Santakranssi
Ainekset
Työvaiheet
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna. Sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan. Pursota taikinasta suoraan leivinpaperille rinkilöitä.
Paista 200 asteessa 8-10 min.
Kasta halutessasi suklaassa.
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna. Sekoita kuivat aineet ja lisää taikinaan. Pursota taikinasta suoraan leivinpaperille rinkilöitä.
Paista 200 asteessa 8-10 min.
Kasta halutessasi suklaassa.
Tuplanautinto! Cookien paras kyytipoika on lasillinen kylmää maitoa.
Vinkki! Purista lopusta appelsiinista mehua salaatinkastikkeeseen tai kalan tai lihan marinadiin.
Syksyn suosikkileivonnaisessa tuntuu inkiväärin puraisu. Helppo piirakka on sekoittamalla valmis uuniin.
Raasta neljä omenaa ja hillotut inkiväärit. Poista lopuista omenoista omenaporalla kota ja leikkaa omenat renkaiksi.
Kuumenna voita, sokeria ja siirappia kattilassa, kunnes voi on sulanut. Siirrä kattila sivuun odottamaan.
Sekoita jauhot, leivinjauhe, kuivattu inkivääri ja suola kulhossa keskenään. Lisää voi-siirappiseos, omena- ja inkivääriraaste sekä munat. Sekoita tasaiseksi.
Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n. 33 cm x 23 cm). Laita omenaviipaleet taikinan pinnalle ja sivele ne inkiväärien siirapilla.
Paista kakkua 200-asteisessa uunissa keskitasoa alempana noin 30 minuuttia tai kunnes taikina ei tartu tikkuun kokeiltaessa. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.
Ladataan...
Tarttisko nää keksit paistaakki ennen suklaadippausta? :-)
Joo, tottakai. :)