Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1452 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Juustokakun pintakerros syntyy ranskankermasta ja sokerista. Kakun voi tehdä valmiiksi jo tarjoilua edeltävänä päivänä.

Annoksia
8-10 annosta
Valmistusaika
30 min + kypsennys yht. 1 t 45 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kerkkäjuustokakku

Ainekset

2 1/2
dl
vehnäjauhoja
1
dl
pekaanipähkinöitä
1
dl
fariinisokeria
60
g
voita (3/4 dl sulatettuna)
1
rkl
vettä
Täyte
3
dl
kerkkiä
600
g
maustamatonta tuorejuustoa
1
dl
sokeria
1
tl
vaniljatiivistettä
3
kananmunaa
3
dl
kerkkiä
Kuorrute
4
dl
ranskankermaa
3
rkl
sokeria

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Vuoraa irtopohjavuoan (Ø noin 22 cm) pohja ja reunat leivinpaperilla.
  2. Pyöräytä jauhot, pähkinät ja fariinisokeri tehosekoittimessa tasaiseksi jauheeksi. Sulata voi. Lisää se ja vesi jauhoihin ja sekoita murumaiseksi seokseksi. Painele muruseos vuoan pohjalle ja noin 1 cm:n verran myös reunoille. Esipaista pohjaa uunissa 20–25 minuuttia, kunnes se on kullanruskea ja tuoksuu pähkinäiseltä. Anna jäähtyä 30 minuuttia. Nosta uunin lämpötila jo nyt 220 asteeseen tai kuumenna se uudelleen noin 20 minuutin kuluttua.
  3. Huuhtele kerkät ja kuivaa ne puhtaalla keittiöpyyhkeellä.
  4. Laita juusto (monitoimikoneen) kulhoon. Lisää sokeri ja vaniljatiiviste. Vatkaa tasaiseksi ja ilmavaksi keskinopeudella, 6–8 minuuttia. Sekoita kananmunat yksi kerrallaan pienemmällä nopeudella juuston joukkoon. Vatkaa vielä 1 minuutti ilmavaksi. Hienonna kerkät ja sekoita ne juustoseokseen. Levitä kerkkä- juustotäyte piiraspohjalle. Paista 220-asteisessa uunissa 10 minuuttia, kunnes kakku nousee ja hieman ruskistuu. Laske uunin lämpötila 120 asteeseen ja kypsennä 1 tunti.
  5. Yhdistä ranskankerma ja sokeri ja levitä seos kakun pinnalle. Paista vielä 10 minuuttia. Anna kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Siirrä jääkappiin ja tarjoa seuraava päivänä.

 

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1452 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Ohje Eetu Topo Kuva Tuomas Kolehmainen

Olutta cocktailissa! Kyllä vain. Helsinkiläisen Loung3n baarimestari Eetu Topon drinkissä maistuvat kesä, grillaaminen ja kylmä olut.

Annoksia
1
Valmistusaika
20 min + jäähtyminen 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillaajan sour

Ainekset

3
cl
vodkaa
1
cl
nuorta konjakkia
2
cl
sitruunan mehua
1,5
cl
olut-sitruunaruohosiirappia
1
kananmunanvalkuainen
Olut-sitruunaruohosiirappi
1
sitruunaruoho
1,5
dl
humalaista lager-olutta (esim. Pilsner Urquell)
1
dl
sokeria
1
dl
hunajaa
Lisäksi
jäitä
pala appelsiinin kuorta

Työvaiheet

  1. Tee ensin olut-sitruunaruohosiirappi. Leikkaa sitruunaruoho pituussuunnassa halki ja laita se kattilaan. Lisää muut aineet ja kiehauta sekoittaen. Keitä seosta matalalla lämmöllä ilman kantta noin 15 minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä.
  2. Viilennä juomalasi pakastimessa. Mittaa nesteet (myös siirappi) ja valkuainen ravistimeen ja ravista voimakkaasti 10 sekuntia, jotta valkuainen vaahtoutuu. Täytä ravistin jäillä ja ravista voimakkaasti 7 sekuntia. Valuta juoma siivilän läpi viilennettyyn lasiin ja täytä lasi jääkapaloilla.
  3. Purista appelsiinin kuoresta öljyt juoman päälle ja koristele juoma kuorella.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1452 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Päivi Ristell

Ryynirieskan gluteeniton versio tehdään tattarihiutaleista. Niin maukasta!

Annoksia
1 uunipellillinen
Valmistusaika
10 min + turvotus ja kypsennys 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Gluteeniton ryynirieska

Ainekset

5
dl
maitoa
1
prk
(200 g) kermaviiliä
5
dl
tattarihiutaleita
25
g
voita
2
kananmunaa
1 1/2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Sekoita maito, kermaviili ja tattarihiutaleet kulhossa. Anna turvota 30 minuuttia.
  2. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Sulata voi.
  3. Lisää taikinaan voisula, munat ja suola. Levitä taikina tasaiseksi leivinpaperilla päällystetylle uuni-pellille. Paista uunissa 25–30 minuuttia.

Kommentit (0)

ET-lehti on lisännyt 139 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Aira Viitaniemi KUVA Satu Kemppainen

Sulhaspiirakoita on nopea leipoa, koska ne kypsennetään paistinpannulla. Maku on kuin suoraan mummolasta.

Annoksia
25-30 kpl
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Sulhaspiirakat

Ainekset

Kuoritaikina
2
dl
vettä
4
dl
ruissihtijauhoja
1
tl
suolaa
Täyte
5
dl
vettä
3
dl
puuroutumatonta riisiä
1
tl
suolaa
50
g
voita
Paistaminen
kirkastettua voita tai öljyä

Työvaiheet

  1. Kaada kuoritaikinan ainekset yleiskoneeseen. Vaivaa taikinaa 10 minuuttia, niin saat hyvän sitkon. Anna taikinan levätä riisinkeiton ajan.
  2. Hauduta irtonainen riisi kypsäksi vedessä. Mausta suolalla ja voilla.
  3. Pyöritä taikinasta pötkö ja leikkaa se oin 30 palaksi. Taputtele palat kakkaroiksi. Peitä kakkarat liinalla.
  4. Ajele kakkaroista pari millimetriä ohuita pyöreitä kuoria. Levitä riisiä puolikkaalle kuorta ja käännä kuori kaksin kerroin. Ummista reuna sormin tai teevadin reunalla painaen.
  5. Paista piiraat paistinpannulla kirkastetussa voissa tai öljyssä kullanruskeiksi. Tarjoa pannulämpiminä voin tai munavoin kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1452 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Päivi Ristell

Litteä ja läheinen! Simppeli vehnärieska valmistuu grillin lämmössä hetkessä, ja taipuu moneen tarkoitukseen. Kokeile sitä esimerkiksi hodarin sijaikseksi. Kääräise sisälle nakkeja tai grillattua halloumijuustoa ja munakoisoa.

Annoksia
4 kpl
Valmistusaika
10 min + tekeytyminen ja kypsennys 35 min

Vehnärieska

Ainekset

3 1/2
dl
vehnäjauhoja
1/2
tl
suolaa
1 1/2
tl
leivinjauhetta
1 1/2
dl
kylmää vettä
1
rkl
öljyä

Työvaiheet

  1. Sekoita jauhoihin suola ja leivinjauhe. Lisää kylmä vesi ja öljy. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan levätä jääkaapissa 30 minuuttia.
  2. Jaa taikina neljään palaan. Kauli palat jauhotetulla alustalla ohuiksi rieskoiksi.
  3. Kypsennä rieskat keskilämmöllä grillissä noin 2 minuuttia molemmin puolin.

Kommentit (0)