Tajuton Kokki on lisännyt 14 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
Epäortodoksinen vegaaninen pasha
Epäortodoksinen vegaaninen pasha

Alun perin Mount Pasha tehtiin oikeasta kermasta, voista ja kananmunista, mutta tämä on originaalista erinomainen vegaaninen versio. Lakritsijuuri päätyi pashaan koska oikeaoppisuus ei aina ole hyvästä. Tämä pasha ei ole ortodoksinen, lakritsi antaa koko komeudelle jännittävän vivahteen. Osana vivahdetta lienee syynä myös lakritsin verenpainetta nostattava vaikutus, joten aivan koko kekoa emme suosittele syötäväksi mikäli kohonneista paineista nauttii jo entuudestaan.

Psst. Alkuperäinen ohjeessa käytetty vaniljatanko matkasi yhdessä tankoystäviensä kanssa ystävän siskon perheen mukana pienlentokoneella Tahitilta Suomeen. Sikäläinen vanilja on maailmankuulua. Kukaan ei estä sinua käyttämästä ohjeeseen Madagaskarin vaniljaa tai vaikkapa näiden meksikolaista serkkua. Täältä voi lukea niiden eroista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + vetäytyminen 12h
Vaikeustaso
Helppo

Mount Pasha eli epäortodoksinen vegaaninen pasha

Ainekset

400
g
soijarahkaa (esim. Alpro Go On)
250
ml
Vispautuvaa soijakermaa (esim. Alpro Cuisine Soya)
1,5
dl
tomusokeria
150
g
vegaanista margariinia (esim. sininen Keiju)
1
kpl
luomusitruunasta puristettu mehu
1
kpl
luomusitruunan raaste
100
g
mantelilastuja
1
kpl
vaniljatangon siemenet
3
tl
lakritsijuurijauhetta (esim. Urtekram)
2
kpl
passionhedelmän lihaa
Välineet
2
kpl
pashamuotteja
2
kpl
sideharsoliinaa

Työvaiheet

1. Pese luomusitruuna hyvin, raasta sen kuori ja purista mehu.
2. Halkaise vaniljatanko ja kaavi pienet, mustat siemenet sen sisältä. Sekoita siemenet tomusokerin joukkoon. 3. Vatkaa pehmeä, vegaaninen margariini ja tomusokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon soijarahka, sitruunankuori, sitruunanmehu, mantelilastut sekä lakritsijuurijauhe.
4. Vatkaa soijakerma vaahdoksi ja kääntele se seokseen.
5. Vuoraa kaksi pashamuottia tai pientä kukkaruukkua harsokankaalla ja kauho seos sisään. Kääntele ylimääräinen kangas päälle ja aseta tötterö korkealaidallisen astian päälle valumaan jääkaappiin noin vuorokaudeksi

Kumoa pasha ja lusikoi pääsiäisvuoren huipuksi passionhedelmän liha.

Kommentit (2)

Vierailija

En löydä ohjeen ainesosalistasta soijakermaa - kuinka paljon sitä tulee?

Tajuton Kokki
Seuraa 
Liittynyt8.12.2014

Kappas! Se on nyt korjattu listaan ja  sitä tulee 250 ml purkillinen, esimerkiksi Alpro Soya Cuisine.  Toiminee myös vatkattava kaurakerma korvikkeena. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2294 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Oikaise taikinassa ja panosta täytteeseen. Näin syntyy syyssesongin huikeimman makuinen riistapiiras.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
1 t + sulatus 1½ t
Vaikeustaso
Helppo

Lehtikaali-peurapiirakka

Ainekset

1
iso lehtitaikina (600 g)
100
g
lehtikaalia
400
g
peuran jauhelihaa
1
rkl
voita
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
1
prk (150 g)
ranskankermaa
1
dl
kermaa
1
kananmuna
2
dl
voimakasta juustoraastetta
1
ruukku
lehtipersiljaa
3
omenaa
Lisäksi
1
kananmuna voiteluun
Hölskytyssipulit
2
punasipulia
1
rkl
omenaviinietikkaa
1
dl
öljyä
2
tl
hunajaa
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Ota lehtitaikina huoneenlämpöön sulamaan noin 1½ tuntia ennen käyttöä.

  2. Poista lehtikaalista kova keskiruoti ja suikaloi lehdet. Paista jauhelihaa voissa noin 5 minuuttia. Lisää lehtikaali ja jatka paistamista pari minuuttia. Mausta seos suolalla ja pippurilla.

  3. Sekoita kulhossa ranskankerma, kerma, muna ja juustoraaste. Hienonna persilja ja sekoita siitä puolet kermaseokseen. Säästä loppu persilja koristeeksi. Poista omenoista siemenkodat ja viipaloi omenat.

  4. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Kauli taikinalevy puolta ohuemmaksi leivinpaperin päällä ja siirrä uunipellille. Levitä kaali-jauhelihaseos levylle niin, että reunoista jää 2 cm ilman täytettä. Nipistä taikinalevyn kulmat kiinni ja nosta reunat pystyyn. Lusikoi kermaseos piirakalle ja lado omenat rennosti päälle. Voitele reunat munalla. Kypsennä uunin keskitasolla 25–30 minuuttia.

  5. Leikkaa punasipuli ohuiksi viipaleiksi tiiviskantiseen rasiaan. Lisää etikka, öljy, hunaja ja suola. Sulje rasia ja hölskyttele noin minuutti. Levitä sipulia lämpimän piirakan pinnalle juuri ennen tarjoilua. Ripottele persilja päälle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2294 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Yltäkylläisen omenasyksyn muhkeaan piirakkaan uppoaa yhdeksän omenaa ja koko purkki sosetta. Lisäksi piirakka on naurettavan helppo valmistaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
9–12
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Toffee-omenapiirakka

Ainekset

9
(n. 700 g)
kotimaista omenaa
25
toffeemakeista (esim. Alku-toffee)
5
dl
vehnäjauhoja
2
tl
jauhettua inkivääriä
tl
ruokasoodaa
1
tl
kanelia
dl
ruokosokeria
¾
dl
fariinisokeria
2
kananmunaa
dl
rypsiöljyä
1
prk (360 g, 3 dl)
sokeroimatonta omenasosetta
Vuoan voiteluun
öljyä tai voita

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele suorakaiteen muotoinen uunivuoka (noin 30 cm x 20 cm).

  2. Leikkaa omenoista hatut koristelua varten. Leikkaa loput omenat 1–2 cm:n kuutioiksi. Omenoita ei tarvitse kuoria. Paloittele toffeet muutamaan palaan.

  3. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Riko munat toiseen kulhoon. Vatkaa öljy ja omenasose puuhaarukalla tai kierrevatkaimella munien joukkoon.

  4. Yhdistä munaseos kuiviin aineisiin. Lisää omenakuutiot ja 2/3 toffeepaloista. Sekoita, mutta älä vatkaa.

  5. Kaada taikina vuokaan. Asettele omenahatut päälle ja painele loput toffeet taikinan pintaan.

  6. Paista uunin alatasolla 35–40 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Vinkki Tarjoa piirakka ranskankerman tai vaniljajäätelön kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2294 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Daniel Woodward KUVA Tuomas Kolehmainen

Pimenevän vuodenajan vähäeleisin cocktail tulee tässä. Kahden aineksen vermuttitonic maistuu raikkaan mausteiselta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
2 min
Vaikeustaso
Helppo

Vermuttitonic

Ainekset

½
dl
punaista vermuttia
dl
(1 pieni pullo) tonic-vettä
LISÄKSI
jäitä
appelsiiniviipale tai pala appelsiininkuorta

Työvaiheet

  1. Täytä viini- tai grogilasi jäillä.

  2. Kaada vermutti ja tonic lasiin. Sekoita hellästi esimerkiksi ruokalusikalla.

  3. Lisää appelsiiniviipale tai pala appelsiininkuorta. Appelsiini tuo juomaan raikkautta ja korostaa vermutin mausteisuutta.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 708 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Pari minuuttia pannulla, ja härkäpapusuikaleet ovat mehevän rapeita. Tarjoa keitetyn basmatiriisin tai nuudeleiden kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2–4
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Seesamihärkäpapu

Ainekset

1
pkt (250 g)
maustamattomia härkäpapusuikaleita (Beanit)
2
porkkanaa
1
rkl
rypsiöljyä
rkl
seesamiöljyä
2
rkl
seesaminsiemeniä
tuoretta korianteria
Kastike
1
rkl
soijakastiketta (vähäsuolaista)
2
rkl
makeaa chilikastiketta

Työvaiheet

  1. Kuori ja leikkaa porkkanat ohuiksi viipaleiksi. Sekoita kastikkeen aineet.
  2. Kuumenna rypsiöljy pannulla. Lisää kuumalle pannulle härkäpapusuikaleet minuutiksi. Lisää porkkanat ja kastike. Jatka paistamista pari minuuttia.
  3. Viimeistele seesamiöljyllä ja siemenillä. Silppua pinnalle tuoretta korianteria.

Vinkki! Samalla kun paistat suikaleet, keitä niiden seuraksi basmatiriisiä tai nuudeleita.

Kommentit (0)