja anna sen jäähtyä.
  2. Leikkaa kakku kolmeen kerrokseen. Leikkaa mansikat viipaleiksi. Vatkaa kerma ja mausta se sokerilla.
  3. Nosta alin kakkulevy tarjoiluvadille. Kostuta se appelsiinimehulla. Levitä puolet sitruunatahnasta levylle. Levitä päälle mansikoita ja kermavaahtoa. Nosta keskimmäinen kakkulevy päälle, kostuta ja täytä kuten alimmainen. Nosta päällimmainen kakkulevy päälle ja kostuta myös se.
  4. Levitä kakun päälle kermavaahtoa ja koristele mansikoita, kukilla, mintulla ja marenkimuruilla.

Kommentit (0)

Eija V. on lisännyt 65 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.

Helppoakin helpompi peruspiirakka. Onnistut varmasti! Ohje napattu jauhopaketin kyljestä.

Vaikeustaso
Helppo

Marjapiirakka

Ainekset

2
munaa
1 1/2 - 2
dl
sokeria
2
tl
vanilliinisokeria
3
dl
vehnäjauhoja
1 1/2
tl
leivinjauhetta
1 1/2
dl
sulatettua rasvaa
1
dl
maitoa tai hedelmätäysmehua
Pinnalle:
3
dl
mustikoita, herukoita, puolukoita tai raparperia

Työvaiheet

Sekoita munat ja sokerit. Käytä happamille marjoille suurempi sokerimäärä.

Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet, rasva ja neste. Sekoita taikina tasaiseksi.

Levitä voidellun piirakkavuoan pohjalle (halk. 27cm)

Ripottele marjat pinnalle.

Paista 200° uunin alatasossa 25 - 35 min. Peitä piirakka foliolla, jos pinta alkaa tummua liikaa.

Kommentit (0)