
Helppo raparperipiirakka hämää näyttävyydellään. Kaunis ulkomuoto on helppo toteuttaa latomalla raparperit kalanruodon muotoon.
Sitruunainen raparperipiirakka
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele vuoka (noin 25 x 25 cm) voilla.
- Sekoita kuivat aineet kulhossa. Pese ja raasta sitruunan kuori hienoksi raasteeksi ja lisää se jauhoseokseen. Sulata voi. Lisää voisula ja piimä jauhoihin ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina vuokaan ja levitä jauhotetuin sormin vuoan pohjalle ja reunoille.
- Sekoita täytteen aineet kulhossa tasaiseksi. Kaada täyte taikinan päälle.
- Leikkaa raparperin varret viistosti 4 cm:n paloiksi ja lado palat riveihin piirakan päälle. Kypsennä uunissa 30 minuuttia.
Raparperipiirakkaan pitää raparperi laittaa keitettynä soseena, ei paloina. Tulee moninverroin parempi. Kokeile vaikka jos et usko.
Hyvin onnistui, just otin uunista ulos. Tuli ihan kuvan näköinen.
Miksi ihmeessä taikina ja täyte sekoittuis paistumattomaksi mössöksi? Pohjassa ja täytteessä on ihan koostumus. Ei pohjaa tarvitse ensin paistaa. Joskus jossain suolaisessa piirakassa olen paistanut pohjaa hetken ensin.
Aivan ihanan kuuloinen resepti. Noi jotka haukkuu eivät vaan oikeesti ole päässeet maistamaan ja sekös ketuttaa! Hahhah!
Hyvää oli, liian hyvää 😀
Pitää kyllä kokeilla ☺️
Piirakka onnistui ja maistuu hyvältä, suosittelen 👍
Mielettömän hyvää, älkää uskoko negatiivisia palautteita. Tästä tuli perheemme suosikkipiirakka. Spelttihiutaleita ei kaupastamme löytynyt, mutta hyvin pohja onnistui myös spelttimannalla. Ihana sitruunainen maku ja raparperitkin kypsyi ilman hilloamista.....
Oikein hyvää tuli ja uudet raparperit kerkesivät kypsyäkin sopivasti.... epäilin mutta olin väärässä😯t.Katri
Oikein hyvää tuli🤗! Speltin vaihdoin kauraan ja piimän maustamattomaan jogurttiin. Ihana raikas sitruunainen maku ja raparperi nimenomaan ilman hilloamista👍!
Oikein hyvä. Kulinaristivierailta tuli hyvä palaute, etenkin sitruunaisesta pohjasta. Teen isomman satsin pihajuhliin. (Kyllä kehtaan :-)
Aiempiin palautteisiin viitaten - jos tulee "ohjetta noudattaen" pelkkää kuraa, on kokillakin vaikutuksensa asiaan. Jos ruokaa on laittanut, kykenee jo etukäteen muokkaamaan ohjetta mieleisekseen.
Toinen kerta teen jo tätä herkkua,todella hyvää ja reseptillä onnistuu,ei mitän vikaa. Kiitos!
Maku oli erittäin hyvä, mutta täyte jäi meillä turhan veteläksi. Onko vinkkejä mitä meni mahdollisesti vikaan? Maun puolesta tehtäisiin mielellään toistenkin, jos vain rakenteen saisi paremmin onnistumaan.
Kiitos kommentistasi. Käytitköhän mahdollisesti kevyttuorejuustoa? Se joskus löystyy sekoitettaessa. Lisään täytteen aineslistalle huomion tästä ja sitruunamehun määrään vaihteluvälin, jos joku haluaa kiinteämmän täytteen.
Miksi pitää jopa raparperipiirakkaan laittaa sitruunaa. Nykyisin melkein ruoka kun ruoka
SITRUUNAA, olen sitrus allerginen niin kuin 11%
s282uomalaisista
Itse piirakka on taatusti hyvää, sitä en kiistä, mutta tässä tulee todistettua juuri se vanha kunnon sanonta, että kauneus on katselijan silmässä. Mulla jäis koskematta tuohon.