
Tahmean makea taatelitäyte ja suolaisen imelä kinuskikastike. Sairaan hyvää!
Taateli-pekaanipähkinäpullakranssi
Ainekset
Työvaiheet
-
Sulata pakastetaikina pakkauksen ohjeen mukaan.
-
Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa, lisää joukkoon taatelit ja nosta kattila liedeltä. Anna seistä 10 minuuttia. Valuta ja kumoa taatelit tehosekoittimen tai sauvasekoittimen kulhoon. Sekoita joukkoon pähkinät.
-
Sulata voi mikroaaltouunissa tai pienessä kattilassa ja valuta taateleiden joukkoon. Lisää fariinisokeri ja kaneli. Soseuta tasaiseksi tahnaksi.
-
Kauli valmistaikina 1–2 sentin paksuiseksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä päälle taatelitäyte ja kääri rullalle. Muotoile rullasta kranssi ja nosta se uunipellille. Nostata 30 minuuttia.
-
Kuumenna uuni 200 asteiseksi. Leikkaa terävällä veitsellä pullakranssin pintaan viillot ja voitele kranssi kananmunalla. Kypsennä uunissa 25–30 minuuttia.
-
Levitä kypsän pullan päälle reilusti kinuskikastiketta