Kesän suloisin kakku kätkee sisäänsä suklaa- ja raparperi-mansikkamoussea.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Keskivaikea
Raparperi-suklaakakku
Ainesosat
Pohja
4
munaa
1 ½
dl
vehnäjauhoja
1
dl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljasokeria
Suklaamousse
2
dl
vispikermaa
3
tl
vaniljasokeria
100
g
maustamatonta tuorejuustoa
150
g
tummaa suklaata
2
keltuaista
Raparperi-mansikkamousse
4
liivatelehteä
4
dl
vispikermaa
1
rasia mascarponejuustoa
3
dl
raparperi-mansikkahilloa (ohje alla)
3
valkuaista
Kostutus
1
dl
maitoa
1
tl
vaniljasokeria
Koristeluun
3
dl
kermaa
1
l
mansikoita
1 ½
dl
sokeria
Vaiheet
- Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet ja lisää ne siivilöiden vaahtoon. Sekoita mahdollisimman vähän.
- Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan (ø 24 cm). Paista kakkua uunin alimmalla tasolla 175 asteessa 25–30 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Tee suklaamousse. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää vaniljasokeri ja tuorejuusto. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa.
- Erottele keltuaiset kulhoon. Lisää hieman jäähtynyt sula suklaa voimakkaasti sekoittaen. Sekoita lopuksi mukaan kermavaahto-tuorejuustoseos.
- Valmista raparperi-mansikkamousse. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon mascarponejuusto sekä hillo.
- Sulata liivatteet tilkassa kiehuvaa vettä. Lisää vaahtoon hyvin sekoittaen.
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää se varovasti moussemassaan.
- Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Käytä kokoamisen apuna irtopohjavuokaa. Laita vuoan reunoille kelmua tai leivinpaperia. Aseta vuoan pohjalle kakkulevy ja kostuta vaniljalla maustetulla maidolla. Levitä päälle suklaamoussea.
- Laita toinen kakkulevy moussekerroksen päälle, kostuta varoen ja levitä päälle raparperi-mansikkamoussea. Laita kolmas kakkulevy moussekerroksen päälle. Laita kakku jääkaappiin 4–5 tunniksi, mieluiten yön yli.
- Irrota kakku vuoasta. Levitä vaahdotettu kerma kakun reunoille ja päälle. Kruunaa mansikoilla.
Vinkki! Hillon ja kakkupohjan voi tehdä pari päivää etukäteen ja suklaamoussen edellisenä päivänä.
Mansikka-raparperihillo
Ainesosat
500
g
raparperia
1
dl
vettä
500
g
hillosokeria
500
g
mansikkaa
Vaiheet
- Kuutioi raparperit. Lisää ne veden ja hillosokerin kanssa kattilaan. Anna kiehua, kunnes raparperit pehmenevät.
- Lisää paloitellut mansikat ja sekoita. Älä enää keitä.
- Purkita ja siirrä jääkaappiin.