
Googlaatko mokkapalojen ohjeen aina uudestaan? Et enää, jos otat tämän reseptin talteen. Presso-mokkapaloissa on tuhti kahvin maku ja uudet koristeet: kuivattuja karpaloita, mansikoita ja siitepölyä. Mutta jos kaapissa on vain nonparelleja, nekin käyvät koristeiksi ihan yhtä hyvin.
Presso-mokkapalat
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Keitä kahvi taikinaa ja kuorrutetta varten (2 mittaa jauhetta/1 dl vettä). Sulata voi.
- Vaahdota munat ja sokeri sähkövatkaimella paksuksi kuohkeaksi vaahdoksi.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele ne nuolijalla vuorotellen kahvin ja maidon kanssa muna-sokerivaahtoon. Sekoita sulatettu voi joukkoon.
- Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uuni-pellille ja paista uunissa juuri ja juuri kypsäksi, noin 12–15 minuuttia.
- Sulata voi kuorrutusta varten. Sekoita kahvi ja kaakaojauhe joukkoon. Lisää tomusokeria, kunnes kuorrute on paksua mutta helposti levitettävää. Levitä kuorrute pohjalle, kun se on vielä lämmin mutta ei enää kuuma. Ripottele koristeet päälle ja anna jäähtyä täysin.
- Paloittele levy veitsellä noin 25 palaan.
Mistä siitepölyä saa? Muualta ku kukista kesällä.. :
Koivusta tai männystä