Vadelman ja lakritsin sopusointuinen liitto on näyttävän no bake -juustokakun salaisuus. Helppo keksipohja takaa, että kakku onnistuu joka kokilta.
10
25 minuuttia + 4 h jääkaapissa
Helppo
No bake -juustokakku
Ainesosat
15
kpl
(pakkaus 260 g) Bastogne-keksejä
100
g
Arla laktoositon voi
5
liivatelehteä
150
g
Arla laktoositon maustamaton tuorejuusto
3
prk
(á 200 g) Arla Keittiö Rahka lakritsi, laktoositon
3
rkl
vettä
500
g
vadelmia (n. 4 dl)
tomusokeria viimeistelyyn
Lisäksi
24 senttimetrin vuoka
Vaiheet
- Murenna keksit käsin kulhoon ja murskaa ne vielä perunasurvimella tai vastaavalla pieneksi muruksi. Sulata voi ja kaada se keksimurun joukkoon. Sekoita ja anna voin imeytyä hetki. Kaada keksiseos irtopohjavuokaan tai vuoraa vuoka leivinpaperilla. Tasoita käsin painelemalla.
- Laita liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen likoamaan.
- Lusikoi tuorejuusto kulhoon. Vatkaa rahkat tuorejuuston joukkoon tehosekoittimella, kunnes seos on tasainen.
- Kiehauta pienessä kattilassa vesi ja lisää joukkoon pehmeät, puristellut liivatelehdet. Kun liivatteet ovat liuenneet veteen, kaada liivateseos ohuena nauhana rahkan sekaan samalla vatkaten.
- Kaada 250 grammaa vadelmia rahkan joukkoon ja nostele ne varovasti seoksen joukkoon. Kaada rahkaseos keksipohjan päälle ja tasoita pinta lastalla.
- Laita kakku jääkappiin jähmettymään vähintään neljäksi tunniksi. Irrota kakku vuoasta tarjoiluastialle juuri ennen tarjoilua. Nosta loput vadelmista kakun päälle ja viimeistele tomusokerilla.