
Tee brownie keitetyistä punajuurista ja lisää mukaan tummaa suklaata sekä saksanpähkinöitä.
Brownietaikinaa varten keitetään kolme punajuurta, jotka jäähdyttyään kuoritaan ja raastetaan. Kiireisempi leipuri käyttää esikeitettyjä punajuuria. Brownietaikinaa varten kannattaa tehdä hyvin vahva muna-sokerivaahto, jotta se ei menetä kupliaan kun joukkoon sekoitetaan raskaita aineksia, kuten sula suklaa ja punajuuriraaste.
Kun taikinan ainekset on saatu käänneltyä tasaiseksi massaksi, se kaadetaan leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Brownieta paistetaan hieman liian vähän aikaa, sillä täydellinen brownie on keskeltä kostea ja aavistuksen raa’an oloinen.
Punajuuribrownie
Ainekset
Työvaiheet
- Keitä punajuuret kuorineen kypsiksi, noin 40 minuuttia. Kuori ja raasta hienoksi.
- Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vuoraa vuoka (20 x 30 cm) leivinpaperilla ja voitele paperin pinta nokareella voita tai margariinia.
- Sulata 150 g voita tai margariinia ja suklaa kattilassa. Leikkaa pähkinät veitsellä karkeaksi rouheeksi. Vaahdota munat ja sokeri sähkövatkaimella. Sekoita hieman jäähtynyt suklaasula joukkoon.
- Yhdistä leivinjauhe ja pähkinärouhe jauhoihin. Lisää jauhot, punajuuriraaste ja rommi taikinaan käännellen.
- Kaada taikina vuokaan. Paista noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä hetki.
- Nosta kakku leivinpaperin avulla leikkuulaudalle. Siivilöi tomusokeri pinnalle ja leikkaa kakku paloiksi.