Me Naiset on lisännyt 1589 reseptiä.
Linkitetty 235 keittokirjaan.
Ohje Katja Nordlund Kuva Sami Repo

Sitruunaruudut maistuvat entistä paremmilta vietettyään yön jääkaapissa. Viileässä ne säilyvät viikon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 annos
Valmistusaika
25 min + 40 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Sitruunaruudut

Ainekset

2,5
dl
jauhoja
1
dl
sokeria
1
dl
kookoshiutaleita
100
g
voita
Pinnalle
2
pienen (luomu)sitruunan kuoria
1,5
dl
sitruunamehua (2–3 sitruunasta)
3
kananmunaa
1,5
dl
sokeria
1
dl
kuohukermaa

Työvaiheet

  1. Mittaa jauhot, sokeri, kookos ja voi monitoimikoneen kulhoon. Anna koneen käydä, kunnes ainekset muuttuvat murumaiseksi seokseksi. Kaada seos noin 25 cm x 30 cm:n kokoiseen leivinpaperoituun vuokaan ja painele taikina jauhotetuin käsin tasaiseksi. Pistele taikinalevyyn haarukalla muutamia reikiä. Paista 15–20 minuuttia 175 asteessa. Pohja saa ruskistua hiukan.
  2. Tee täyte. Raasta sitruunoista niiden ohut keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi, purista hedelmistä mehu. Pane kuoriraaste ja mehu munien, sokerin ja kerman kanssa kulhoon. Vatkaa ainekset sekaisin. Älä hämmenny, vaikka seos on aivan litkua, se jähmettyy paiston aikana.
  3. Kaada sitruunaseos hiukan ruskistuneelle pohjalle ja jatka vielä paistamista 150 asteessa noin 20 minuuttia. Anna leivonnaisen jäähtyä kunnolla, ennen kuin leikkaat sen paloiksi. Koristele palat tomusokerilla.

Vinkki! Leivonnaiset voi valmistaa myös pyöreässä piirakkavuoassa (halkaisija 27 cm).

Kommentit (10)

Vierailija

Voisiko kookoshiutaleita korvata jollain?

Glutenfree

Tarkoitetaanko jauhoilla vehnäjauhoja? Ja jos tarkoitetaan, voiko vehnäjauhon korvata jollain toisella jauholla mikäli haluaa tehdä gluteenittoman version? Käykö esim. ihan kaupassa myytävä gluteeniton jauhoseos?

Vierailija

Eikö tule pohjataikinaan mitään kohotusainetta?

Kookosallergikko

Kookosjauhon korvaavaa ainesta minäkin haluaisin tietää?

Gluteeniton

Kävisikö manteli- tai riisijauho, et sais gluteenitonta?

Pirpana

Voiko pakastaa.

Vierailija

Sitruunatäyte ei hyytynyt tarpeeksi uunissa, lopputulos erittäin hapan noilla sitruunamäärillä

Jeppe

Muista! Älä osta halpoja kookoshiutaleita, niissä on kuorenpalasia ja jopa hiekkaa  seassa, hajoitat vain hampaasi niillä! Esim Mauste-Sallisen pakkaamista olen monesti saanut hampaat kipeäksi, niin itseltä kuin vierailta.

paulahelena

piirakan koostumuksesta tuli täydellinen! pohjataikina vaikutti levitettäessä aika jäykältä mutta siitä tuli tosi mehevä. päällinen hyytyi täydellisesti (jäähdyttelin hetken kylmällä verannalla), ja on tosi sitruunainen :) osan sitruunasta voisi varmaan korvata vaikka appelsiinilla jos ei pidä kovin kirpeästä? sitruksinen maku säilyisi kuitenkin. luulen että ensi kerran kokeilen sitä :) 

Äiti

Manteli/kookos/pähkinä-allerkikkona testasin korvaamaan kaurakeksiä murustettuna,ja toimi hyvin.itse tykkäsin näistä sillä tavalla tehtynä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1145 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Itse tehty rahka-voitaikina vie kielen mennessään, varsinkin kevään ensimmäisten raparperien seurassa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12–15 kpl
Valmistusaika
40 min + 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Raparperipiiraat

Ainekset

250
g
voita
½
dl
sokeria
4
dl
vehnäjauhoja
2
tl
kardemummaa
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
1
prk (250 g)
rahkaa
Voiteluun
1
muna
Täyte
3–4
raparperin vartta (n. 500 g)
50
g
voita
1
dl
sokeria
Päälle
ruokosokerisiirappia
1
dl
pistaasipähkinöitä

Työvaiheet

  1. Nypi pehmeän voin sekaan sokeri. Lisää jauhoihin kardemumma, leivinjauhe ja suola. Sekoita ainekset rahkan kanssa pehmeäksi taikinaksi. Älä vaivaa.
  2. Taputtele taikina pötköksi. Kierrä ympärille kelmu. Laita taikina kohmettumaan jääkaappiin pariksi tunniksi tai yön yli.
  3. Kauli taikinasta 30 x 20 cm:n levy. Taita levy kolmeen kerrokseen. Kauli taikina taas levyksi ja taita kolmeen kerrokseen. Jatka 3–4 kertaa ja ripottele hieman jauhoja kerrosten väliin.
  4. Paina taikinalevystä ympyröitä (ø 12 cm). Voit käyttää muottina isoa säilykepurkkia. Nosta pohjat uunipellille leivinpaperille. Voitele reunat munalla.
  5. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Leikkaa raparperinvarret 7 sentin pätkiksi. Jos varret ovat paksuja, puolita ne pitkittäin.
  6. Sulata voi pannulla. Kypsennä raparperinvarsia 5 minuuttia. Ripottele päälle sokeria.
  7. Nosta raparperit pohjien päälle. Paista piiraita 10–15 minuuttia.
  8. Valuta päälle siirappia ja lisää rouhittuja pistaasipähkinöitä.

Vinkki! Voit oikaista käyttämällä valmiita voitaikinalevyjä, jotka leikkaat neliöiksi.

ET-lehti on lisännyt 310 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Kakun keikkumista ei tarvitse jännittää, kun mansikkakermakakku kootaan suoraan vuokaan. Jos herkun ei tarvitse olla gluteeniton, voit vaihtaa perunajauhot vehnäjauhoihin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Gluteeniton mansikkavuokakakku

Ainekset

POHJA
4
munaa
dl
sokeria
1
dl
mantelijauhoja
¾
dl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
TÄYTE
1
l
mansikoita
½
dl
mintun lehtiä
¼
dl
sokeria
4
dl
vispikermaa
1
prk (200 g)
vaniljarahkaa
KORISTELUUN
½
l
mansikoita
½
dl
mintun lehtiä
2–3
rkl
hasselpähkinärouhetta

Työvaiheet

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Yhdistä jauhoseos vaahtoon kevyesti sekoittaen.

  2. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa 5–6 minuuttia.

  3. Ripottele leivinpaperille sokeria. Kumoa kypsä torttu paperin päälle. Irrota paistopaperi ja anna jäähtyä.

  4. Poista mansikoista kanta ja viipaloi mansikat. Hienonna minttu. Sekoita kulhossa mansikat, minttu ja sokeri. Anna maustua 15 minuuttia.

  5. Leikkaa kakkulevy puoliksi. Nosta puolikas vuokaan.

  6. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka. Levitä mansikat kakkupohjan päälle ja lisää puolet kermaseoksesta.

  7. Nosta toinen pohjalevy päälle. Levitä pinnalle loppu kermaseos. Koristele lohkotuilla mansikoilla ja mintun lehdillä. Ripottele pinnalle lopuksi pähkinärouhetta.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1145 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Vaahdota ihanan raikas jätski helposti sähkövatkaimella. Sattumina maistuvat tuoreet mansikat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
30 min + 5 t
Vaikeustaso
Helppo

Mansikkajäätelö

Ainekset

4
keltuaista
1
dl
sokeria
¾
dl
glukoosisiirappia
1
tl
vaniljajauhetta tai -sokeria
2
dl
kuohukermaa
2
dl
turkkilaista jogurttia
1
l
mansikoita
½
dl
sokeria
(50
g
valkosuklaata)

Työvaiheet

  1. Erottele keltuaiset kulhoon. Lisää sokeri, glukoosisiirappi ja vanilja. Vatkaa seos paksuksi vaahdoksi sähkövatkaimella.
  2. Vaahdota toisessa kulhossa kerma. Sekoita joukkoon jogurtti. Yhdistä vaahdot.
  3. Perkaa ja soseuta mansikat. Sekaan saa jäädä pieniä mansikanpaloja. Lisää sokeri.
  4. Lusikoi kolmannes vaahdosta pakastuksen kestävään vuokaan. Levitä päälle mansikkasosetta. Täytä vuoka kerroksittain.
  5. Peitä rasia kannella tai foliolla. Pakasta vähintään 5 tunniksi ennen tarjoilua.

Vinkki! Glukoosisiirappi löytyy kaupan sokerihyllystä. Jätskin sekaan sopii myös rouhittu valkosuklaa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1145 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Marjaisat minipiirakat syntyvät kätevästi valmistaikinasta. Juju on mehevässä pistaasitäytteessä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 kpl
Valmistusaika
40 min + sulatus 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Marjaisat frangipane-muffinit

Ainekset

1
pkt (400 g)
murotaikinaa (esim. Sunnuntai)
2
pss (á 70 g)
paahdettua pistaasirouhetta (esim. Meira)
4
munaa
1
dl
sokeria
4
rkl
vehnäjauhoja
3
rkl
huoneenlämpöistä voita
Lisäksi
1
rs (125 g)
vadelmia
1
rs (250 g)
mansikoita

Työvaiheet

  1. Sulata piiraspohjaa huoneenlämmössä noin 30 minuuttia. Kuumenna uuni 180 asteeseen.
  2. Laita pistaasirouhe tehosekoittimeen. Surauta jauhemaiseksi.
  3. Yhdistä kulhossa munat, pistaasijauhe, sokeri, vehnäjauhot ja pehmeä voi. Sekoita tasainen tahna.
  4. Leikkaa taikinalevy kuuteen osaan. Laita muffinssipellin koloihoin paperiset vuoat. Painele taikinapalat vuokiin.
  5. Lusikoi täyte taikinapohjille. Paina täytteeseen marjoja. Aseta muutama marja myös pinnalle.
  6. Paista 200-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia.