
Alun perin Mount Pasha tehtiin oikeasta kermasta, voista ja kananmunista, mutta tämä on originaalista erinomainen vegaaninen versio. Lakritsijuuri päätyi pashaan koska oikeaoppisuus ei aina ole hyvästä. Tämä pasha ei ole ortodoksinen, lakritsi antaa koko komeudelle jännittävän vivahteen. Osana vivahdetta lienee syynä myös lakritsin verenpainetta nostattava vaikutus, joten aivan koko kekoa emme suosittele syötäväksi mikäli kohonneista paineista nauttii jo entuudestaan.
Psst. Alkuperäinen ohjeessa käytetty vaniljatanko matkasi yhdessä tankoystäviensä kanssa ystävän siskon perheen mukana pienlentokoneella Tahitilta Suomeen. Sikäläinen vanilja on maailmankuulua. Kukaan ei estä sinua käyttämästä ohjeeseen Madagaskarin vaniljaa tai vaikkapa näiden meksikolaista serkkua. Täältä voi lukea niiden eroista.
Mount Pasha eli epäortodoksinen vegaaninen pasha
Ainekset
Työvaiheet
1. Pese luomusitruuna hyvin, raasta sen kuori ja purista mehu.
2. Halkaise vaniljatanko ja kaavi pienet, mustat siemenet sen sisältä. Sekoita siemenet tomusokerin joukkoon. 3. Vatkaa pehmeä, vegaaninen margariini ja tomusokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon soijarahka, sitruunankuori, sitruunanmehu, mantelilastut sekä lakritsijuurijauhe.
4. Vatkaa soijakerma vaahdoksi ja kääntele se seokseen.
5. Vuoraa kaksi pashamuottia tai pientä kukkaruukkua harsokankaalla ja kauho seos sisään. Kääntele ylimääräinen kangas päälle ja aseta tötterö korkealaidallisen astian päälle valumaan jääkaappiin noin vuorokaudeksi
Kumoa pasha ja lusikoi pääsiäisvuoren huipuksi passionhedelmän liha.
En löydä ohjeen ainesosalistasta soijakermaa - kuinka paljon sitä tulee?
Kappas! Se on nyt korjattu listaan ja sitä tulee 250 ml purkillinen, esimerkiksi Alpro Soya Cuisine. Toiminee myös vatkattava kaurakerma korvikkeena.