Tämä on suussa sulava jälkkäri, jonka kruunaa mascarponevaahto. Hapankirsikat ovat hieman makeampia kuin normaalit kirsikat eli vaihtoehtoisesti myös normaalit kirsikat käyvät (varsinkin jos niitä löytää tuoreeltaan). Hapankirsikat löytyvät helposti säilykkeen muodossa kauppojen hyllyltä. Voit halutessasi käyttää myös mutta kuin tummaa suklaata, esimerkiksi fazerin sininen voisi toimia tässä melko kivasti.
Suklaa-hapankirsikkakakku saa makunsa kirsikoista, tummasta suklaasta sekä mascarponevaahdosta. Annos asetellaan näyttävästi ja kätevästi lasipurkkeihin / laseihin. Idean viikonlopun ratoksi sain selatessani Rosan ruokasivustoja, olen monesti ennenkin tehnyt reseptejä täältä. Tämä löytyy jo Rosan rakentamasta jouluruoka reseptipankista, mutta soveltuu siis ehdottomasti minkä tahansa juhlan tai pyhäpäivän jälkiruoaksi. https://www.rosaviinijaruoka.fi/jouluruokia/