Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2565 reseptiä.
Linkitetty 408 keittokirjaan.
Ohje Raisa Laine KUVA Sami Repo

Helppo raparperipiirakka hämää näyttävyydellään. Kaunis ulkomuoto on helppo toteuttaa latomalla raparperit kalanruodon muotoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12-15 palaa
Valmistusaika
60 min
Vaikeustaso
Helppo

Sitruunainen raparperipiirakka

Ainekset

3
dl
vehnäjauhoja
1
dl
spelttihiutaleita
1 1/2
dl
sokeria
1
tl
ruokasoodaa
1/2
tl
suolaa
1
sitruuna
125
g
voita
1 1/2
dl
piimää
Täyte
200
g
maustamatonta tuorejuustoa (ei kevyttä)
1
dl
sokeria
1
kananmuna
1–2
rkl
sitruunamehua
1
tl
vaniljasokeria
Lisäksi
1
l
raparperia paloiteltuna (3–4 vartta)
voita voiteluun
vehnäjauhoja

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele vuoka (noin 25 x 25 cm) voilla.
  2. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Pese ja raasta sitruunan kuori hienoksi raasteeksi ja lisää se jauhoseokseen. Sulata voi. Lisää voisula ja piimä jauhoihin ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina vuokaan ja levitä jauhotetuin sormin vuoan pohjalle ja reunoille.
  3. Sekoita täytteen aineet kulhossa tasaiseksi. Kaada täyte taikinan päälle.
  4. Leikkaa raparperin varret viistosti 4 cm:n paloiksi ja lado palat riveihin piirakan päälle. Kypsennä uunissa 30 minuuttia.

Kommentit (19)

Vierailija

Raparperipiirakkaan pitää raparperi laittaa keitettynä soseena, ei paloina. Tulee moninverroin parempi. Kokeile vaikka jos et usko.

Hyvää oli

Hyvin onnistui, just otin uunista ulos. Tuli ihan kuvan näköinen.
Miksi ihmeessä taikina ja täyte sekoittuis paistumattomaksi mössöksi? Pohjassa ja täytteessä on ihan koostumus. Ei pohjaa tarvitse ensin paistaa. Joskus jossain suolaisessa piirakassa olen paistanut pohjaa hetken ensin.

Maiskis!

Aivan ihanan kuuloinen resepti. Noi jotka haukkuu eivät vaan oikeesti ole päässeet maistamaan ja sekös ketuttaa! Hahhah!

Vierailija

Hyvää oli, liian hyvää 😀

Mummu

Pitää kyllä kokeilla ☺️

Käyttäjä11448
Seuraa 
Liittynyt28.6.2018

Piirakka onnistui ja maistuu hyvältä, suosittelen 👍

Vierailija

Mielettömän hyvää, älkää uskoko negatiivisia palautteita. Tästä tuli perheemme suosikkipiirakka. Spelttihiutaleita ei kaupastamme löytynyt, mutta hyvin pohja onnistui myös spelttimannalla. Ihana sitruunainen maku ja raparperitkin kypsyi ilman hilloamista.....

Vierailija

Oikein hyvää tuli ja uudet raparperit kerkesivät kypsyäkin sopivasti.... epäilin mutta olin väärässä😯t.Katri

Vierailija

Oikein hyvää tuli🤗! Speltin vaihdoin kauraan ja piimän maustamattomaan jogurttiin. Ihana raikas sitruunainen maku ja raparperi nimenomaan ilman hilloamista👍!

Vierailija

Oikein hyvä. Kulinaristivierailta tuli hyvä palaute, etenkin sitruunaisesta pohjasta.  Teen isomman satsin pihajuhliin. (Kyllä kehtaan :-)

Aiempiin palautteisiin viitaten - jos tulee "ohjetta noudattaen" pelkkää kuraa, on kokillakin vaikutuksensa asiaan. Jos ruokaa on laittanut, kykenee jo etukäteen muokkaamaan ohjetta mieleisekseen.

Sarza

Toinen kerta teen jo tätä herkkua,todella hyvää ja reseptillä onnistuu,ei mitän vikaa. Kiitos!

Käyttäjä8121
Seuraa 
Liittynyt23.1.2018

Maku oli erittäin hyvä, mutta täyte jäi meillä turhan veteläksi. Onko vinkkejä mitä meni mahdollisesti vikaan? Maun puolesta tehtäisiin mielellään toistenkin, jos vain rakenteen saisi paremmin onnistumaan.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommentistasi. Käytitköhän mahdollisesti kevyttuorejuustoa? Se joskus löystyy sekoitettaessa. Lisään täytteen aineslistalle huomion tästä ja sitruunamehun määrään vaihteluvälin, jos joku haluaa kiinteämmän täytteen. 

Vierailija

Miksi pitää jopa raparperipiirakkaan laittaa sitruunaa. Nykyisin melkein ruoka kun ruoka
SITRUUNAA, olen sitrus allerginen niin kuin 11%
s282uomalaisista

jokusen leikkauksen läpikäynyt

Itse piirakka on taatusti hyvää, sitä en kiistä, mutta tässä tulee todistettua juuri se vanha kunnon sanonta, että kauneus on katselijan silmässä. Mulla jäis koskematta tuohon.

Näytä kaikki kommentit (19)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2565 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Kreetalainen karitsasouvlaki valmistetaan karitsan ulkofileestä. Marinoi karitsavartaat lämpiminä, heti grillaamisen jälkeen. Tarjoa yksinkertaisen jogurttikastikkeen ja kasvisten kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kreetalainen karitsasouvlaki ja jogurttikastike

Ainekset

600
g
karitsan ulkofileetä
Jälkimarinadi
4
valkosipulinkynttä
3
rosmariininoksaa
¾
dl
valkoviiniä
1
tl
juoksevaa hunajaa
1
tl
sinappia
1
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä
1
tl
kuivattua chiliä myllystä
1
dl
oliiviöljyä
Kasvikset
1
rkl
sitruunankuorta raastettuna
2
rkl
sitruunamehua
1
kesäsipuli
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
½
kurkku
400
g
kirsikkatomaatteja
1
ruukku
minttua
Jogurttikastike
1
valkosipulinkynsi
2
dl
turkkilaista tai kreikkalaista jogurttia
100
g
vuohenjuustoa tai fetaa
2
tl
raastettua sitruunankuorta
½
tl
mustapippuria myllystä
(2
rkl
oreganoa hienonnettuna)
1
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Leikkaa liha noin 3 cm:n kuutioiksi. Mausta suolalla ja pippurilla, tikuta vartaisiin. Anna olla huoneenlämmössä 30 minuuttia.

  2. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Hienonna rosmariini. Sekoita marinadin aineet öljyä lukuun ottamatta astiassa. Lisää lopuksi öljy.

  3. Grillaa vartaita noin 10 minuuttia käännellen. Siirrä vuokaan, sivele marinadilla, peitä foliolla ja anna maustua 10 minuuttia.

  4. Pese ja raasta sitruunankuori (raasta myös 2 tl kastiketta varten), purista mehu. Viipaloi sipuli varsineen. Yhdistä sipuli, sitruunankuori ja -mehu sekä mausteet. Kuori ja halkaise kurkku, poista siemenet ja viipaloi kurkku. Puolita tomaatit ja hienonna minttu. Lisää kasvikset ja minttu sipuliseokseen.

  5. Tee kastike. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita se jogurttiin. Murustele vuohenjuusto joukkoon ja lisää sitruunakuori ja pippuri. Sekoita ja mausta halutessasi hienonnetulla yrtillä. Valuta päälle oliiviöljyä ja tarjoa vartaiden ja kasvisten kanssa.

Vinkki Tarjoa lisäksi riisiä tai pitaleipää.

Kommentit (1)

Vierailija

Miksi kuviin pitää aina vaihtaa puhtaanvaaleat puutikut? Oikeasti noiden tikkujen tulisi olla lähes hiityneet, jos ne (muka) ovat käyneet grillissä. Liha toisaalta näyttää siltä että siihen on vain otettu raidat liedellä parilapannulla.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2565 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Paahda persikoihin rusketusraidat ja tee niistä kastike grillibrielle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillattu brie ja persikkakastike

Ainekset

500
g:n kiekko
briejuustoa
4
viipaletta
maalaisleipää
2
rkl
oliiviöljyä
Grillattu persikkakastike
4
persikkaa tai nektariinia
2
rkl
voita
2
rosmariininoksaa
2
rkl
fariinisokeria
1
rkl
juoksevaa hunajaa
1/3
tl
suolaa
Lisäksi
4
rkl
pähkinöitä rouhittuna
(2–3
persikkaa tai nektariinia)

Työvaiheet

  1. Tee kastike. Lohko persikat ja poista kivet. Grillaa hedelmiin nopeasti makuraidat grillissä. Sulata voi pannussa, lisää persikat ja rosmariini ja paista 3–4 minuuttia. Lisää sokeri, hunaja ja suola ja jatka paistamista muutama minuutti. Painele samalla persikat lastalla soseeksi. Jos haluat sileää kastiketta, soseuta se vielä kulhossa sauvasekoittimella.

  2. Hiero juustoon ja leipiin oliiviöljyä. Grillaa juustoa 2–3 minuuttia molemmin puolin. Käännä varovasti, ettei juusto repeä kääntämisen aikana. Grillaa leipiä muutama minuutti, kunnes ne ovat rapeita.

  3. Rouhi pähkinät veitsellä karkeaksi.

  4. Laita juusto tarjoiluvadille ja koristele halutessasi grillatuilla hedelmillä. Tarjoa juusto lämpimänä persikkakastikkeen, leivän ja pähkinöiden kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2565 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Marja Samuli KUVA Mika Jylhä

Hiillosta siika savuavan kuumassa valurautapannussa suolan päällä. Peston salaisuus piilee kurpitsansiemenöljyssä ja paahdetuissa pistaaseissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Hiillostettu siika ja sitruunamelissapesto

Ainekset

4
nahallista siikafileetä (suomustettua)
2–3
rkl
hiillostamiseen
Sitruunamelissapesto
dl + 2 rkl
kuorittuja pistaaseja
2
ruukkua
sitruunamelissaa
1
dl
kurpitsansiemenöljyä
n. ½
dl
auringonkukka- tai rypsiöljyä
½
tl
sitruunaruohotahnaa (Spice Up)
¾
tl
suolaa
Paadettu kukkakaali
n. 1
kg
valkoista tai vihreää kukkakaalia
3
isoa valkosipulinkynttä
1
rkl
öljyä
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Tee ensin pesto. Paahda pistaaseja kuivassa pannussa koko ajan sekoitellen pari minuuttia, kunnes ne ovat kauniin paahtuneita. Kaada pistaasit pois pannusta ja anna jäähtyä. Ota 2 rkl erikseen, rouhi ne veitsellä karkeaksi ja säästä annosten koristeluun.

  2. Laita loput pistaasit tehosekoittimeen. Lisää sitruunamelissan lehdet, rouhi tasaiseksi ja valuta koneen käydessä kurpitsansiemenöljy ja auringonkukkaöljyä ohuena nauhana seokseen, kunnes se on kastikemaisen notkeaa. Lisää lopuksi sitruunaruohotahna ja suola.

  3. Taputtele siikafileet kuiviksi talouspaperilla ja nypi tarvittaessa ruodot pois pihdeillä.

  4. Kuumenna valurautapannu erittäin kuumaksi ja ripottele suola pannuun. Laita kalat pannuun nahkapuoli alaspäin ja hiillosta, kunnes nahka on kauniin ruskea, noin 3 minuuttia. Käännä ja paahda noin 3 minuuttia. Pidä kalat lämpiminä.

  5. Viipaloi kukkakaali. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Kuullota valkosipulia öljyssä isossa kasarissa pari minuuttia. Lisää kukkakaalit ja paista välillä käännellen muutama minuutti, kunnes palat ovat napakan pehmeitä ja osittain ruskistuneita.

  6. Tarjoa siika peston ja kukkakaalin kanssa. Viimeistele rouhitulla pistaasilla.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1306 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Mansikoita, fetaa ja valkosipulia! Suolaisenmakea, ihanan yllättävä kesäpiirakka syntyy nopeasti pakastelehtitaikinasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 pellilinen
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Feta-mansikka-levypiirakka

Ainekset

1
pkt (noin 600 g)
pakastelehtitaikinaa (levynä)
Täyte
1
valkosipulinkynsi
1
(luomu)sitruunan kuori
2
rkl
tuoretta timjamia hienonnettuna
200
g
ranskankermaa
200
g
fetaa
Lisäksi
1
litra (500 g)
tuoreita mansikoita
Päälle
noin ½
dl
juoksevaa hunajaa, tuoretta timjamia

Työvaiheet

  1. Sulata lehtitaikinalevy pakkauksen ohjeen mukaan. Kuumenna uuni ja tyhjä pelti 225 asteeseen.

  2. Kuori ja murskaa valkosipulinkynsi, pese ja raasta sitruunan kuori, hienonna timjami. Soseuta täytteen ainekset keskenään sauvasekoittimella.

  3. Kauli taikina auki leivinpaperiarkin kokoiseksi. Taittele reunat paksummiksi. Levitä fetatäyte taikinalevylle ja viipaloi mansikat päälle. Siirrä kuuman pellin päälle ja paista uunin keskitasolla 25 minuuttia.

  4. Lorauta kuumalle piirakalle juoksevaa hunajaa ja revi timjamia päälle.

Kommentit (0)