
Klassiseen ranskalaiseen suklaakakkuun tarvitaan vain pari ainesta. Annoksen juju on yllättävä lisuke: makeansuolainen vuohenjuustojäätelö. Koukuttavan hyvää!
Ranskalainen suklaakakku & vuohenjuustojäätelö
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen. Voitele ja jauhota pyöreä irtopohjavuoka (halkaisija 25 cm).
- Pilko suklaa ja sulata se voin kanssa vesihauteessa tai mikrossa. Vatkaa kananmunat ja sokeri sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita vähän jäähtynyt suklaa-voiseos munavaahtoon. Sekoita vehnäjauhot varoen joukkoon.
- Kaada taikina vuokaan. Kypsennä 12–15 minuuttia uunin keskitasolla. Kakun kuuluu jäädä löysäksi keskeltä.
- Kumoa kakku vadille. Voit koristella jäähtyneen kakun tomusokerilla. Tarjoa kakku vuohenjuustojäätelön kanssa.
Vuohenjuustojäätelö
Ainekset
Työvaiheet
- Ota jäätelö huoneenlämpöön pehmenemään.
- Notkista vuohenjuusto lusikalla sekoittaen. Lisää pehmennyt jäätelö ja sekoita tasaiseksi.
Vinkki! Jos haluat tarjoilla vuohenjuustojäätelön palloina, pakasta sitä sekoittamisen jälkeen noin tunti.
Puuttuuko suklaakakusta kenties muna ja vehnäjauhot?
Heippa! Juu, heti ilmestymisen jälkeen kaikki raaka-aineet eivät jostain syystä näkyneet listassa. Nyt kuitenkin kunnossa.
Vuohenjuustojäätelö? No ei todellakaan. Laitan aina ranskalaisen suklaakakun lisukkeeksi turkkilaista jogurttia. Ihana makuyhdistelmä mielestäni, vähän happamuutta. En aio myöskään laittaa uunilohta vuohenjuustolla ja sinapilla kuorrutettuna. Syön kyllä kovia vuohenjuustoja ja vuohifetaa.
Miten tämä ranskalainen suklaakakku eroaa mutakakusta?