
Maukas donitsitaikina mehevöitetään Créme Fraîchella ja piristetään sitruunalla. Nämä tuhdit donitsit maistuvat sekä vappu-picnicillä että kahvipöydässä!
Wanhanajan Créme Fraîche -donitsit
Ainekset
Työvaiheet
Ota voi ajoissa huoneenlämpöön pehmenemään.
Pese sitruuna huolellisesti, kuivaa ja raasta puolet kuoresta hienoksi raasteeksi. Mittaa jauhot, suola ja leivinjauhe astiaan.
Vatkaa pehmennyt voi ja sokerit vatkaimella ryynimäiseksi seokseksi. Lisää munankeltuaiset ja sitruunankuoret ja vatkaa, kunnes seos on tasainen.
Sekoita voiseoksen joukkoon vuorotellen kuivat aineet ja créme fraîche, noin kolmessa erässä.
Taikinan tulee jäädä tahmeaksi. Peitä taikina muovikelmulla ja laita jääkaappiin tunniksi vetäytymään.
Jauhota leivinalusta ja kauli taikina noin 2,5 cm paksuiseksi levyksi. Leikkaa taikinasta, noin 7 cm halkaisijaltaan olevalla muotilla donitseja ja tee pienemmällä muotilla tai veitsellä reikä keskelle. Käytä kaikki taikina leipomalla ylijääneet osat aina uudelleen.
Kaada rypsi- tai friteerausöljyä paksupohjaiseen kattilaan ja lämmitä öljy 163-asteeseen. Jos et omista digitaalista mittaria, voit testata öljyn lämmön pienellä taikinanokareella. Öljy on sopivan kuuma, kun nokare nousee ripeästi pintaan. Laske sitten hieman lieden lämpötilaa.
Paista donitseja yksitellen, enintään kaksi kerrallaan noin 1,5 minuuttia tai kunnes ne ovat tummanruskeita. Aseta donitsit ritilälle talouspaperin päälle jäähtymään.
Tee kuorrute. Sekoita kuivat ainekset kulhossa. Lisää joukkoon kiehuva vesi ja sitruunan mehu. Vispaa tasaiseksi.
Dippaa jäähtyneen donitsin toinen puoli kuorrutteeseen. Anna kuorrutteen jähmettyä puolisen tuntia.
Donitsit maistuvat parhailta tuoreina, mutta säilyvät hyvin leivinpaperilla peitettyinä seuraavaan päivään.