Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1559 reseptiä.
Linkitetty 112 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Vau, mikä kakku! Tämä herkku yhdistää suklaan ja kinuskin ystävät ja on klassikko jo syntyessään. Voit valmistaa kakun jo edellisenä päivänä maustumaan.

Annoksia
10 palaa
Valmistusaika
2 t 15 min + vetäytyminen 12 t

Tummasuklaa-kinuskikakku

Ainekset

150
g
voita
150
g
tummaa suklaata
3
kanamunaa
dl
Sokeria
2
dl
vehnäjauhoja
2
rkl
kaakaojauhetta
1
tl
leivinjauhetta
Kinuski
2
dl
kuohukermaa
1
dl
sokeri
1
dl
fariinisokeria
Kostutus
dl
maitoa
2
tl
vaniljasokeria
Suklaakuorrute
1
dl
kuohukermaa
200
g
tummaa suklaata (70%)
Lisäksi
voita ja vehnäjauhoja voiteluun

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele ja jauhota pyöreä irtopohjavuoka ( 20 cm). Sulata voi ja paloiteltu suklaa kattilassa keskilämmöllä koko ajan sekoittaen. Ota kattila liedeltä ja anna seoksen jäähtyä hetki.
  2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe.
  3. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon ja sekoita varovasti käännellen. Lisää suklaa-voiseos varovasti taikinaan, sekoita ja kaada taikina vuokaan. Kypsennä uunissa 50 minuuttia tai kunnes kakkuun painettuun tikkuun ei tartu enää taikinaa. Anna jäähtyä 15 minuuttia vuoassa ja kumoa kakku sitten ritilän päälle jäähtymään.
  4. Mittaa kinuskin aineet pieneen kattilaan ja keitä keskilämmöllä sekoitellen 20–30 minuuttia. Anna kinuskin jäähtyä noin 30 minuuttia.
  5. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Mausta kostutukseen tuleva maito vaniljasokerilla.
  6. Kokoa kakku. Aseta kansi pohjaksi, kostuta se vaniljamaidolla ja valuta päälle 1/3 kinuskista. Toista toinen kerros samalla tavoin. Nosta kolmas kakun levy kanneksi ja kostuta myös se. Anna kakun vetäytyä jääkaapissa mielellään yön yli. Säilytä myös loppu kinuskikastike jääkaapissa.
  7. Tee suklaakuorrute. Kuumenna kuohukerma kattilassa. Siirrä kattila liedeltä ja paloittele suklaa kerman joukkoon. Sekoita kunnes suklaa on sulanut. Kaada suklaakuorrute kakun päälle ja reunoille. Tasoita lastalla.
  8. Notkista jääkaapissa ollut kinuski mikrossa tai kattilassa kuumentamalla sitä muutama sekunti. Valuta kinuski suklaakuorrutteen päälle.

Kommentit (0)

Kaisu P. on lisännyt 146 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Piparitalo
Piparitalo
Kaavat
Kaavat
Vaikeustaso
Vaikea

Piparitalo

Ainekset

100
G
Voita
1
Dl
Sokeri
2
Dl
Siirappi
3
Rkl
Piparkakkumaustetta
2
Dl
Maitoa
10-12
Dl
Vehnäjauhoja
4
Tl
Leivinjauhetta
Sokerikuorrutus
2
Kpl
Valkuainen
n. 8-6
Dl
Tomusokeria
Sekoita tomusokeri ja valkuaiset keskenään. Kuorrutuksen paksuutta voi muuttaa tomusokerin määrällä.

Työvaiheet

Valmista taikina:
Laita rasva, sokeri, siirappi ja mausteet kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä silloin tällöin sekoittaen, kunnes sokeri ja rasva ovat sulaneet. Lisää lämpöä ja anna seoksen kiehahtaa. Sekoita joukkoon maito ja anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi.

Kaada rasvaseoksen joukkoon osa jauhoista ja ripottele päälle ruokasooda. Sekoita tasaiseksi ja lisää jauhoja, kunnes saat kovan taikinan. Taikinan tulee olla hyvin kiinteää, sillä silloin se ei leviä uunissa.

Muotoile taikina taputellen levyksi ja kääri muoviin. Laita jääkaappiin kovettumaan seuraavaksi päiväksi.

Leivo seuraavana päivänä:
Anna taikinan lämmetä hetki huoneenlämmössä, jotta sitä olisi helpompi kaulia. Kauli taikina suoraan leivinpaperin tai silikonisen paistoalustan päällä, niin osia ei tarvitse siirrellä enää leikkaamisen jälkeen, vaan voit vetäistä leivinpaperin suoraan pellille. Näin osat pitävät muotonsa.

Sirottele taikinan päälle tarvittaessa vain hiukan jauhoja kaulimisen aikana.

Leikkaa osat:
Leikkaa piparkakkutalon osat ja revi ylimääräinen taikina varovasti palojen ympäriltä pois. Kauli lopputaikinasta toisen leivinpaperin päällä talolle alusta.

Paista ja koristele:
Paista osia 175-asteisessa uunissa noin 6 minuuttia. Anna osien jäähtyä hyvin. Koristele seinät ennen kuin ryhdyt liimaamaan osia yhteen. Katon voi koristella koottunakin. Käytä koristeena erilaisia karamelleja ja liimaa ne sokerikuorrutteen avulla. Tai pursota osille sokerikuorrutetta ja halutessasi sulatettua suklaata.

Kokoa talo sokeriliimalla:
Käytä liimaukseen sulatettua sokeria. Sulata sokeri pannulla miedolla lämmöllä pikkuhiljaa. Varo polttamasta sokeria tai itseäsi, sillä sulanut sokeri on todella kuumaa. Kasta osien reunat kuumaan sokeriin ja liimaa osat yhteen. Pidä sula sokeri tarvittaessa pienellä lämmöllä, ettei se pääse kovettumaan.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 821 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Yhdistimme kanatacot ja pannukakun! Lopputulos on uskomattoman herkullinen ja kevyen tulinen taco-pannarirulla. Taikina terästetään taco-mausteella ja pannari täytetään kanalla, vihanneksilla ja smetanalla.

Annoksia
8 palaa
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Taco-pannarirulla

Ainekset

3
munaa
1
tl
suolaa
1
pss (n. 30 g) taco-maustetta
3
dl
vehnäjauhoja
6
dl
maitoa
½
dl
öljyä
300
g
broilerin paistileikettä
1
rkl
öljyä
1
tl
chiliä
(1
tl
suolaa)
4
tomaattia
1
punasipuli
1
g
ruukku korianteria
200
g
smetanaa

Työvaiheet

1 Vuoraa pelti leivinpaperilla. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

2 Valmista ensin pannaripohja. Riko munat kulhoon ja sekoita niiden rakenne rikki. Lisää suola ja tacomauste sekä jauhot. Sekoita. Lisää maitoa hiljalleen ja sekoittele samalla. Lopuksi lorauta öljy joukkoon. Kaada pellille ja paista 30 minuuttia.

3 Tee sillä väliin täyte. Kuumenna paistinpannu ja lisää öljy. Paista paistileikkeet kauniin ruskeiksi molemmin puolin eli noin 7 minuuttia puoli. Lisää loppuvaiheessa chilijauhe. Ripottele pinnalle myös suola, jos leikkeitä ei ole suolattu valmiiksi. Anna jäähtyä.

4 Puolita tomaatti ja irrota siemenosat. Niitä ei tarvita täytteeseen. Pilko tomaatti kuutioiksi. Kuori sipuli ja hienonna pieneksi kuutioksi. Irrottele ruukusta korianterin lehdet. Pilko kana ohuiksi siivuiksi.

5 Nosta jäähtynyt pannari uuden leivinpaperin päälle. Levitä pannarin päälle nuolijalla smetana. Ripottele loput täytteet tasaisesti. Kääri kääröksi leivinpaperin avulla. Jätä sauma alustaa vasten. Leikkaa kiekoiksi ennen tarjoilua.

Vinkki! Voit tehdä pannaripohjan jo edellisenä päivänä ja täyttää sen vasta, kun väki istuu pöytään. Näin tomaatit ja yrtit pysyvät raikkaina.

Kommentit (0)

Nellin on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

Patukka
10 taatelia liotettuna
1dl manteleita
2dl kaurahiutaleita
2dl kookoshiutaleita
1dl proteiinijauhetta
1-2 dl extra neitsyt kookosöljyä sulatettuna
1dl kuivattuja mustikoita
1dl kuivattuja vadelmia

Suklaa
1 dl kaakaovoita (...

Annoksia
20

Myslipatukka

Työvaiheet

Paahda manteleita hetki uunissa 225c. Lisää mantelit tehosekoittimeen ja jauha niin pitkään, että massa muuttuu voimaiseksi tahnaksi. Lisää sitten taatelit, kaurahiutaleet, kookoshiutaleet, proteiinijauhe, suola ja vanilja. Sekoita ja sekoituksen aikana lisää sulatetttu kookosöljy. Tämän jälkeen lisää kuivatut marjat ja pyöräytä vilä sekaisin. Painele massa leivinpaperilla vuorattiin vuokaan.

Tämän jälkeen valmista suklaa. Sulata kaakaovoi, kookosöljy ja hunaja varovasti vesihauteessa. Tämän jälkeen lisää kaikki kuivat aineet ja sekoita hyvin. Kaada patukkamassan päälle. Jäähdytä jääkaapissa ja murra tai leikkaa palasiksi. Nauti!

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1559 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine ja Titti Uotila KUVA Sami Repo

Kanavartaissa on myös broilerinmaksaa. Maun juju piilee intensiivisessä tare-kastikkeessa.

Annoksia
4 (8-12 varrasta)
Valmistusaika
30 min + 40 min kypsennys
Vaikeustaso
Kohtalainen

Yakitori eli kanavartaat

Ainekset

1
pkt (300 g)
broilerinmaksaa
300
g
broilerin paistileikettä
½
purjosipulia
Tarekastike
1
valkosipulinkynsi
1
salottisipuli
1
cm:n pala
inkivääriä
dl
kanalientä
½
dl
miriniä (esim. Blue Dragon)
½
dl
vähäsuolaista soijaa
2
rkl
sakea
2
rkl
fariinisokeria
¼
tl
mustapippuria
Lisäksi
8-12
puista varrastikkua

Työvaiheet

  1. Sulata broilerinmaksat pakkauksen ohjeen mukaan. Laita varrastikut kylmään veteen likoamaan.

  2. Valmista tarekastike. Kuori ja hienonna valkosipuli, salottisipuli ja inkivääri. Mittaa kaikki kastikkeen aineet kattilaan ja keitä hiljalleen
    poreillen 40 minuuttia tai kunnes kastike on tiivistynyt noin puoleen.

  3. Halkaise ja huuhtele purjo. Leikkaa purjo 2 cm:n pätkiksi.

  4. Kuivaa sulaneet broilerinmaksat ja poista niistä mahdolliset kalvot. Leikkaa maksat puoliksi ja pujota palat neljään varrastikkuun.

  5. Puhdista broilerin paistileikkeet ja leikkaa ne isoiksi kuutioiksi. Pujota broilerinpalat ja purjopalat vuorotellen jäljellä oleviin tikkuihin.

  6. Kypsennä vartaat grillissä tai parilapannussa. Valele vartaita kypsennyksen aikana tarekastikkeella. Maksa kypsyy noin 2–3 minuutissa
    ja paistipalat 10 minuutissa. Tarjoa loppu kastike vartaiden kanssa.

     

Kommentit (0)