Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1753 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Klassikkoleivonnainen raikastetaan nyt raparperilla ja limellä. Tästä herkullinen katseiden vangitsija kahvipöytään!

Annoksia
24 palaa
Valmistusaika
40 min + kypsennys ja jäähdytys 45 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Raparperialeksanterit

Ainekset

Pohja
200
g
huoneenlämpöistä voita
1
dl
sokeria
2
kananmunaa
4
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
Raparperitahna
3
dl
raparperia paloina
1
rkl
vettä
2
rkl
limetinmehua
dl
hillosokeria
1
keltuainen
25
g
voita
Päälle
4
dl
tomusokeria
n. ½
dl
vettä
tilkka elintarvikeväriä

Työvaiheet

  1.  Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaamista jatkaen. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää seos taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi. Siirrä taikina jääkaappiin jähmettymään noin puoleksi tunniksi.
  2.  Valmista raparperitahna. Paloittele raparperit kattilaan ja lisää vesi. Keitä raparperit pehmeiksi kannen alla, noin 5 minuuttia. Soseuta raparperit sauvasekoittimella sileäksi. Purista limetin mehu ja lisää se raparperin joukkoon yhdessä hillosokerin ja keltuaisen kanssa. Siirrä kattila takaisin liedelle ja keitä miedolla lämmöllä, kunnes seos sakenee. Ota kattila liedeltä ja sekoita voi joukkoon nokareina. Siirrä tahna jääkaappiin jäähtymään.
  3. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli molemmat osat jauhoja apuna käyttäen leivinpaperin päällä suorakaiteen muotoiseksi levyksi (20x25 cm). Paista levyjä uunissa 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
  4. Levitä jäähtynyt raparperitahna toiselle levylle tasaiseksi kerrokseksi ja nosta toinen levy päälle.
  5. Sekoita tomusokeri ja vesi kulhossa kuorrutteeksi. Värjää kuorrutus haluamasi väriseksi elintarvikevärillä. Levitä kuorrutus leivoslevyn päälle ja tasoita pinta lastalla. Anna jähmettyä kylmässä noin 15 minuuttia. Leikkaa leivoslevy kuumaan veteen kastetulla veitsellä neliöiksi.

Vinkki! Tiesitkö että sireenin kukinnot ovat syötäviä? Muutama kukinto leivoksen pinalle tuo täydet söpöyspisteet.

Kommentit (1)

Hemma
Seuraa 
Liittynyt7.6.2018

Hei! Säilyvätköhän hyvinä, jos nämä tekisi jo tarjoilua edeltävänä päivänä tai vaikka kaksikin päivää ennen tarjoilua?

Virvelihärveli on lisännyt 8 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

Äitin ohjevihkosesta kopioitu ohje, jota olen käyttänyt sitten kotoonta pois muuttamisen.

Hieman poikkeava lettutaikina, koska rasvaa ei tarvitse lisätä kuin ensimmäiselle pannulle (, koska taikinassa on öljyä)

Annoksia
10 isoa lettua
Vaikeustaso
Helppo

Lettutaikina

Ainekset

5
dl
maitoa
1/2
tl
suolaa
2 1/2
dl
vehnäjauhoja
2
kananmunaa
1/2
dl
öljyä

Työvaiheet

Vatkaa maidon joukkoon muut aineet. Paista taikinasta isoja, ohuita lettuja.
Ja rasvaa ei tosiaankaan tarvitse lisätä kuin ensimmäiselle pannulle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1753 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Kuuman kesän mojito yhdistää tymäkän tyrnin ja aromikkaan vadelman. Jäämurskalla täytetty lasi takaa, että juoma pysyy kylmänä pitkään.

Annoksia
1
Vaikeustaso
Helppo

Kesämojito

Ainekset

2
cl
giniä
2
cl
punaista vermuttia
2
cl
tyrnimehua
3
cl
vadelmapyyretä
jäämurskaa
Vadelmapyree
200
g
(pakaste)vadelmia
1/4
dl
sokeria
Koristeeksi
mintunlehtiä

Työvaiheet

  1. Täytä lasi jäämurskalla ja sekoita voimakkaasti, jotta lasi jäähtyy.
  2. Mittaa vadelmat ja sokeri kattilaan. Keitä keskilämmöllä noin 10 minuuttia.
  3. Soseuta sauvasekoittimella. Painele seos tihetän siivilän läpi ja jäähdytä. Valmiista pyreestä riittää noin kolmeen drinkkiin.
  4. Lisää loput ainekset ja sekoita. Koristele juoma mintunlehdillä.


 

Kommentit (0)

Kaisu P. on lisännyt 173 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Annoksia
3
Vaikeustaso
Helppo

Sirkka-melonisalaatti

Ainekset

1/2
pieni vesimeloni
n.3/4
ruukku
minttu
n.3/4
ruukku
jääsalaatti
125
g
mozzarellajuustoa
2
rkl
kuivattuja kotisirkkoja

Työvaiheet

Pilko salaatti ja nypi mintunlehdet kulhoon. Leikkaa vesimeloni puoliksi, kuutio sisälmys ja lusikoi se varovasti siivilään valumaan. Säästä tyhjä kuori, sillä siitä tulee salaatin tarjoiluastia. Kuivaa vesimelonin puolikas talouspaperilla ja asettele salaatti meloniin. Revi mozzarellajuusto. Laita vesimeloni- ja mozzarellapalat salaatin päälle. Ripottele pinnalle kuivattuja kotisirkkoja.

Vinkki! Vesimelonkikupista kannattaa leikata pohjasta pieni, ohut siivu pois niin alustasta tulee tasainen ja salaattikulho pysyy pysyssä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1753 reseptiä.
Linkitetty 94 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Kreikkalainen kesäkurpitsa-pastapaistos on päältä rapea ja sisältä mehevä.

Annoksia
4
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Kreikkalainen kesäkurpitsa-pastapaistos

Ainekset

2
pientä kesäkurpitsaa
3
rkl
oliiviöljyä
350
g
penneä tai muuta kuviopastaa
200
g
fetaa
1,5
dl
parmesaania raastettuna
Kastike
2
valkosipulinkynttä
1
salottisipuli
2
rkl
oliiviöljyä
2
prk
(yht. 800 g) säilöttyjä kirsikkatomaatteja
2
dl
mustia kalamataoliiveja
1
tl
balsamicoa
1
tl
sokeria
1
tl
suolaa
ripaus mustapippuria myllystä
3
rkl
tuoretta oreganoa hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Viipaloi tai kuutioi kesäkurpitsat. Paista niitä öljyssä pannussa noin 5 minuuttia, kunnes niissä on kaunis väri. Jätä odottamaan.
  2. Tee kastike. Kuori ja hienonna valkosipulit ja sipuli. Kuullota niitä öljyssä pannussa 3-5 minuuttia. Lisää tomaatit liemineen, oliivit, balsamico ja muut mausteet. Kiehauta seos ja säädä lämpö alhaiseksi. Anna hautua vähintään 20 minuuttia. Hienonna oregano ja lisää siitä suurin osa kastikkeeseen. Jätä muutama yrtinlehti viimeistelyyn. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
  3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta keitinvesi pois. Yhdistä pasta, kastike ja kesäkurpitsat.
  4. Laita puolet pastaseoksesta vuokaan. Murustele puolet fetasta päälle ja lisää puolet parmesaanista. Lusikoi loppu pastaseos päälle. Viimeistele lopulla fetalla ja parmesaanilla.
  5. Kypsennä paistosta uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes juusto on saanut väriä. Viimeistele tuoreella oreganolla.

Kommentit (0)