Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 104 keittokirjaan.
Ohje Vappu Pimiä & Raisa Laine Kuva Elvi Rista

Klassiseen ranskalaiseen suklaakakkuun tarvitaan vain pari ainesta. Annoksen juju on yllättävä lisuke: makeansuolainen vuohenjuustojäätelö. Koukuttavan hyvää!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
20 min + kypsennys 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Ranskalainen suklaakakku & vuohenjuustojäätelö

Ainekset

200
g
voita
200
g
tummaa suklaata (esim. taloussuklaa)
2
dl
sokeria
4
kananmunaa
3,5
dl
vehnäjauhoja
korppujauhoja ja rasvaa vuoan leivitykseen

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen. Voitele ja jauhota pyöreä irtopohjavuoka (halkaisija 25 cm).
  2. Pilko suklaa ja sulata se voin kanssa vesihauteessa tai mikrossa. Vatkaa kananmunat ja sokeri sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita vähän jäähtynyt suklaa-voiseos munavaahtoon. Sekoita vehnäjauhot varoen joukkoon.
  3. Kaada taikina vuokaan. Kypsennä 12–15 minuuttia uunin keskitasolla. Kakun kuuluu jäädä löysäksi keskeltä.
  4. Kumoa kakku vadille. Voit koristella jäähtyneen kakun tomusokerilla. Tarjoa kakku vuohenjuustojäätelön kanssa.

Vuohenjuustojäätelö

Ainekset

4
dl
vaniljajäätelöä
100
g
pehmeää vuohenjuustoa (esim. Chavroux)

Työvaiheet

  1. Ota jäätelö huoneenlämpöön pehmenemään.
  2. Notkista vuohenjuusto lusikalla sekoittaen. Lisää pehmennyt jäätelö ja sekoita tasaiseksi.

Vinkki! Jos haluat tarjoilla vuohenjuustojäätelön palloina, pakasta sitä sekoittamisen jälkeen noin tunti.

Kommentit (4)

Vierailija

Puuttuuko suklaakakusta kenties muna ja vehnäjauhot?

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Heippa! Juu, heti ilmestymisen jälkeen kaikki raaka-aineet eivät jostain syystä näkyneet listassa. Nyt kuitenkin kunnossa.

Killing

Vuohenjuustojäätelö? No ei todellakaan. Laitan aina ranskalaisen suklaakakun lisukkeeksi turkkilaista jogurttia. Ihana makuyhdistelmä mielestäni, vähän happamuutta. En aio myöskään laittaa uunilohta vuohenjuustolla ja sinapilla kuorrutettuna. Syön kyllä kovia vuohenjuustoja ja vuohifetaa.

Vierailija

Miten tämä ranskalainen suklaakakku eroaa mutakakusta?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Raejuustoletuissa on mukavasti proteiinia. Ne voi paistaa makeaksi herkuksi tai suolaiseksi välipalaksi. Tupla-annos on luultavasti hyvä idea.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Raejuustoletut

Ainekset

1
prk (200 g)
raejuustoa
2
munaa
1
dl
pikakaurahiutaleita
1
rkl
vehnäjauhoja
2
tl
sokeria
¼
tl
suolaa
voita tai öljyä paistamiseen
Lisäksi
vadelmahilloa
marjoja
raejuustoa

Työvaiheet

  1. Sekoita raejuuston joukkoon munat, kaurahiutaleet, vehnäjauhot, sokeri ja suola. Anna taikinan turvota 15 minuuttia.
  2. Paista pienet letut ohukaispannulla miedolla lämmöllä.
  3. Tarjoa letut hillon ja marjojen kanssa.
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen

Banaanitoffeepiiras eli banoffee syntyy nopsasti sekoittelemalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Banaani-toffeepiiras

Ainekset

175
g
domino-, digestive-, kaura- tai kanelikeksejä
75
g
voita
TÄYTE
1
prk (397 g)
karamellisoitua maitotiivistettä (Dulce de leche)
2–3
banaania
½
dl
suolapähkinöitä
1
dl
vispikermaa
2
dl
turkkilaista jugurttia
2
tl
vaniljasokeria
1
tl
kanelia
PÄÄLLE
Keksejä, banaania. pähkinöitä

Työvaiheet

  1. Hienonna keksit ja sekoita ne sulatettuun voihin. Painele muruseos irtovuuan (Ø 18 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä hetkeksi kylmään.

  2. Levitä maitotiiviste piirakan pohjalle. Levitä päälle banaania ja kevyesti rouhitut pähkinät. Jätä muutamia banaaniviipaleita ja pähkinöitä koristeeksi.

  3. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita jugurttiin, mausta vaniljasokerilla ja kanelilla ja lusikoi täytteen pinnalle. Koristele banaaneilla, kekseillä ja pähkinöillä. Tarjoa heti.

ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen

Makoisat mustikkadonitsit paistuvat uunissa ilman taikinan kohotusta ja rasvankäryä. Maussa on myös ripaus appelsiinia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12–16
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Mustikkadonitsit

Ainekset

3
dl
vehnäjauhoja
2
tl
vaniljasokeria
1
dl
sokeria
1
tl
soodaa
½
tl
leivinjauhe
½
tl
suolaa
1
dl
maitoa
1
dl
maustamatonta jugurttia
½
dl
rypsiöljyä
1
kananmuna
1
appelsiinin kuori raastettuna
1
dl
mustikoita
KUORRUTUS
dl
tomusokeria
½
dl
maitoa
2
rkl
mustikkasosetta
1
tl
vaniljasokeria
RAIDAT
100
g
tummaa suklaata
1
tl
voita

Työvaiheet

  1. Voitele donitsipelti. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  2. Sekoita kulhossa kuivat aineet. Sekoita yhteen maito, jugurtti, öljy ja muna. Yhdistä seos kuiviin aineisiin. Raasta joukkoon appelsiinin kuori. Sekoita vain kevyesti. Lusikoi taikina pursotuspussiin.

  3. Pursota taikinaa donitsivuokaan suunnilleen syvennysten puoliväliin saakka. Jaa mustikat taikinan päälle ja paina ne kevyesti taikinan sekaan.

  4. Paista donitseja uunin keskitasolla 10–15 minuuttia. Anna leivonnaisten levähtää viisi minuuttia ja siirrä ne sitten ritilälle.

  5. Sekoita kuorrutteen ainekset. Valele donitsien sileä pinta kuorrutteella. Anna kovettua.

  6. Sulata suklaa ja voi mikrossa. Valuta raitoja donitseille.

ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Vanilja maistuu sekä kermaisessa täytteessä että mureassa taikinassa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6–8 palaa
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Vaniljainen punaherukkapiirakka

Ainekset

100
g
leivontamargariinia
1
dl
sokeria
1
muna
dl
gluteenitonta jauhoseosta
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
vaniljasokeria
TÄYTE
4
dl
punaherukoita
1
prk (200 g)
kermaviiliä (ei kevyt)
1
muna
½
dl
sokeria
tl
vaniljasokeria

Työvaiheet

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri kulhossa. Lisää kananmuna hyvin vatkaten. Yhdistä kuivat ainekset keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi.

  2. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (ø 24 cm) pohjalle ja reunoille. Levitä marjat päälle.

  3. Sekoita kermaviili, muna ja sokeri keskenään. Levitä seos marjojen päälle.

  4. Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa 25–30 minuuttia.