Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2049 reseptiä.
Linkitetty 37 keittokirjaan.
OHJE Outi Väisänen KUVA Tuukka Koski

Nämä pullat ovat koukuttavia kuin munkit! Silti niitä ei tarvitse uppopaistaa, ja täytettä on ainakin tuplasti. Timjami tuo omenatäytteeseen jännittävän säväyksen. Vaikka kyytipojaksi keitetään vielä vaniljakastike, syntyy koko herkku helpommin kuin täytekakku.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
24 kpl
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Omena-timjamipullat ja vanhan ajan vaniljakastike

Ainekset

2 1/2
dl
täysmaitoa
25
g
tuorehiivaa
1
kananmuna
3/4
dl
(ruoko)sokeria
2-3
tl
kardemummaa
1
tl
suolaa
n. 6 1/2
dl
puolikarkeita vehnäjauhoja
100
g
voita tai margariinia
Omenatäyte
2
hapanta omenaa (esim. Granny Smith)
30
g
voita
1 1/2
rkl
hunajaa
1/2
ruukkua
timjamia
1
tl
kanelia
1
prk
(230 g) paistonkestävää omenamarmeladia (esim. Saarioinen)
Lisäksi
1
kananmuna
1 1/2
dl
erikoishienoa sokeria
1
rkl
kanelia
2
rkl
voita

Työvaiheet

  1. Lämmitä maito 37-asteiseksi. Liuota hiiva maitoon. Sekoita kananmuna, sokeri, kardemumma ja suola joukkoon. Lisää vehnäjauhoja, kunnes taikina on pehmeää mutta muotoiltavaa. Vaivaa taikinaa käsin 10 min. Sulata voi pehmeäksi ja vaivaa taikinaan. Peitä kulho leivinliinalla ja anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi, 20–30 min.
  2. Valmista täyte. Kuori omenat ja poista siemenkota. Paloittele omenat pieniksi kuutioiksi. Kuumenna voi ja hunaja paistinpannussa vaaleanruskeaksi. Lisää omenakuutiot ja paista keskilämmöllä muutama minuutti, niin että omenat pehmenevät mutta jäävät vielä napakaksi. Riivi ja hienonna timjami. Sekoita timjami ja kaneli omenoiden joukkoon ja kaada seos kulhoon. Sekoita marmeladi joukkoon.
  3. Voitele kahden metallisen tai silikonisen muffinipellin kolot reilusti voilla. Jos omistat vain yhden pellin, paista pullat kahdessa erässä. Voit käyttää myös tukevia paperivuokia. Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Kumoa taikina jauhotetulle työpöydälle. Vaivaa ilmakuplat pois. Jaa taikina kahtia, muotoile taikinapalat tangoiksi ja leikkaa veitsellä 12 palaa. Täytä pullat yksitellen: Pyöritä pala palloksi, litistä kämmenessä lätyksi (Ø noin 10 cm) ja laita reilu ruokalusikallinen täytettä päälle. Muotoile nyytiksi, ummista saumat sormilla nipistämällä ja laita muffinivuokaan saumapuoli alaspäin. Muotoile loput pullat pellille.
  4. Peitä leivinliinalla ja anna kohota noin 20 min, kunnes pullan pinta on noussut hieman pellin reunan yläpuolelle. Jos kohotat liikaa, pulla paisuu muodottomaksi. Täytä loput 12 pullaa ensimmäisten kohotessa.
  5. Riko kananmunan rakenne lasissa ja voitele ensimmäinen pullaerä. Paista uunin keskitasossa kullanruskeiksi, noin 12 min. Voitele ja paista toinen pullaerä.
  6. Sokeroi pullat. Ota tarjoiluastia esille. Sekoita sokeri ja kaneli muovipussissa. Sulata voi. Ota pari pullaa vuoasta, sipaise päälipinnat kevyesti voisulalla ja laita muovipussiin. Ravista, niin että pullat sokeroituvat kauttaaltaan. Laita tarjoiluastiaan. Sokeroi loput pullat.
  7. Dippaa pullaa sormin kylmään vaniljakastikkeeseen tai syö lusikalla ja haarukalla. Tarjoa kahvin kanssa.

Vanhan ajan vaniljakastike

Ainekset

3
dl
täysmaitoa
2
dl
kuohukermaa
2
kananmunankeltuaista
2 1/2
rkl
sokeria
2
tl
perunajauhoa
1
vaniljatanko

Työvaiheet

  1. Mittaa maito, kerma, keltuaiset, sokeri ja perunajauho kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet veitsenkärjellä kattilaan. Kiehauta ja keitä noin 3 min miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes kastike sakenee.
  2. Anna jäähtyä hetki. Kaada kastike kannuun ja jäähdytä jääkaapissa.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Käyttäjä7766 on lisännyt 100 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.

PERUNAJAUHOKAKKU:

200 g voita
2 dl sokeria
3 munaa
2.5 dl perunajauhoja
1 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
0.5 dl konjakkia

VALMISTUSOHJE:
1. Vaahdota huoneenlämmössä pehmennyt rasva ja sokeri. Lisää munat...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Käyttäjä7766 on lisännyt 100 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.

Mummin perunajauhokakku

Valmistusaika 30 - 60 min

200 g voita
2,5 dl sokeria
2 dl perunajauhoja
3 munaa
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl konjakkia

Ohjeet

Mittaa pehmeä voi,sokeri ja perunajauhot kulhoon.
Vaahdota...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Käyttäjä7766 on lisännyt 100 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.

Suloinen mustikkatäytekakku päällystetään valkosuklaavaahdolla.

3 munaa
3/4 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja

kostutus:
Spriteä tai vaniljamaitoa

täyte:
5 dl mustikoita
100 g valkosuklaata
100 g tuorejuustoa
1...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Käyttäjä7766 on lisännyt 100 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

POHJA:
4 munaa
1.5 dl sokeria
3/4 dl perunajauhoja
3/4 dl vehnäjauhoja
0.5 dl kaakaojauhetta (makeuttamatonta)
1.5 tl leivinjauhetta
1.5 dl omenatäysmehua kostutukseen

TÄYTE:
300 g vadelmia (tuoreita tai pakastettuja)

KUORRUTUS:...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)