Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2120 reseptiä.
Linkitetty 90 keittokirjaan.
Ohje Vappu Pimiä & Raisa Laine Kuva Elvi Rista

Klassiseen ranskalaiseen suklaakakkuun tarvitaan vain pari ainesta. Annoksen juju on yllättävä lisuke: makeansuolainen vuohenjuustojäätelö. Koukuttavan hyvää!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
20 min + kypsennys 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Ranskalainen suklaakakku & vuohenjuustojäätelö

Ainekset

200
g
voita
200
g
tummaa suklaata (esim. taloussuklaa)
2
dl
sokeria
4
kananmunaa
3,5
dl
vehnäjauhoja
korppujauhoja ja rasvaa vuoan leivitykseen

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen. Voitele ja jauhota pyöreä irtopohjavuoka (halkaisija 25 cm).
  2. Pilko suklaa ja sulata se voin kanssa vesihauteessa tai mikrossa. Vatkaa kananmunat ja sokeri sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita vähän jäähtynyt suklaa-voiseos munavaahtoon. Sekoita vehnäjauhot varoen joukkoon.
  3. Kaada taikina vuokaan. Kypsennä 12–15 minuuttia uunin keskitasolla. Kakun kuuluu jäädä löysäksi keskeltä.
  4. Kumoa kakku vadille. Voit koristella jäähtyneen kakun tomusokerilla. Tarjoa kakku vuohenjuustojäätelön kanssa.

Vuohenjuustojäätelö

Ainekset

4
dl
vaniljajäätelöä
100
g
pehmeää vuohenjuustoa (esim. Chavroux)

Työvaiheet

  1. Ota jäätelö huoneenlämpöön pehmenemään.
  2. Notkista vuohenjuusto lusikalla sekoittaen. Lisää pehmennyt jäätelö ja sekoita tasaiseksi.

Vinkki! Jos haluat tarjoilla vuohenjuustojäätelön palloina, pakasta sitä sekoittamisen jälkeen noin tunti.

Kommentit (4)

Vierailija

Puuttuuko suklaakakusta kenties muna ja vehnäjauhot?

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Heippa! Juu, heti ilmestymisen jälkeen kaikki raaka-aineet eivät jostain syystä näkyneet listassa. Nyt kuitenkin kunnossa.

Killing

Vuohenjuustojäätelö? No ei todellakaan. Laitan aina ranskalaisen suklaakakun lisukkeeksi turkkilaista jogurttia. Ihana makuyhdistelmä mielestäni, vähän happamuutta. En aio myöskään laittaa uunilohta vuohenjuustolla ja sinapilla kuorrutettuna. Syön kyllä kovia vuohenjuustoja ja vuohifetaa.

Vierailija

Miten tämä ranskalainen suklaakakku eroaa mutakakusta?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2120 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Labneh tarkoittaa libanonilaista jogurttijuustoa. Nämä labnehista pyöritellyt herkulliset pallerot saavat kauniin värinsä ja ulkonäkönsä granaattiomenan siemenistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6 annosta
Valmistusaika
5 min + valutus 1–2 vrk
Vaikeustaso
Helppo

Makeat labnehrubiinit

Ainekset

1
prk (500 g)
paksua turkkilaista jogurttia
4
rkl
hunajaa
2
rkl
sitruunankuorta raastettuna
1
rkl
ruusuvettä
¼
tl
suolaa
Lisäksi
1
granaattiomena

Työvaiheet

  1. Sekoita jogurtti ja hunaja yhteen. Raasta sitruunan ohut keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Lisää kuoriraaste, ruusuvesi ja suola jogurttiin.
  2. Vuoraa siivilä kaksinkertaisella harsokankaalla ja laita se kulhon päälle. Kumoa seos siivilään, kääri harson reunat tiiviisti jogurtin päälle. Laita lautanen ja esimerkiksi säilyketölkki painoksi. Anna jogurtin valua jääkaapissa 1–2 vuorokautta.
  3. Pyörittele tiivistyneestä jogurtista eli labnehista pieniä palloja. Irrota granaattiomenasta siemenet ja painele ne pallojen pintaan.

Vinkki! Voit valuttaa jogurtin myös suodatinpaperilla vuoratussa kahvisuodattimessa.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 679 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Valkosuklaakuulista pyöritelty lumilyhty on talvisen kahvipöydän suloisin syötävä koriste.

Vinkki! Tee lumilinnaa varten kolminkertainen annos valkosuklaakuulia. Kiinnitä kuulat linnaksi sulalla valkosuklaalla tai tomusokerilla, joka on notkistettu tilkalla vettä. Lyhdyn sisällä kannattaa polttaa led-tuikkua, jotta suklaa ei pääse sulamaan.
 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
14 kpl
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Valkosuklaakuulat

Ainekset

3
dl
mantelijauhetta
100
g
vaniljatuorejuustoa
1
dl
sokeroituja inkivääripaloja (Dr. Oetker)
1
rkl
tomusokeria
ripaus
suolaa
Pinnalle
150
g
valkosuklaata

Työvaiheet

  1. Sekoita mantelijauheen joukkoon tuorejuusto, inkivääri, sokeri ja ripaus suolaa.
  2. Jaa massa kahteen osaan. Pyöritä paloista tangot leikkuulaudalla. Leikkaa ne seitsemään palaan ja pyörittele palat kuuliksi.
  3. Paloittele suklaa pieneen kulhoon. Sulata suklaa mikroaaltouunissa tai vesihauteessa. Kasta kuulat sulaan suklaaseen. Nosta kuulat jääkaappiin kovettumaan.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2120 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Hauska norjalainen maahisvaahto syntyy kymmenessä minuutissa. Kuohkeassa ja keveässä jälkkärivaahdossa maistuvat puolukkahillo ja paahdettu sokeri. Ripaus lakujauhetta on piste iin päälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Trollkrem eli maahisvaahto

Ainekset

2
kananmunanvalkuaista
1
dl
puolukkahilloa
¼
tl
suolaa
1
dl
sokeria
2
dl
tuoreita tai jäisiä puolukoita
2
tl
lakritsijauhetta
Lisäksi
2
dl
valmista vaniljakastiketta

Työvaiheet

  1. Erottele valkuaiset isoon kulhoon. Lisää hillo ja suola ja vatkaa kiinteäksi marenkimaiseksi vaahdoksi.
  2. Sulata sokeri pannussa. Lisää puolukat ja lakujauhe. Siirrä pannu pois levyltä.
  3. Lisää jäähtyneet lakupuolukat vaahtoon ja tarjoa heti. Valuta annosten päälle vaniljakastiketta.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 679 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Riisipuurokakku yhdistää joulun rakkaimmat maut – piparkakut, luumuhillon, riisipuuron ja mantelit – samaan vuokaan.

Vinkki! Kakun teossa voi oikaista käyttämällä leivontaan valmiina ostettua puuroa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 palaa
Valmistusaika
30 minuuttia + 1½ tuntia
Vaikeustaso
Helppo

Riisipuurokakku

Ainekset

Riisipuuro
1
dl
vettä
1
dl
puuroriisiä
½
l
maitoa
½
tl
suolaa
Pohja
175
g
piparkakkuja
75
g
voita
Täyte
3–4
dl
riisipuuroa
2
dl
kuohukermaa
1
rs (200 g)
maustamatonta tuorejuustoa
1
prk (250 g)
maitorahkaa
dl
tomusokeria
2
tl
vaniljasokeria
3
rkl
raastettua inkivääriä
ripaus
suolaa
4
munaa
1
prk (200 g)
luumuhilloa
Kuorrutus
1
dl
kuohukermaa
2
dl
maitorahkaa
1
rkl
sokeria
Koristeluun
tomusokeri-suklaamanteleita, nonparelleja

Työvaiheet

  1. Valmista ensin riisipuuro. Kuumenna vesi kattilassa. Lisää joukkoon riisi hautumaan viideksi minuutiksi. Lisää maito kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi pohjaa myöten sekoittaen ja hauduta alhaisella lämmöllä välillä sekoitellen noin 40 minuuttia. Lisää lopuksi suola.
  2. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Pingota leivinpaperi pienen irtopohjaisen kakkuvuoan (ø n. 20 cm) pohjalle.
  3. Murskaa piparkakut muruiksi monitoimikoneessa tai tukevassa muovipussissa kaulimella painellen. Sulata rasva ja sekoita piparimurun joukkoon. Painele seos kakkuvuoan pohjalle tasaiseksi pohjaksi. Esipaista pohjaa 10 minuuttia.
  4. Tee täyte. Sekoita riisipuuron joukkoon kerma, tuorejuusto ja rahka. Siivilöi joukkoon tomu- ja vaniljasokeri. Raasta inkivääri ja sekoita munien ja suolaripauksen kanssa täytteeseen.
  5. Levitä luumuhillo pohjan päälle. Kumoa riisipuurotäyte päälle.
  6. Paista kakkua uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Katkaise uunin virta ja jatka kypsennystä jälkilämmöllä noin 30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Jäähdytä kakku ennen tarjoilua.
  7. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon rahka ja sokeri. Levitä kuorrutus kakun päälle.
  8. Koristele pinta tomusokeri-suklaamanteleilla ja nonparelleilla.

Kommentit (0)