Suklaafondant + karamellisoidut päärynät
Ainekset
Työvaiheet
Paloittele suklaa ja sulata se kulhossa vesihauteessa. Lisää huoneenlämpöinen voi ja anna sen sulaa joukkoon. Lisää kokonaiset munat yksitellen hyvin vatkaten.
Vaahdota keltuaiset ja sokeri ja lisää suklaaseokseen yhdessä jauhojen kanssa varovasti nostellen. Jaa seos voideltuihin metallivuokiin. Jätä vuokiin kohoamisvaraa. Laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään.
Paista 200-asteisessa uunissa 10-12 minuuttia.
Valmiin fondantin tulee olla vielä sisältä valuva, joten älä kypsennä niitä liian kauan.
Kumoa suklaafondantit suoraan lautasille.
Päärynät:
Kuori, poista siemenet ja leikkaa päärynät puoliksi. Sulata veden kanssa sotkettu sokeri kattilassa ja kuumenna, kunnes se muuttuu vähän siirappimaiseksi. Lisää joukkoon päärynät ja paista 2-3 minuuttia.