Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1560 reseptiä.
Linkitetty 85 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Oletko jo kokeillut tökkäystekniikkaa kakkujen täytössä? Sen avulla voit jättää väliin kärsivällisyyttä ja taitoa vaativan kakkupohjan puolittamisen. Töki pohjaan yksinkertaisesti koloja ja valuta herkullinen täyte niihin. Miten helppoa!

Annoksia
8-10 palaa
Valmistusaika
1 t 50 min + vetäytyminen 12 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Täydellinen vadelmakakku

Ainekset

200
g
huoneenlämpöistä voita
2 1/2
dl
sokeria
3
kananmunaa
2 1/2
dl
vehnäjauhoja tai 3 dl gluteenitonta jauhoseosta (esim. Sunnuntai)
2
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljasokeria
1
(luomu)sitruuna
1 1/2
dl
turkkilaista jogurttia
Täyte
1
sitruunan mehu
2
dl
vettä
2
rkl
maissintärkkelystä
1
dl
sokeria
2
keltuaista
Kuorrutus
3
dl
vadelmia
200
g
pehmeää voita
2
tl
vaniljasokeria
n. 5
dl
tomusokeria
Lisäksi
voita ja hienoa sokeria vuoan voiteluun
2
dl
tuoreita vadelmia

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ( 20 cm). Voitele ja sokeroi vuoan reunat huolellisesti.
  2. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen samalla vatkaten. Sekoita gluteenittomat jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa ohueksi raasteeksi. Sekoita jauhoseos, sitruunankuori ja jogurtti taikinaan varovasti käännellen. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa 45–50 minuuttia tai kunnes kakkuun painettuun puutikkuun ei enää tartu taikinaa.
  3. Valmista täyte kakun paistuessa. Purista sitruunasta mehu. Mittaa kaikki täytteen aineet kattilaan ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee kiisseli-mäiseksi. Ota kattila liedeltä odottamaan.
  4. Anna kakun jäähtyä vuoassaan noin 15 minuuttia. Pistele puisella ohutvartisen kauhan varrella kakkuun reikiä, jotka saavat ulottua lähes kakun pohjaan saakka. Kaada hieman jäähtynyt sitruunakiisseli kakulle niin että se valuu kakkuun pisteltyihin reikiin. Anna kakun vetäytyä jääkaapissa yön yli.
  5. Tee kuorrutus. Painele vadelmat siivilän läpi sileäksi soseeksi. Vatkaa pehmeä voi sähkövatkaimella kuohkeaksi. Lisää vadelmasose, vaniljasokeri ja tomusokeri ja jatka vatkaamista noin 1 minuutti.
  6. Kumoa kakku vadille ylösalaisin. Levitä kuorrutus kakun päälle ja reunoille lastalla. Koristele kakku tuoreilla vadelmilla.

Kommentit (4)

Vierailija

Otetaanko kakku siis pois vuoasta vasta seuraavana päivänä kun kuorrutus laitetaan. Eikö tartu reunoista kiinni ?

Vierailija

Erinomainen kakku, vaikka valmistus ei mennytkään aivan niin kuin strömsössä. Ilmeisesti sitruuna oli liian pieni (liian vähän nestettä) tai ruokalusikka liian iso (liikaa Maizenaa), mutta kiisselistä tuli sen verran paksua, että ei se suostunut kokonaan kakun sisään valumaan vaan osa jäi lillumaan pinnalle. Yön yli jääkaapissa vetäytynyt kakku oli erittäin helppo halkaista, ja kaavin kakun pintaan jääneen kiisselin väliin täytteeksi.  En kumonnut kakkua ylösalaisin. Ja se irtosi kyllä leipomista seuraavana päivänä vuoan reunoista erittäin helposti.

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Hei, kakku tosiaan otetaan pois vuoasta vasta seuraavana päivänä! Ja kyllä, sitruunoita on monenkokoisia ja niistä irtoaa vaihteleva määrä nestettä. Jos käyttämästäsi sitruunasta tuntuu irtoavan nestettä hyvin kitsaasti (vaikka kuinka puristaisit), niin ota vielä yksi ylimääräinen puolikas.

Kiisselistä tulikin liisteriä

Sitruunakiisselistä tuli aivan liian paksua, vaikka lisäsin sitruunamehua reilusti. Epäilen, että 2 rkl maissitärkkelystä on liikaa. Laittaisin sitä vain yhden ruokalusikan, ettei kiisselistä tule liisteriä. Mutta kiitos saman ongelman kanssa painineelle kommentoijalle, leikkasin myös kakun kahtia ja kiisseeli väliin. 

Kaisu P. on lisännyt 146 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Piparitalo
Piparitalo
Kaavat
Kaavat
Vaikeustaso
Vaikea

Piparitalo

Ainekset

100
G
Voita
1
Dl
Sokeri
2
Dl
Siirappi
3
Rkl
Piparkakkumaustetta
2
Dl
Maitoa
10-12
Dl
Vehnäjauhoja
4
Tl
Leivinjauhetta
Sokerikuorrutus
2
Kpl
Valkuainen
n. 8-6
Dl
Tomusokeria
Sekoita tomusokeri ja valkuaiset keskenään. Kuorrutuksen paksuutta voi muuttaa tomusokerin määrällä.

Työvaiheet

Valmista taikina:
Laita rasva, sokeri, siirappi ja mausteet kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä silloin tällöin sekoittaen, kunnes sokeri ja rasva ovat sulaneet. Lisää lämpöä ja anna seoksen kiehahtaa. Sekoita joukkoon maito ja anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi.

Kaada rasvaseoksen joukkoon osa jauhoista ja ripottele päälle ruokasooda. Sekoita tasaiseksi ja lisää jauhoja, kunnes saat kovan taikinan. Taikinan tulee olla hyvin kiinteää, sillä silloin se ei leviä uunissa.

Muotoile taikina taputellen levyksi ja kääri muoviin. Laita jääkaappiin kovettumaan seuraavaksi päiväksi.

Leivo seuraavana päivänä:
Anna taikinan lämmetä hetki huoneenlämmössä, jotta sitä olisi helpompi kaulia. Kauli taikina suoraan leivinpaperin tai silikonisen paistoalustan päällä, niin osia ei tarvitse siirrellä enää leikkaamisen jälkeen, vaan voit vetäistä leivinpaperin suoraan pellille. Näin osat pitävät muotonsa.

Sirottele taikinan päälle tarvittaessa vain hiukan jauhoja kaulimisen aikana.

Leikkaa osat:
Leikkaa piparkakkutalon osat ja revi ylimääräinen taikina varovasti palojen ympäriltä pois. Kauli lopputaikinasta toisen leivinpaperin päällä talolle alusta.

Paista ja koristele:
Paista osia 175-asteisessa uunissa noin 6 minuuttia. Anna osien jäähtyä hyvin. Koristele seinät ennen kuin ryhdyt liimaamaan osia yhteen. Katon voi koristella koottunakin. Käytä koristeena erilaisia karamelleja ja liimaa ne sokerikuorrutteen avulla. Tai pursota osille sokerikuorrutetta ja halutessasi sulatettua suklaata.

Kokoa talo sokeriliimalla:
Käytä liimaukseen sulatettua sokeria. Sulata sokeri pannulla miedolla lämmöllä pikkuhiljaa. Varo polttamasta sokeria tai itseäsi, sillä sulanut sokeri on todella kuumaa. Kasta osien reunat kuumaan sokeriin ja liimaa osat yhteen. Pidä sula sokeri tarvittaessa pienellä lämmöllä, ettei se pääse kovettumaan.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 821 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Yhdistimme kanatacot ja pannukakun! Lopputulos on uskomattoman herkullinen ja kevyen tulinen taco-pannarirulla. Taikina terästetään taco-mausteella ja pannari täytetään kanalla, vihanneksilla ja smetanalla.

Annoksia
8 palaa
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Taco-pannarirulla

Ainekset

3
munaa
1
tl
suolaa
1
pss (n. 30 g) taco-maustetta
3
dl
vehnäjauhoja
6
dl
maitoa
½
dl
öljyä
300
g
broilerin paistileikettä
1
rkl
öljyä
1
tl
chiliä
(1
tl
suolaa)
4
tomaattia
1
punasipuli
1
g
ruukku korianteria
200
g
smetanaa

Työvaiheet

1 Vuoraa pelti leivinpaperilla. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

2 Valmista ensin pannaripohja. Riko munat kulhoon ja sekoita niiden rakenne rikki. Lisää suola ja tacomauste sekä jauhot. Sekoita. Lisää maitoa hiljalleen ja sekoittele samalla. Lopuksi lorauta öljy joukkoon. Kaada pellille ja paista 30 minuuttia.

3 Tee sillä väliin täyte. Kuumenna paistinpannu ja lisää öljy. Paista paistileikkeet kauniin ruskeiksi molemmin puolin eli noin 7 minuuttia puoli. Lisää loppuvaiheessa chilijauhe. Ripottele pinnalle myös suola, jos leikkeitä ei ole suolattu valmiiksi. Anna jäähtyä.

4 Puolita tomaatti ja irrota siemenosat. Niitä ei tarvita täytteeseen. Pilko tomaatti kuutioiksi. Kuori sipuli ja hienonna pieneksi kuutioksi. Irrottele ruukusta korianterin lehdet. Pilko kana ohuiksi siivuiksi.

5 Nosta jäähtynyt pannari uuden leivinpaperin päälle. Levitä pannarin päälle nuolijalla smetana. Ripottele loput täytteet tasaisesti. Kääri kääröksi leivinpaperin avulla. Jätä sauma alustaa vasten. Leikkaa kiekoiksi ennen tarjoilua.

Vinkki! Voit tehdä pannaripohjan jo edellisenä päivänä ja täyttää sen vasta, kun väki istuu pöytään. Näin tomaatit ja yrtit pysyvät raikkaina.

Kommentit (0)

Nellin on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

Patukka
10 taatelia liotettuna
1dl manteleita
2dl kaurahiutaleita
2dl kookoshiutaleita
1dl proteiinijauhetta
1-2 dl extra neitsyt kookosöljyä sulatettuna
1dl kuivattuja mustikoita
1dl kuivattuja vadelmia

Suklaa
1 dl kaakaovoita (...

Annoksia
20

Myslipatukka

Työvaiheet

Paahda manteleita hetki uunissa 225c. Lisää mantelit tehosekoittimeen ja jauha niin pitkään, että massa muuttuu voimaiseksi tahnaksi. Lisää sitten taatelit, kaurahiutaleet, kookoshiutaleet, proteiinijauhe, suola ja vanilja. Sekoita ja sekoituksen aikana lisää sulatetttu kookosöljy. Tämän jälkeen lisää kuivatut marjat ja pyöräytä vilä sekaisin. Painele massa leivinpaperilla vuorattiin vuokaan.

Tämän jälkeen valmista suklaa. Sulata kaakaovoi, kookosöljy ja hunaja varovasti vesihauteessa. Tämän jälkeen lisää kaikki kuivat aineet ja sekoita hyvin. Kaada patukkamassan päälle. Jäähdytä jääkaapissa ja murra tai leikkaa palasiksi. Nauti!

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1560 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine ja Titti Uotila KUVA Sami Repo

Kanavartaissa on myös broilerinmaksaa. Maun juju piilee intensiivisessä tare-kastikkeessa.

Annoksia
4 (8-12 varrasta)
Valmistusaika
30 min + 40 min kypsennys
Vaikeustaso
Kohtalainen

Yakitori eli kanavartaat

Ainekset

1
pkt (300 g)
broilerinmaksaa
300
g
broilerin paistileikettä
½
purjosipulia
Tarekastike
1
valkosipulinkynsi
1
salottisipuli
1
cm:n pala
inkivääriä
dl
kanalientä
½
dl
miriniä (esim. Blue Dragon)
½
dl
vähäsuolaista soijaa
2
rkl
sakea
2
rkl
fariinisokeria
¼
tl
mustapippuria
Lisäksi
8-12
puista varrastikkua

Työvaiheet

  1. Sulata broilerinmaksat pakkauksen ohjeen mukaan. Laita varrastikut kylmään veteen likoamaan.

  2. Valmista tarekastike. Kuori ja hienonna valkosipuli, salottisipuli ja inkivääri. Mittaa kaikki kastikkeen aineet kattilaan ja keitä hiljalleen
    poreillen 40 minuuttia tai kunnes kastike on tiivistynyt noin puoleen.

  3. Halkaise ja huuhtele purjo. Leikkaa purjo 2 cm:n pätkiksi.

  4. Kuivaa sulaneet broilerinmaksat ja poista niistä mahdolliset kalvot. Leikkaa maksat puoliksi ja pujota palat neljään varrastikkuun.

  5. Puhdista broilerin paistileikkeet ja leikkaa ne isoiksi kuutioiksi. Pujota broilerinpalat ja purjopalat vuorotellen jäljellä oleviin tikkuihin.

  6. Kypsennä vartaat grillissä tai parilapannussa. Valele vartaita kypsennyksen aikana tarekastikkeella. Maksa kypsyy noin 2–3 minuutissa
    ja paistipalat 10 minuutissa. Tarjoa loppu kastike vartaiden kanssa.

     

Kommentit (0)