30 leivosta syntyy suitsait, kun taikinaa riittää koko pellille. Vaahterasiirapin ja banaanin makuyhdistelmä vie jalat alta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
30 palaa
25 min + kypsennys 20 min
Helppo
Vaahterasiirappi-banaanileivokset
Ainesosat
4
kananmunaa
3
dl
sokeria
150
g
voita
2
dl
gluteenittomia kaurahiutaleita
2
dl
vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta (esim. Sunnuntai)
1
rkl
kanelia
1
tl
soodaa
1
tl
leivinjauhetta
3
kypsää banaania
1
dl
kevytkermaa
Praliini
100
g
mantelilastuja
1 1/2
dl
sokeria
Kuorrutus
50
g
voita
300
g
maustamatonta tuorejuustoa
1
dl
vaahterasiirappia
2-3
dl
tomusokeria
Vaiheet
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata voi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja soseuta banaanit haarukalla. Sekoita voisula, kuiva- aineseos, banaanisose ja kerma muna-sokerivaahtoon varovasti käännellen.
- Levitä taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja paista 15–20 minuuttia uunin keskitasolla. Anna jäähtyä.
- Tee praliini. Paahda manteliastuja kuivassa pannussa, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Siirrä mantelilastut lautaselle. Sulata sokeri pannussa keskilämmöllä koko ajan sekoittaen. Kun sokeri on sulanutta ja vaalean ruskeaa, käännä lämpö pois ja sekoita mantelilastut sokerin joukkoon. Kaada kuuma praliini heti leivinpaperiarkille ohueksi kerrokseksi kovettumaan.
- Valmista kuorrutus. Sulata voi kattilassa. Siirrä kattila liedeltä ja lisää sekoittaen tuorejuusto ja vaahterasiirappi. Lisää tomusokeria kunnes kuorrute ei ole enää juoksevaa. Levitä kuorrute jäähtyneelle levypohjalle ja leikkaa levy leivoksiksi. Murra kovettuneesta praliinista paloja leivosten koristeiksi.