Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2115 reseptiä.
Linkitetty 290 keittokirjaan.
Ohje Raisa Laine KUVA Sami Repo

Helppo raparperipiirakka hämää näyttävyydellään. Kaunis ulkomuoto on helppo toteuttaa latomalla raparperit kalanruodon muotoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12-15 palaa
Valmistusaika
60 min
Vaikeustaso
Helppo

Sitruunainen raparperipiirakka

Ainekset

3
dl
vehnäjauhoja
1
dl
spelttihiutaleita
1 1/2
dl
sokeria
1
tl
ruokasoodaa
1/2
tl
suolaa
1
sitruuna
125
g
voita
1 1/2
dl
piimää
Täyte
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
1
dl
sokeria
1
kananmuna
2
rkl
sitruunamehua
1
tl
vaniljasokeria
Lisäksi
1
l
raparperia paloiteltuna (3–4 vartta)
voita voiteluun
vehnäjauhoja

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele vuoka (noin 25 x 25 cm) voilla.
  2. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Pese ja raasta sitruunan kuori hienoksi raasteeksi ja lisää se jauhoseokseen. Sulata voi. Lisää voisula ja piimä jauhoihin ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina vuokaan ja levitä jauhotetuin sormin vuoan pohjalle ja reunoille.
  3. Sekoita täytteen aineet kulhossa tasaiseksi. Kaada täyte taikinan päälle.
  4. Leikkaa raparperin varret viistosti 4 cm:n paloiksi ja lado palat riveihin piirakan päälle. Kypsennä uunissa 30 minuuttia.

Kommentit (18)

Vierailija

Raparperipiirakkaan pitää raparperi laittaa keitettynä soseena, ei paloina. Tulee moninverroin parempi. Kokeile vaikka jos et usko.

Kiitos

Maistui kerrassaan uskomattoman paskalta.

Epäusko

En usko et tulee hyvä?

Vierailija

Panostettu vain ulkonäköön , eikä makuun, sääli

meni jo

Ei muuten onnistu noin. Jos mätkii taikinan ja täytteen perä perää sekoittuvat paistumattomaksi mössöksi. Ensin taikina osaa paistetaan hieman, sitten täytteet ja koristeet noin ½ paistamisen jälkeen.

Hyvää oli

Hyvin onnistui, just otin uunista ulos. Tuli ihan kuvan näköinen.
Miksi ihmeessä taikina ja täyte sekoittuis paistumattomaksi mössöksi? Pohjassa ja täytteessä on ihan koostumus. Ei pohjaa tarvitse ensin paistaa. Joskus jossain suolaisessa piirakassa olen paistanut pohjaa hetken ensin.

Yyyäääkk

Oli aivan kauheeta kuraa!!! Kiitos reseptistä ja päivän pilaamisesta.

Vierailija

Täällähän on varsinaisia päivänsäteitä ollut kommentoimassa. Asiallisuuden voisivat muutamat joukosta opetella palautteenantoa varten. Ehdottomasti kokeiluun tämä resepti :)

Maiskis!

Aivan ihanan kuuloinen resepti. Noi jotka haukkuu eivät vaan oikeesti ole päässeet maistamaan ja sekös ketuttaa! Hahhah!

Vierailija

Hyvää oli, liian hyvää 😀

Mummu

Pitää kyllä kokeilla ☺️

Sepe

:D Jengi on ihan sekaisin ihme negailukommenteilla, hahaa! Todella hyvä tuli, vähän pohja-aineita fiksasin, että sai gluteenittoman. Hyvää raparperikautta kaikille!

Käyttäjä11448
Seuraa 
Liittynyt28.6.2018

Piirakka onnistui ja maistuu hyvältä, suosittelen 👍

Vierailija

Mielettömän hyvää, älkää uskoko negatiivisia palautteita. Tästä tuli perheemme suosikkipiirakka. Spelttihiutaleita ei kaupastamme löytynyt, mutta hyvin pohja onnistui myös spelttimannalla. Ihana sitruunainen maku ja raparperitkin kypsyi ilman hilloamista.....

Vierailija

Oikein hyvää tuli ja uudet raparperit kerkesivät kypsyäkin sopivasti.... epäilin mutta olin väärässä😯t.Katri

Näytä kaikki kommentit (18)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 675 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Lasse Lecklin

Kokeile joululaatikkoa tänä vuonna maa-artisokkasoseesta. Ihanan pähkinäinen maku sopii yhteen muiden jouluruokien kanssa. Mikä parasta, tämä vuoka on sekä vegaaninen että gluteeniton.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
10 min + 40 min kypsentäminen
Vaikeustaso
Helppo

Maa-artisokka-mantelivuoka

Ainekset

1
pkt (400 g)
maa-artisokkasosetta (esim. Suvituore)
1
pkt (150 g)
vegaanista kaurapohjaista tuorejuustoa
½
dl
mantelijauhetta
1
rkl
siirappia
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
¼
tl
muskottipähkinää
Pinnalle
¾
dl
kuorittuja manteleita

Työvaiheet

  1. Sekoita maa-artisokkasose, tuorejuusto, mantelijauhe, siirappi ja mausteet kulhossa.
  2. Voitele pieni uunivuoka maidottomalla margariinilla ja kaada sose vuokaan. Tasoita pinta.
  3. Rouhi mantelit veitsellä karkeasti ja ripottele vuoan pinnalle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
  4. Anna jäähtyä tunti ennen tarjoamista, jolloin vuoan rakenne hieman kiinteytyy.

Vinkki! Voit tehdä samalla ohjeella vuoan myös 400 grammasta palsternakka- tai bataattisosetta.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 675 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Raikas jäädytetty juustokakku sopii joulun jälkiruuaksi tai kahvipöytään. Lumihuippuja muistuttavat juhlavat koristeet valmistuvat silkinsileästä sveitsiläisestä marengista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8–12 palaa
Valmistusaika
45 minuuttia + jäädytys 4 tuntia
Vaikeustaso
Kohtalainen

Appelsiinijäädykekakku

Ainekset

Pohja
2
munaa
¾
dl
sokeria
2
rkl
perunajauhoja
½
dl
mantelijauhetta
½
tl
leivinjauhetta
Täyte
2
dl
kuohukermaa
1
prk (250 g)
maitorahkaa
1
rs (200 g)
maustamatonta tuorejuustoa
100
g
mantelimassaa
1
dl
appelsiinimarmeladia
¾
dl
tomusokeria
Päälle
1
dl
appelsiinimarmeladia
Sveitsiläinen marenki
4
valkuaista
2
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
tomusokeria
(kuivattuja appelsiinirenkaita)

Työvaiheet

  1. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne kevyesti sekoittaen vaahtoon.
  2. Pingota leivinpaperi pienen, irtopohjaisen kakkuvuoan (ø 15 cm) pohjalle. Kaavi taikina vuokaan. Paista pohjaa uunissa noin 15 minuuttia.
  3. Vatlaa täytettä varten kerma kuohkeaksi. Lisää joukkoon rahka ja tuorejuusto. Raasta mantelimassa karkealla terällä. Lisää raaste, marmeladi ja tomusokeri rahkaseokseen.
  4. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kahdeksi kerrokseksi. Laita toinen kakkupohja vuokaan. Levitä päälle puolet täytteestä. Lisää toinen kakkupohja ja taas puolet täytteestä. Pingota tuorekelmu tiiviisti vuoan päälle. Nosta kakku pakastimeen vähintään neljäksi tunniksi.
  5. Ota kakku pakastimesta 40 minuuttia ennen tarjoilua. Valmista odotellessa sveitsiläinen marenki vesihauteessa. Erota valkuaiset kulhoon, joka sopii kattilan päälle. Lisää joukkoon sokeri ja vaniljasokeri.
  6. Laita kattilaan vettä kiehumaan ja nosta marenkikulho kattilan päälle. Veden ei tarvitse osua kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella 10 minuuttia, kunnes marengista tulee paksua ja kiiltävää.
  7. Levitä kakun pinnalle appelsiinimarmeladia ja lusikoi marenki kakun päälle huipuiksi. Koristele pinta tomusokerilla ja kuivatuilla appelsiinirenkailla.

Vinkki! Kuivaa appelsiinirenkaat koristeeksi näin: Pese appelsiini. Leikkaa hedelmä renkaiksi ja renkaat puolikkaiksi. Levitä palat uuniritilälle. Kuumenna uuni 50 asteeseen. Kuivaa appelsiinit rapeiksi. Kuivaus kestää useita tunteja, mutta sen voi tehdä hyvissä ajoin ennen joulukiireitä.

Kommentit (0)

Oton leipomukset on lisännyt 3 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.

Puoloffee on syntisen hyvä jälkiruokaherkku! Makean toffeen ja raikkaan puolukan liitto on täydellinen. Tämä herkku on erittäin helppo valmistaa ja onnistuu mökkiolosuhteissakin :) Puoloffee on tuunattu jouluiseksi piparipohjalla ja täytteessä on tujaus sitruunaa taittamassa makeutta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Puoloffee

Ainekset

Pohja:
260
g
pipareita
125
g
ruusunmarjapilttiä
Täyte:
1
prk
karamellisoitua kondensoitua maitoa
2
dl
puolukoita
2
rkl
tomusokeria
2
rkl
sitruunanmehua
3
dl
vispikermaa
200
g
vaniljarahkaa
2
rkl
sokeria
5
dl
puolukoita
marenkeja

Työvaiheet

Pohja:
Murskaa piparit.
Sekoita ruusunmarjasose piparimruskan joukkoon.
Taputtele pohja vuoan pohjalle ja noin 2 cm reunoille.
Puoloffeen voi tehdä halkaisijaltaan n. 26 cm irtopohja- tai piirasvuokaan.

Täyte:
Kaada kondensoitu maito kulhoon.
Lisää joukkoon puolukat, tomusokeri ja sitruunanmehu.
Sekoita tasaiseksi, tarkista maku ja kaada piparipohjan päälle.

Vatkaa kerma vaahdoksi.
Lisää joukkoon vaniljarahka ja sokeri.
Nostele toffeen päälle. Ripottele päälle puolukat.
Koristele halutessasi marengeilla ja piparkakuilla.

Kommentit (0)

Hildu on lisännyt 8 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.

Nämä lusikkaleivät sulavat suussa ja ovat helppoja tehdä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 45 - 50
Valmistusaika
n. 1 h 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Suussa sulavat lusikkaleivät

Ainekset

350
g
voita
1,76
dl
sokeria
7,7
dl
vehnäjauhoja
2
tl
vaniljasokeria
1,5
tl
leivinjauhetta
0,5
tl
Pan suolaa tai tav. suolaa 1/4 tl
vadelmamarmeladia tai muuta hilloa.

Työvaiheet

Laita uuni 175 asteeseen. Vatkaa, mikrossa vähän sulatettu voi ja sokeri, sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne voisokeriseokseen, tee kuperalla pikkulusikalla lusikkaleipien puolikkaat, parhaita ovat vanhat Sorsakosken pikkulusikat tai vanhat hopealusikat. Ota lusikkaan taikinaa, älä painele sitä liikaa ja anna jäädä aika kukkuraiseksi taikina lusikan keskelle. Ota sitten lusikasta niin, että saat hyvin leivinpaperin päälle lusikan sileä puoli ylöspäin, jätä yksi sentti väliä. Jos taikinasta tulee murumaista lämmitä sitä mikrossa, sillä pehmästä taikinasta on helppoa muotoilla lusikkaleivän puolikkaat. Paista 175 asteessa noin 12 - 14 minuuttia, älä päästä palamaan, jos alkavat tummua ota heti pois uunista ja vedä leivinpaperin avulla pois pelliltä. Mieluummin saavat jäädä vähän vaaleiksi. Kun lusikkaleivän puolikkaat ovat vähän jäähtyneet, voitele toinen puolikas hipaisemalla hillolla. Pyöritä lopuksi hienossa kidesokerissa. Muista ottaa ajoissa lusikkaleivät huoneen lämpöön, sillä voi kovettuu kylmässä, osan voi säilyttää jääkaapissa ja loput pakastaa.

Kommentit (0)