Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 49 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

30 leivosta syntyy suitsait, kun taikinaa riittää koko pellille. Vaahterasiirapin ja banaanin makuyhdistelmä vie jalat alta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
30 palaa
Valmistusaika
25 min + kypsennys 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Vaahterasiirappi-banaanileivokset

Ainekset

4
kananmunaa
3
dl
sokeria
150
g
voita
2
dl
gluteenittomia kaurahiutaleita
2
dl
vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta (esim. Sunnuntai)
1
rkl
kanelia
1
tl
soodaa
1
tl
leivinjauhetta
3
kypsää banaania
1
dl
kevytkermaa
Praliini
100
g
mantelilastuja
1 1/2
dl
sokeria
Kuorrutus
50
g
voita
300
g
maustamatonta tuorejuustoa
1
dl
vaahterasiirappia
2-3
dl
tomusokeria

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata voi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja soseuta banaanit haarukalla. Sekoita voisula, kuiva- aineseos, banaanisose ja kerma muna-sokerivaahtoon varovasti käännellen.
  2. Levitä taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja paista 15–20 minuuttia uunin keskitasolla. Anna jäähtyä.
  3. Tee praliini. Paahda manteliastuja kuivassa pannussa, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Siirrä mantelilastut lautaselle. Sulata sokeri pannussa keskilämmöllä koko ajan sekoittaen. Kun sokeri on sulanutta ja vaalean ruskeaa, käännä lämpö pois ja sekoita mantelilastut sokerin joukkoon. Kaada kuuma praliini heti leivinpaperiarkille ohueksi kerrokseksi kovettumaan.
  4. Valmista kuorrutus. Sulata voi kattilassa. Siirrä kattila liedeltä ja lisää sekoittaen tuorejuusto ja vaahterasiirappi. Lisää tomusokeria kunnes kuorrute ei ole enää juoksevaa. Levitä kuorrute jäähtyneelle levypohjalle ja leikkaa levy leivoksiksi. Murra kovettuneesta praliinista paloja leivosten koristeiksi.

Kommentit (2)

Vierailija

Ohje kuullostaa taivaalliselta joten ajattelin kokeilla, koska meillä on perheenjäsen joka ei pysty käyttämään valkoista sokeria niin korvaan leivoksen pohjan sokerin kookossokerilla mutta onko ideoita millä korvaisin kuorrutukse tomusokerin? :)

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Hei! Kenties kuorrutteen kanssa voisi oikaista, ja jättää vain yksinkertaisesti voin ja tomukerin pois. Eli vispaa hieman tuorejuustoa notkeammaksi ja levitä pohjan päälle, ja valuta vaahterasiirappia suoraan siihen.

Yst. Venla / Soppa365

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Itse tehty rahka-voitaikina vie kielen mennessään, varsinkin kevään ensimmäisten raparperien seurassa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12–15 kpl
Valmistusaika
40 min + 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Raparperipiiraat

Ainekset

250
g
voita
½
dl
sokeria
4
dl
vehnäjauhoja
2
tl
kardemummaa
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
1
prk (250 g)
rahkaa
Voiteluun
1
muna
Täyte
3–4
raparperin vartta (n. 500 g)
50
g
voita
1
dl
sokeria
Päälle
ruokosokerisiirappia
1
dl
pistaasipähkinöitä

Työvaiheet

  1. Nypi pehmeän voin sekaan sokeri. Lisää jauhoihin kardemumma, leivinjauhe ja suola. Sekoita ainekset rahkan kanssa pehmeäksi taikinaksi. Älä vaivaa.
  2. Taputtele taikina pötköksi. Kierrä ympärille kelmu. Laita taikina kohmettumaan jääkaappiin pariksi tunniksi tai yön yli.
  3. Kauli taikinasta 30 x 20 cm:n levy. Taita levy kolmeen kerrokseen. Kauli taikina taas levyksi ja taita kolmeen kerrokseen. Jatka 3–4 kertaa ja ripottele hieman jauhoja kerrosten väliin.
  4. Paina taikinalevystä ympyröitä (ø 12 cm). Voit käyttää muottina isoa säilykepurkkia. Nosta pohjat uunipellille leivinpaperille. Voitele reunat munalla.
  5. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Leikkaa raparperinvarret 7 sentin pätkiksi. Jos varret ovat paksuja, puolita ne pitkittäin.
  6. Sulata voi pannulla. Kypsennä raparperinvarsia 5 minuuttia. Ripottele päälle sokeria.
  7. Nosta raparperit pohjien päälle. Paista piiraita 10–15 minuuttia.
  8. Valuta päälle siirappia ja lisää rouhittuja pistaasipähkinöitä.

Vinkki! Voit oikaista käyttämällä valmiita voitaikinalevyjä, jotka leikkaat neliöiksi.

ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Kakun keikkumista ei tarvitse jännittää, kun mansikkakermakakku kootaan suoraan vuokaan. Jos herkun ei tarvitse olla gluteeniton, voit vaihtaa perunajauhot vehnäjauhoihin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Gluteeniton mansikkavuokakakku

Ainekset

POHJA
4
munaa
dl
sokeria
1
dl
mantelijauhoja
¾
dl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
TÄYTE
1
l
mansikoita
½
dl
mintun lehtiä
¼
dl
sokeria
4
dl
vispikermaa
1
prk (200 g)
vaniljarahkaa
KORISTELUUN
½
l
mansikoita
½
dl
mintun lehtiä
2–3
rkl
hasselpähkinärouhetta

Työvaiheet

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Yhdistä jauhoseos vaahtoon kevyesti sekoittaen.

  2. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa 5–6 minuuttia.

  3. Ripottele leivinpaperille sokeria. Kumoa kypsä torttu paperin päälle. Irrota paistopaperi ja anna jäähtyä.

  4. Poista mansikoista kanta ja viipaloi mansikat. Hienonna minttu. Sekoita kulhossa mansikat, minttu ja sokeri. Anna maustua 15 minuuttia.

  5. Leikkaa kakkulevy puoliksi. Nosta puolikas vuokaan.

  6. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka. Levitä mansikat kakkupohjan päälle ja lisää puolet kermaseoksesta.

  7. Nosta toinen pohjalevy päälle. Levitä pinnalle loppu kermaseos. Koristele lohkotuilla mansikoilla ja mintun lehdillä. Ripottele pinnalle lopuksi pähkinärouhetta.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Vaahdota ihanan raikas jätski helposti sähkövatkaimella. Sattumina maistuvat tuoreet mansikat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
30 min + 5 t
Vaikeustaso
Helppo

Mansikkajäätelö

Ainekset

4
keltuaista
1
dl
sokeria
¾
dl
glukoosisiirappia
1
tl
vaniljajauhetta tai -sokeria
2
dl
kuohukermaa
2
dl
turkkilaista jogurttia
1
l
mansikoita
½
dl
sokeria
(50
g
valkosuklaata)

Työvaiheet

  1. Erottele keltuaiset kulhoon. Lisää sokeri, glukoosisiirappi ja vanilja. Vatkaa seos paksuksi vaahdoksi sähkövatkaimella.
  2. Vaahdota toisessa kulhossa kerma. Sekoita joukkoon jogurtti. Yhdistä vaahdot.
  3. Perkaa ja soseuta mansikat. Sekaan saa jäädä pieniä mansikanpaloja. Lisää sokeri.
  4. Lusikoi kolmannes vaahdosta pakastuksen kestävään vuokaan. Levitä päälle mansikkasosetta. Täytä vuoka kerroksittain.
  5. Peitä rasia kannella tai foliolla. Pakasta vähintään 5 tunniksi ennen tarjoilua.

Vinkki! Glukoosisiirappi löytyy kaupan sokerihyllystä. Jätskin sekaan sopii myös rouhittu valkosuklaa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Marjaisat minipiirakat syntyvät kätevästi valmistaikinasta. Juju on mehevässä pistaasitäytteessä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 kpl
Valmistusaika
40 min + sulatus 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Marjaisat frangipane-muffinit

Ainekset

1
pkt (400 g)
murotaikinaa (esim. Sunnuntai)
2
pss (á 70 g)
paahdettua pistaasirouhetta (esim. Meira)
4
munaa
1
dl
sokeria
4
rkl
vehnäjauhoja
3
rkl
huoneenlämpöistä voita
Lisäksi
1
rs (125 g)
vadelmia
1
rs (250 g)
mansikoita

Työvaiheet

  1. Sulata piiraspohjaa huoneenlämmössä noin 30 minuuttia. Kuumenna uuni 180 asteeseen.
  2. Laita pistaasirouhe tehosekoittimeen. Surauta jauhemaiseksi.
  3. Yhdistä kulhossa munat, pistaasijauhe, sokeri, vehnäjauhot ja pehmeä voi. Sekoita tasainen tahna.
  4. Leikkaa taikinalevy kuuteen osaan. Laita muffinssipellin koloihoin paperiset vuoat. Painele taikinapalat vuokiin.
  5. Lusikoi täyte taikinapohjille. Paina täytteeseen marjoja. Aseta muutama marja myös pinnalle.
  6. Paista 200-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia.