
Kinuski valmistetaan perinteisesti kuohukermasta ja fariinisokerista, mutta sen keittäminen onnistuu myös kasvikermoista. Tässä jälkiruoassa kinuski pääsee vegaanisen pannacottan seuraan.
Pannacotta eli kermavanukas on älyttömän helppo jälkiruoka, joka vaatii ainoastaan paljon aikaa jähmettyäkseen. Maidoton versio pannacotasta tehdään kookosmaidosta ja soijavispistä. Seos jähmettyy liivatteen sijaan vegegelin avulla, eli jälkiruoka on myös vegaaninen.
Valmistus ei vaadi muuta kuin ainesten kuumentamisen kattilassa höyryäväksi. Seosta kannattaa samalla sekoittaa kevyesti, jotta sokeri sulaa paremmin. Seosta ei kuulu kuitenkaan keittää, vaan kun se on kuumentunut, jaetaan seos annoslaseihin ja annetaan jähmettyä.
Annosten jähmettyessä tehdään herkullinen pähkinäkinuski jäljelle jääneestä soijavispistä. Pähkinäkinuski antaa mukavan rapeaa kontrastia silkkiselle pannacottalle.
Vinkki: Vegaanisen pannacottan voi hyydyttää vegegelin lisäksi hyytelösokerilla. Kinuskiin käytettävän soijavispin voi puolestaan korvata kauravispillä. Kauravispit poikkeavat toisistaan hieman, joten kinuskin keittoaika voi hieman vaihdella, kuten myös valmiin kinuskin rakenne.
Kookospannacotta ja vegaaninen suolakaramellikinuski
Ainekset
Työvaiheet
-
Kaada pinnoitettuun kattilaan kookosmaito, kasvivispi, sokeri ja vegegel.
-
Kuumenna seos nopeasti höyryäväksi.
-
Jaa annoslaseihin ja anna jäähtyä. Nosta pannacotat jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 4 tuntia.
-
Tee sillä aikaa kinuski. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja keitä noin 10 minuuttia. Kaada kulhoon ja anna jäähtyä ja kiinteytyä loppuun huoneenlämmössä tai nopeuta jäähtymistä jääkaapissa. Kääntele pähkinät kinuskiin ja nosta hyytyneiden pannacottien päälle.