
Omenainen paistos lainaa makuja apfelstrudelista, vaikka pohja onkin murotaikinaa.
Omenapiirakka paistinpannussa
Ainekset
Työvaiheet
- Tee pohjataikina. Nypi voi ja sokeri sekaisin. Lisää vehnäjauhot, suola ja viimeiseksi kananmuna. Sekoita taikina tasaiseksi. Älä vaivaa, jotta taikina säilyttää mureutensa. Nosta jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.
- Kauli taikina halkaisijaltaan 33 cm:n ympyräksi. Nosta se voideltuun valurautaiseen paistinpannuun (ø noin 22 cm) tai irtopohjavuokaan.
- Kuori ja lohko omenat. Sekoita sokeri, kaneli ja 2 rkl jauhoja kulhossa. Lisää omenat ja rusinat ja sekoita. Kaada seos pannuun. Nosta pannu pakastimeen siksi aikaa, kun teet muruseoksen.
- Rouhi pistaasit ja sekoita ne sokerin ja jauhojen kanssa. Sekoita joukkoon huoneenlämpöinen voi. Ripottele murumainen seos omenoiden päälle.
- Paista 175-asteisessa uunissa noin 50 miuuttia. Jos pinta uhkaa tummua liikaa, peitä piirakka foliolla. Anna täytteen ja makujen tasaantua noin 3 tuntia ennen leikkaamista. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.
VINKKI Voit tehdä piirakan jo edellisenä päivänä.