Omenainen paistos lainaa makuja apfelstrudelista, vaikka pohja onkin murotaikinaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
8 palaa
30 min + kypsennys ja jäähtymine
Helppo
Omenapiirakka paistinpannussa
Ainesosat
Pohja
100
g
voita
2
dl
sokeria
4
dl
vehnäjauhoja
1/2
tl
suolaa
1
kananmuna
Täyte
1
kg
hapokkaita omenoita
3/4
dl
sokeria
1/2
tl
jauhettua kanelia
1
dl
(keltaisia) rusinoita
Muruseos
2
dl
pistaasia rouhittuna
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1
dl
fariinisokeria
125
g
huoneenlämpöistä voita
tarjoiluun vaniljajäätelöä
Vaiheet
- Tee pohjataikina. Nypi voi ja sokeri sekaisin. Lisää vehnäjauhot, suola ja viimeiseksi kananmuna. Sekoita taikina tasaiseksi. Älä vaivaa, jotta taikina säilyttää mureutensa. Nosta jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.
- Kauli taikina halkaisijaltaan 33 cm:n ympyräksi. Nosta se voideltuun valurautaiseen paistinpannuun (ø noin 22 cm) tai irtopohjavuokaan.
- Kuori ja lohko omenat. Sekoita sokeri, kaneli ja 2 rkl jauhoja kulhossa. Lisää omenat ja rusinat ja sekoita. Kaada seos pannuun. Nosta pannu pakastimeen siksi aikaa, kun teet muruseoksen.
- Rouhi pistaasit ja sekoita ne sokerin ja jauhojen kanssa. Sekoita joukkoon huoneenlämpöinen voi. Ripottele murumainen seos omenoiden päälle.
- Paista 175-asteisessa uunissa noin 50 miuuttia. Jos pinta uhkaa tummua liikaa, peitä piirakka foliolla. Anna täytteen ja makujen tasaantua noin 3 tuntia ennen leikkaamista. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.
VINKKI Voit tehdä piirakan jo edellisenä päivänä.