Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1482 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Juustokakun pintakerros syntyy ranskankermasta ja sokerista. Kakun voi tehdä valmiiksi jo tarjoilua edeltävänä päivänä.

Annoksia
8-10 annosta
Valmistusaika
30 min + kypsennys yht. 1 t 45 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kerkkäjuustokakku

Ainekset

2 1/2
dl
vehnäjauhoja
1
dl
pekaanipähkinöitä
1
dl
fariinisokeria
60
g
voita (3/4 dl sulatettuna)
1
rkl
vettä
Täyte
3
dl
kerkkiä
600
g
maustamatonta tuorejuustoa
1
dl
sokeria
1
tl
vaniljatiivistettä
3
kananmunaa
3
dl
kerkkiä
Kuorrute
4
dl
ranskankermaa
3
rkl
sokeria

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Vuoraa irtopohjavuoan (Ø noin 22 cm) pohja ja reunat leivinpaperilla.
  2. Pyöräytä jauhot, pähkinät ja fariinisokeri tehosekoittimessa tasaiseksi jauheeksi. Sulata voi. Lisää se ja vesi jauhoihin ja sekoita murumaiseksi seokseksi. Painele muruseos vuoan pohjalle ja noin 1 cm:n verran myös reunoille. Esipaista pohjaa uunissa 20–25 minuuttia, kunnes se on kullanruskea ja tuoksuu pähkinäiseltä. Anna jäähtyä 30 minuuttia. Nosta uunin lämpötila jo nyt 220 asteeseen tai kuumenna se uudelleen noin 20 minuutin kuluttua.
  3. Huuhtele kerkät ja kuivaa ne puhtaalla keittiöpyyhkeellä.
  4. Laita juusto (monitoimikoneen) kulhoon. Lisää sokeri ja vaniljatiiviste. Vatkaa tasaiseksi ja ilmavaksi keskinopeudella, 6–8 minuuttia. Sekoita kananmunat yksi kerrallaan pienemmällä nopeudella juuston joukkoon. Vatkaa vielä 1 minuutti ilmavaksi. Hienonna kerkät ja sekoita ne juustoseokseen. Levitä kerkkä- juustotäyte piiraspohjalle. Paista 220-asteisessa uunissa 10 minuuttia, kunnes kakku nousee ja hieman ruskistuu. Laske uunin lämpötila 120 asteeseen ja kypsennä 1 tunti.
  5. Yhdistä ranskankerma ja sokeri ja levitä seos kakun pinnalle. Paista vielä 10 minuuttia. Anna kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Siirrä jääkappiin ja tarjoa seuraava päivänä.

 

Kommentit (1)

Vierailija

Täytteissä lukee kaksi kertaa kerkkien määrä, kai niitä laitetaan vain kerran se 3 desilitraa?

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1482 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Ohje Taina Vuohelainen Kuva Arto Vuohelainen

Kun leipuri heittäytyy vapaalle, leipäkin valmistuu vikkelästi. Neljän sortin siemenistä ja gluteenittomista jauhoista teet tunnissa rapean peltileivän, joka aavistuksen makeana sopii niin juustolautaselle kuin aamiaisellekin.

Annoksia
20 palaa
Valmistusaika
1 t

Gluteeniton siemennäkkäri

Ainekset

1 1/2
dl
kikhernejauhoa eli gram-jauhoa
3 1/2
dl
gluteenittomia kaurahiutaleita
2
1/2
seesaminsiemeniä
2
dl
kurpitsansiemeniä
1/2
dl
auringonkukansiemeniä
2
rkl
chiansiemeniä
1
tl
suolaa
2 1/2
dl
kuumaa vettä
2
rkl
taatelisiirappia (tai hunajaa)
1
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Mittaa jauhot, hiutaleet, siemenet ja suola kulhoon. Sekoita ja lisää vesi, siirappi ja öljy. Anna taikinan turvota 30 minuuttia huoneenlämmössä leivinliinan alla.
  2. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja voitele paperi oliiviöljyllä. Kaada taikina uunipellille ja taputtele se levyksi (35 x 35 cm) oliiviöljyllä kostutetuilla käsillä. Voit levittää taikinaa myös hakkaamalla sitä kevyesti kämmensyrjillä. Paista leipä uunissa keskitasossa noin 20 minuuttia.
  3. Anna leivän jäähtyä sen verran, että voit tarttua siihen käsin, ja murra leipä palasiksi. Tarjoa vahva-aromisen juuston kanssa

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1482 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Päivi Ristell

 

 

Annoksia
6 rieskaa
Valmistusaika
20 min + jääkaapissa 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Muurikkarieska

Ainekset

2
dl
kylmää vettä
1
tl
suolaa
5
dl
ohrajauhoja

Työvaiheet

  1. Yhdistä kylmään veteen suola ja jauhot. Sekoita taikina tasaiseksi mutta älä vaivaa. Anna taikinan levätä jääkaapissa 30 minuuttia.
  2. Jaa taikina kuuteen palaan ja kauli palat pienen tortillan kokoisiksi ohuiksi letuiksi.
  3. Paahda leivät kuumassa muurinpohjapannussa ilman rasvaa, noin minuutti molemmilta puolilta riittää.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1482 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Ohje Outi Väisänen Kuva Tuomas Kolehmainen

Gluteeniton karviaispannari syntyy ranskalaisen clafoutis'n innostamana.

Annoksia
8 annosta
Valmistusaika
25 min + kypsennys 50 min
Vaikeustaso
Helppo

Puolen kilon karviaispannari

Ainekset

1/2
kg
karviaisia
4
kananmunaa
1
dl
sokeria
1
dl
maissitärkkelystä
1/2
dl
mantelijauhetta
2
tl
vaniljasokeria
1/4
tl
suolaa
2
dl
kermaa
3
dl
maitoa
2
rkl
ruokosokeria
Lisäksi
2
rkl
voita
tomusokeria tai marenkimurua

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Voitele irtopohjainen kakkuvuoka (ø 24 cm) voilla. Perkaa karviaiset.
  2. Vaahdota munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi. Vatkaa maissitärkkelys, mantelijauhe, vaniljasokeri ja suola joukkoon. Lisää kerma ja maito ja vatkaa tasaiseksi.
  3. Ota kourallinen karviaisia erilleen koristelua odottamaan. Laita loput karviaiset vuokaan. Kaada taikina päälle. Kypsennä uunissa 30 minuuttia. Ripottele ruokosokeria pannarin pinnalle ja kypsennä vielä noin 20–30 minuuttia, kunnes pannari on keskeltäkin kiinteä.
  4. Anna pannarin jäähtyä, jotta se ei valahda vuoasta irrotettaessa. Ripottele loput karviaiset päälle ja koristele tomusokerilla tai murustetulla marengilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1482 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Haukikebakko korvaa nakin tässä uudenlaisessa hot dogissa! Lisää täytteiksi hernedippiä, marinoitua sipulia ja salaattia.

Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
1 t 30 min + kohotus 1 t 10 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Haukihodarit

Ainekset

Haukikebakot
500
g
haukifileetä jauhettuna
1
sitruunan raastettu kuori
2
rkl
ruohosipulia hienonnettuna
1
dl
kuohukermaa
1
kananmuna
3
rkl
korppujauhoja
1 1/2
tl
suolaa
1/4
tl
valkopippuria
Hernedippi
1
ps (200 g)
pakasteherneitä
2
tl
raastettua sitruunaruohoa (esim. Spice up)
1 1/2
dl
turkkilaista jogurttia
1/2
sitruunan mehu
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
marinoitus punasipulia (ks. ohje alhaalla)
12
puista varrastikkua
1. 1/2
dl
öljyä
1
ps
salaatti- tai versosekoitusta
12
hodarisämpylää (ks. ohje alhaalla)

Työvaiheet

  1. Jauha haukifilee (ruotoineen) esimerkiksi monitoimikoneella. Jos käytät sauvasekoitinta, kuutioi liha ja poista ruodot ensin. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi joukkoon. Hienonna ruohosipuli ja lisää se ja loput kebakoiden aineet. Sekoita tasaiseksi. Laita seos kylmään lisukkeiden valmistamisen ajaksi.
  2. Tee hernedippi. Soseuta herneet sauvasekoittimella. Lisää loput aineet ja pyöräytä tasaiseksi. Siirrä dippi kylmään odottamaan.
  3. Laita punasipulit marinoitumaan. Pane puiset varrastikut veteen likoamaan.
  4. Muotoile haukimassasta kostutetuin käsin hieman hodarisämpylää pidempiä, ohuita kebakoita liotettujen puutikkujen ympärille ja laita ne leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Esikypsennä kebakoita 200-asteisessa uunissa 5–7 minuuttia tai kunnes ne hieman napakoituvat.
  5. Kuumenna grilli. Öljyä kebakoiden pinnat ja grillaa noin 5 minuuttia välillä tikkuja käännellen. Poista tikut kypsistä kebakoista.
  6. Halkaise sämpylät ja täytä ne haukikebakolla, hernedipillä, marinoidulla sipulilla ja salaatilla tai versoilla.

Näin marinoit punasipulin

Leikkaa kaksi sipulia ohuiksi renkaiksi kulhoon. Raasta ruokalusikallinen inkivääriä ja lisää se ja puoli desiä öljyä sekä ruokalusikalliset hunajaa ja viinietikkaa sipuleille. Mausta suolalla ja pippurilla.

Hodarisämpylät

Ainekset

3
dl
maitoa
25
g
tuorehiivaa
1
rkl
sokeria
1 1/2
tl
suolaa
1/2
dl
öljyä
2
dl
maissijauhoja
5-6
dl
vehnäjauhoja

Työvaiheet

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maitoon. Lisää sokeri, suola ja öljy. Alusta maissi- ja vehnäjauhot taikinaan käsin vaivaten. Jatka vaivaamista, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista, lisää vehnäjauhoja tarvittaessa. Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä kaksinkertaiseksi, noin 40 minuuttia.
  2. Jauhota leivonta-alusta. Jaa sämpylätaikina 12 osaan ja leivo pitkulaisiksi hodarisämpylöiksi. Anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia. Kypsennä sämpylöitä 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Kommentit (0)