
Punaherukan uusi kaveri on ruusuvesi, joka tuo mehevässä juustokakussa ihanaa lempeyttä kirpeiden marjojen rinnalle.
Ruusuinen punaherukka-juustokakku
Ainekset
Työvaiheet
- Leikkaa irtopohjavuoan (halkaisija 24-26 cm) pohjalle leivinpaperialusta vuoan sisäreunan ympärille pitkä, vuoan korkuinen siivu ja laita ne vuokaan.
- Laita keksit tehosekoittimeen ja aja muruksi. Sulata margariini kulhossa, lisää joukkoon keksimurska ja sekoita tasaiseksi. Levitä muruseos vuoan pohjalle ja painele se tiiviiksi kakkupohjaksi. Anna pohjan kovettua jääkaapissa sillä aikaa kun valmistat täytteen.
- Täytä pieni kulho kylmällä vedellä. Laita liivatelehdet yksitellen veteen ja anna liota 10 minuuttia.
- Perkaa marjat. Soseuta kolmannes marjoista jogurtin kanssa tasaiseksi ja mausta sokerilla. Vatkaa vaniljakastikkeet vaahdoksi ja lisää vaahto marjaseoksen joukkoon. Mausta ruusuvedellä ja sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon loput marjat.
- Purista sitruunan mehu ja kuumenna se kattilassa kiehuvaksi. Purista liivatelehdet kuivemmaksi, laita sitruunamehun joukkoon, sekoita ja anna sulaa. Kaada liivateliemi täytteeseen ja sekoita hyvin.
- Kaada marjatäyte vuokaan keksipohjan päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli.
- Koristele kakku herukoilla ja ruusun kukilla.
Vinkki! Käytä ruokiin vain luonnossa kasvavia ruusuja, jätä leikkoruusut kukkavaasiin.