Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Jos mämmi ei maistu sellaisenaan, pyöräytä siitä ihana lakulla maustettu rahkaherkku.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Mämmirahka

Ainekset

2
dl
kuohukermaa
1
dl
maitorahkaa
250
g
mämmiä
1
dl
lakritsaa
1
rkl
ruokosokerisiirappia
¼
tl
sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Vatkaa kuohukerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sekoittaen maitorahka ja mämmi.
  2. Pilko laku pieniksi paloiksi. Lisää lakupalat, ruokosokerisiirappi ja suola mämmirahkan joukkoon.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Raejuustoletuissa on mukavasti proteiinia. Ne voi paistaa makeaksi herkuksi tai suolaiseksi välipalaksi. Tupla-annos on luultavasti hyvä idea.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Raejuustoletut

Ainekset

1
prk (200 g)
raejuustoa
2
munaa
1
dl
pikakaurahiutaleita
1
rkl
vehnäjauhoja
2
tl
sokeria
¼
tl
suolaa
voita tai öljyä paistamiseen
Lisäksi
vadelmahilloa
marjoja
raejuustoa

Työvaiheet

  1. Sekoita raejuuston joukkoon munat, kaurahiutaleet, vehnäjauhot, sokeri ja suola. Anna taikinan turvota 15 minuuttia.
  2. Paista pienet letut ohukaispannulla miedolla lämmöllä.
  3. Tarjoa letut hillon ja marjojen kanssa.
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen

Banaanitoffeepiiras eli banoffee syntyy nopsasti sekoittelemalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Banaani-toffeepiiras

Ainekset

175
g
domino-, digestive-, kaura- tai kanelikeksejä
75
g
voita
TÄYTE
1
prk (397 g)
karamellisoitua maitotiivistettä (Dulce de leche)
2–3
banaania
½
dl
suolapähkinöitä
1
dl
vispikermaa
2
dl
turkkilaista jugurttia
2
tl
vaniljasokeria
1
tl
kanelia
PÄÄLLE
Keksejä, banaania. pähkinöitä

Työvaiheet

  1. Hienonna keksit ja sekoita ne sulatettuun voihin. Painele muruseos irtovuuan (Ø 18 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä hetkeksi kylmään.

  2. Levitä maitotiiviste piirakan pohjalle. Levitä päälle banaania ja kevyesti rouhitut pähkinät. Jätä muutamia banaaniviipaleita ja pähkinöitä koristeeksi.

  3. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita jugurttiin, mausta vaniljasokerilla ja kanelilla ja lusikoi täytteen pinnalle. Koristele banaaneilla, kekseillä ja pähkinöillä. Tarjoa heti.

ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen

Mustikka-talkkunapöperö hyppäsi jäätelöön sitruunan seuraksi. Jätski ei kaipaa lainkaan sokeria, sillä kondensoitu maito on makeaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 dl
Valmistusaika
20 min + yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Mustikka-pöperöjätski

Ainekset

3
dl
mustikoita
1
tlk (397 g)
kondensoitua maitoa
2
dl
kermaa
2
dl
turkkilaista jugurttia
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
kanelia
¾
dl
talkkunaa
1
dl
lemon curd -sitruunatahnaa
1
rkl
sitruunan kuoriraastetta

Työvaiheet

  1. Soseuta mustikat haarukalla. Vatkaa kerma ja kondensoitu maito vaahdoksi. Sekoita joukkoon jugurtti ja vaniljasokeri.

  2. Jaa massa kahteen kulhoon. Sekoita toiseen kulhoon mustikkasose, talkkuna ja kaneli. Lisää toiseen puolikkaaseen lemon curd -tahna sekä sitruunankuoriraaste.

  3. Vuoraa leipävuoka kelmulla. Lusikoi pohjalle mustikkainen massa. Kaada päälle sitruunainen massa. Pyörittele haarukalla pohjalta ylöspäin pari kertaa niin, että massat sekoittuvat. Peitä vuoka foliolla ja nosta pakastimeen yön yli.

VINKKI! Käytä paahdetusta kaurasta valmistettua vatsaystävällistä talkkunajauhoa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Chirstina Aaltio KUVA Tuomas Kolehmainen
Nopeasta pannugranolasta on moneksi: jätskin kanssa jälkkäriksi, jugurtin kaverina aamupalalle. Omenasosetta kannattaa tehdä hyvän sadon aikaan reilumpi satsi. Loput voit pakastaa annospusseissa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
1 tunti
Vaikeustaso
Helppo

Omenahyve & pannugranola

Ainekset

1
l
vaniljajäätelöä tai maustamatonta jugurttia
Omena-inkiväärisose
2
kg
kotimaisia omenoita
3
rkl
raastettua inkivääriä
2
dl
vettä
4
dl
ruokosokeria
½
tl
suolaa
Pannugranola
nokare
voita
2
dl
kaurahiutaleita
½
dl
fariinisokeria
1
tl
kanelia

Työvaiheet

  1. Aloita omenasoseesta. Pese ja lohko omenat. Ohutkuorisia kotimaisia omenoita ei tarvitse kuoria.
  2. Kuori ja raasta inkivääri.
  3. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää omenat ja inkivääri. Hauduta lohkoja kattilassa kannen alla noin 30 minuuttia.
  4. Soseuta pehmeät omenat sauvasekoittimella. Lisää joukkoon sokeri ja ripaus suolaa.
  5. Jäähdytä ja pakasta yli jäävä sose annospusseissa.
  6. Sulata voi pannulla. Lisää joukkoon kaurahiutaleet, sokeri ja kaneli.
  7. Kääntele seosta pannulla muutama minuutti, kunnes se rapeutuu.
  8. Annostele kulhoihin vaniljajäätelöä ja omenasosetta. Ripottele päälle granolaa.
  9. Vaihda vaniljajäätelö maustamattomaan jugurttiin, niin saat terveellisen aamiaisen tai välipalan.