
Rinkula on pop! Näitä donitseja ei tarvise uppopaistaa, vaan ne syntyvät kätevästi uunissa. Maku on silti aivan yhtä herkullinen. Kauniit kuorrutteet valmistetaan marjoista ja muista luonnonaineksista.
Pinkit donitsit uunissa
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele donitsipellin kolot öljyllä.
- Sekoita kulhossa piimä, sokeri, öljy ja kananmuna. Yhdistä toisessa kulhossa jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe, sooda ja suola. Raasta appelsiinin oranssi kuoriosa hienoksi raasteeksi ja lisää se jauhoseokseen. Sekoita jauhoseos ja nesteet nopeasti tasaiseksi taikina. Kauho taikina pursotinpussiin ja pursota donitsipellin koloihin. Täytä kolot noin puoleenväliin.
- Paista donitseja uunissa 7-8 minuuttia.
- Sulata voi. Kumoa donitsit leivinpaperille ja voitele ne voisulalla. Anna donitsien jäähtyä noin ½ tuntia ennen kuorruttamista.
- Sekoita haluamasi kuorrute. Kasta donitsi kuorrutteeseen ja koristele donitsit kuivatuilla marjoilla, kookoshiutaleilla ja nonparelleilla.
Vinkki! Donitsipeltejä myydään marketeissa. Uunidonitsit onnistuvat myös muffinipellillä. Lisää silloin muutama minuuttia paistoaikaa ja tee donitseihin kolo omenaporalla heti paiston jälkeen.
Marjakuorrute donitseille tai munkeille
Ainekset
Työvaiheet
Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään. Kasta donitsit tai munkit kuorrutteeseen. Koristele kuivatulla marjajauheella tai vaikkapa kookoshiutaleilla.
Tarkistaisitko kookoskuorrutteen aineet!
mistähän kuivattuja ruusunterälehtiä saisi koristeeksi??? :)
Teekaupoissa myydään välillä kuivattuja kukkia ja niiden terälehtiä, niistä lähtisin ensimmäisenä kyselemään! :) Venla / Soppa365
Hei! Milläköhän piimän voisi korvata (ei löydy Italiasta...😉 ). Käykö maito?
Hei, minä käytin kermaviiliä.
Ottaa päähän nämä "aivan yhtä herkullinen" -mainokset. Eivät ole. Kokeiltu on ja vielä ainesosia vähän muunnellen.
Juu ei. Muutaman kerran kokeiltu, mutta ei vaan onnistu. :(
Tein toisella netistä löytyneellä ohjeella, joka on lähes sama kuin tämä - lieneekö ohjeen pienissä eroissa sitten syy vai missä, mutta omista donitseistani tuli ainakin aivan mielettömän hyviä. Ei uskoisi, että uunissa saa jopa paremman makuisia kuin uppopaistamalla. Kuorrutetta varten sekoitin 1 dl sokeria ja 1 tl kanelia. Kastoin valmiit donitsit ensin nopeasti voisulaan ja pyöräytin sen jälkeen kanelisokeriseoksessa.
Italiaan tiedoksi, että olen nähnyt myös jokseenkin samanlaisen ohjeen, jossa piimän tilalla oli maitoa - en muista, oliko aineosia suhteessa saman verran, mutta googlaamalla pitäisi löytyä. Eli pitäisi onnistua myös maidolla.