Taikapannari on yksinkertaisuudessaan valloittava. Ranskasta tulevan hittileivonnaisen taikinasta muodostuu uunissa kolme kerrosta: pannarimainen pohjakerros, pehmeä välikreemi ja kuohkea sokerikakkupinta.
Taikapannari
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Laita neliön muotoisen (20 x 20 cm) vuoan sisälle leivinpaperi.
- Sulata ja jäähdytä voi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi,
- Erotte valkuaiset ja keltuaiset.
- Vatkaa valkuaiset etikan kanssa kovaksi vaahdoksi.
- Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon sulatettu voi ja vaniljasokeri. Lisää jauhot ja sekoita. Vispiöi maito vähitellen taikinaan. Nostele lopuksi valkuaisvaahto siten, että taikinaan ei jää kokkareita, mutta vaahto kelluu pinnalla.
- Kaada taikina vuokaan. Paista uunin alatasossa 45-50 minuuttia. Jos pinta ruskistuu liikaa, peitä se foliolla.
- Anna jäähtyä jääkaappikylmäksi.
- Leikkaa taikapannari neliöiksi ja tarjoa esimerkiksi kermavaahdon ja hillon kera.