Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1693 reseptiä.
Linkitetty 82 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Rinkula on pop! Näitä donitseja ei tarvise uppopaistaa, vaan ne syntyvät kätevästi uunissa. Maku on silti aivan yhtä herkullinen. Kauniit kuorrutteet valmistetaan marjoista ja muista luonnonaineksista.

Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
20 min + kuorruttaminen 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Pinkit donitsit uunissa

Ainekset

1
dl
piimää
1
dl
sokeria
1/2
dl
ruokaöljyä
1
kananmuna
3
dl
vehnäjauhoja
2
tl
vaniljasokeria
1
tl
leivinjauhetta
1/2
tl
soodaa
1/4
tl
suolaa
1
(luomu)appelsiinin kuori tai 2 tl kardemummaa
Lisäksi
öljyä pellin voiteluun
50
g
voita

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele donitsipellin kolot öljyllä.
  2. Sekoita kulhossa piimä, sokeri, öljy ja kananmuna. Yhdistä toisessa kulhossa jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe, sooda ja suola. Raasta appelsiinin oranssi kuoriosa hienoksi raasteeksi ja lisää se jauhoseokseen. Sekoita jauhoseos ja nesteet nopeasti tasaiseksi taikina. Kauho taikina pursotinpussiin ja pursota donitsipellin koloihin. Täytä kolot noin puoleenväliin.
  3. Paista donitseja uunissa 7-8 minuuttia.
  4. Sulata voi. Kumoa donitsit leivinpaperille ja voitele ne voisulalla. Anna donitsien jäähtyä noin ½ tuntia ennen kuorruttamista.
  5. Sekoita haluamasi kuorrute. Kasta donitsi kuorrutteeseen ja koristele donitsit kuivatuilla marjoilla, kookoshiutaleilla ja nonparelleilla.

Vinkki! Donitsipeltejä myydään marketeissa. Uunidonitsit onnistuvat myös muffinipellillä. Lisää silloin muutama minuuttia paistoaikaa ja tee donitseihin kolo omenaporalla heti paiston jälkeen.

Marjakuorrute donitseille tai munkeille

Ainekset

1 1/2
dl
tomusokeria
1 1/2
rkl
paseerattua vadelmaa tai soseutettua mustaherukkaa
kuivattuja marjoja

Työvaiheet

Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään. Kasta donitsit tai munkit kuorrutteeseen. Koristele kuivatulla marjajauheella tai vaikkapa kookoshiutaleilla.

 

Kookoskuorrute

Ainekset

1,5
dl
tomusokeria
1
rkl
kookosmaitoa
kookoshiutaleita koristeluun

Pinkki ruusukuorrute

Ainekset

1 1/2
dl
tomusokeria
1
rkl
ruusuvettä
tilkka punaista elintarvikeväriä

Kommentit (8)

Vierailija

Tarkistaisitko kookoskuorrutteen aineet!

Vierailija

mistähän kuivattuja ruusunterälehtiä saisi koristeeksi??? :)

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Teekaupoissa myydään välillä kuivattuja kukkia ja niiden terälehtiä, niistä lähtisin ensimmäisenä kyselemään! :) Venla / Soppa365

Vierailija

Hei! Milläköhän piimän voisi korvata (ei löydy Italiasta...😉 ). Käykö maito?

Vierailija

Hei, minä käytin kermaviiliä.

Vierailija

Ottaa päähän nämä "aivan yhtä herkullinen" -mainokset. Eivät ole. Kokeiltu on ja vielä ainesosia vähän muunnellen.

Vierailija

Juu ei. Muutaman kerran kokeiltu, mutta ei vaan onnistu. :(

Vierailija

Tein toisella netistä löytyneellä ohjeella, joka on lähes sama kuin tämä - lieneekö ohjeen pienissä eroissa sitten syy vai missä,  mutta omista donitseistani tuli ainakin aivan mielettömän hyviä. Ei uskoisi, että uunissa saa jopa paremman makuisia kuin uppopaistamalla. Kuorrutetta varten sekoitin 1 dl sokeria ja 1 tl kanelia.  Kastoin valmiit donitsit ensin nopeasti voisulaan ja pyöräytin sen jälkeen kanelisokeriseoksessa.

Italiaan tiedoksi, että olen nähnyt  myös jokseenkin samanlaisen ohjeen, jossa piimän tilalla oli maitoa - en muista, oliko aineosia suhteessa saman verran, mutta googlaamalla pitäisi löytyä. Eli pitäisi onnistua myös maidolla.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1693 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje Jouni Toivainen kuva Sami Repo

Kun huippukokki tekee mokkapaloista täydellisiä, pari tuttua leivontasääntöä menee uusiksi.

Annoksia
1 pellillinen
Valmistusaika
30
Vaikeustaso
Helppo

Jouni Toivasen mokkapalat

Ainekset

250
g
voita
4
kananmunaa
3
dl
sokeria
4 3/4
dl
vehnäjauhoja
5
rkl
tummaa kaakaojauhetta
3
tl
leivinjauhetta
1/4
tl
suolaa
3/4
dl
täysmaitoa
Kuorrute
5
rkl
vahvaa espressoa
50
g
voita
500
g
tomusokeria
1 1/2
rkl
tummaa kaakaojauhetta
ripaus merisuolaa

Työvaiheet

  1. Sulata 250 g voita kattilassa keskilämmöllä. Kuumenna sekoitellen muutama minuutti, kunnes voi vaahtoaa ja ruskistuu. Kaada voi toiseen astiaan jäähtymään.
  2. Lämmitä uuni 250 asteeseen. Päällystä uunipelti leivinpaperilla. Vatkaa kananmunat ja sokeri sähkövatkaimella vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Kääntele ne vuorotellen maidon kanssa muna-sokerivaahtoon. Sekoita ruskistettu voi joukkoon. Kaada taikina uunipellille. Paista 250 asteessa 1 minuutti, laske sitten lämpö 200 asteeseen ja paista noin 15 minuuttia.
  3. Tee kuorrute pohjan paistuessa. Valmista espresso. Ruskista 50 g voita kuten kohdassa 1, mutta älä jäähdytä. Pidä kattila levyllä miedolla lämmöllä ja sekoita muut kuorrutteen aineet voin joukkoon. Sekoittele seosta vispilällä, kunnes kuorrute on sileää. Jos kuorrute tuntuu liian jäykältä, lisää siihen tilkka kahvia. Pidä kuorrute liedellä lämpimänä.
  4. Ota pohja uunista ja tiputa pelti pöydälle niin, että se tärähtää voimakkaasti. Näin vesihöyry pääsee pois kakusta ja pohja pysyy kuohkeana.
  5. Levitä kuorrute lämpimän pohjan päälle nopeasti niin saat kauniin tasaisen pinnan. Anna jäähtyä vähintään puoli tuntia ennen paloittelua.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1693 reseptiä.
Linkitetty 26 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Tämä juustokakku syntyy helposti mökkiolosuhteissakin, sillä sen valmistamiseen ei tarvita edes uunia.

Annoksia
10-12 annosta
Valmistusaika
30 min + jähmettyminen 60 min
Vaikeustaso
Helppo

Mansikka-kookos-juustokakku

Ainekset

125
g
voita
400
g
digestivekeksejä
1
dl
kookoshiutaleita
1/2
dl
muscovadosokeria
Täyte
2
pkt (à 200 g)
tuorejuustoa
2
dl
kookoskermaa
1
dl
sokeria
2
dl
vispikermaa
1 1/2
l
mansikoita
Lisäksi
kookoslastuja

Työvaiheet

  1. Sulata voi. Hienonna keksit esimerkiksi vahvassa uudelleensuljettavassa pakastuspussissa kaulimella kopautellen. Kaada keksimurut kulhoon. Lisää kookoshiutaleet, sokeri ja voisula. Sekoita tasaiseksi.
  2. Painele keksiseos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (noin 20 x 30 cm) tiiviiksi kakkupohjaksi. Anna kovettua kylmässä vähintään tunti.
  3. Sekoita tuorejuusto, kookoskerma ja sokeri kulhossa. Vatkaa kerma toisessa kulhossa kiinteäksi vaahdoksi ja kääntele vaahto varovasti tuorejuusto-kookoskermaseokseen.
  4. Siirrä kovettunut keksipohja varovasti leivinpaperilta liu’uttaen tarjoiluvadille. Lusikoi täyte pohjan päälle. Viipaloi mansikat ja lado ne riveihin täytteen päälle. Viimeistele kakku kookoslastuilla.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 846 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.

Yksittäiset munakoisojen päälle kootut moussakat ovat kuin pikkuisia pizzoja. Tarjoa niiden kanssa raikasta salaattia.

Annoksia
4
Valmistusaika
45 min + 20 min paisto
Vaikeustaso
Kohtalainen

Moussaka-pizzat

Ainekset

2
munakoisoa
Tomaattikastike
1
sipuli
200
g
herkkusieniä
2
rkl
öljyä
400
g
tomaattimurskaa
2
rkl
punaviinietikkaa
dl
vettä
1
dl
punaisia linssejä
juustokastike
1
sitruuna
200
g
halloumijuustoa
35
g
voita
½
dl
vehnäjauhoa
5
dl
maitoa
50
g
juustoraastetta
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
koristeluun
lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Valmista ensin tomaattikastike. Kuori ja hienonna sipulit. Pilko sienet pieniksi kuutioiksi. Kuumenna pannulla öljy ja ruskista sienet. Lisää sipulit ja paista niitä muutama minuutti. Lisää tomaattimurska, viinietikka ja vesi. Huuhtele linssit ja sekoita ne joukkoon. Anna keittyä sillä välin, kun teet toisen kastikkeen.
  2. Raasta halloumi raastimen karkealla terällä ja sitruuna hienolla. Anna voin sulaa kattilassa. Ripottele jauho voin joukkoon ja anna kuplia hetki. Lisää maito hiljalleen koko ajan vispaten. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää juustoraasteet sekä sitruunan kuori. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Leikkaa munakoisot sentin paksuisiksi siivuiksi. Levitä ne uunipellille. Lusikoi kiekkojen päälle ensin tomaattikastiketta ja sitten juustokastiketta. Paista uunin alatasolla 20 minuuttia. Koristele lehtipersiljalla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1693 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
Ohje Raisa Laine KUVA Sami Repo

Kesäniitty lasissa! Uusi hittisangria syntyy roseeviinistä ja vadelmista.

Annoksia
8-10
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Roseesangria

Ainekset

2
nektariinia
1
dl
brandya
2
rkl
sokeria
1
plo (0,75 l) kuivaa roseeviiniä
1
l
sitruunalimonadia
1/2
l
valmista vadelmamehua
3
dl
vadelmia
jäitä

Työvaiheet

  1.  Viipaloi nektariinit isoon kannuun (vet. 2½–3 l).
  2.  Sekoita brandy ja sokeri joukkoon, ja anna maustua noin 15 minuuttia.
  3.  Lisää loput aineet, sekoita ja viimeistele jääpaloilla.

Kommentit (0)