
Tämä jäätelökakku ei itse asiassa sisällä jäätelöä, vaan se valmistetaan rahkasta ja raikkaista mustikoista. Makeutta kakku saa valkosuklaasta ja rapeutta keksipohjasta. Kätevä ja nopea vierasvara!
Mustikkajäätelökakku
Ainekset
Työvaiheet
Vuoraa suorakaiteen (noin 20x10 cm) muotoinen vuoka tai pieni pyöreä irtopohjavuoka leivinpaperilla.
Murskaa keksit ja lisää joukkoon rypsiöljy.
Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai varovasti mikrossa.
Levitä keksimuruseos vuoan pohjalle. Levitä pohjan päälle Arla Keittiö mustikka-vaniljarahka. Ripota päälle 2 ½ dl mustikoita. Jätä loput mustikat koristeluun.
Valuta mustikoiden päälle sula valkosuklaa ristiin rastiin. Viimeistele koko komeus lopuilla mustikoilla.
Pakasta jäätelökakkua vähintään 6 tuntia. Nosta kakku huoneenlämpöön 15–20 minuuttia ennen tarjoilua. Leikkaa annospaloiksi.
Dominoissa ja suklaassa on lähes yhtä paljon sokeria kuin jäätelössä.