Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 83 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Niin paksua pilveä ei olekaan, ettei tämän ihanan tyrnikiisselin aurinkoisuus lävistäisi sitä.

Tyrnikiisseli saa lisäpotkua raastetusta inkivääristä sekä limetin mehusta. Kiisselin pohja valmistuu keittämällä pakastettuja tyrnejä muutama minuutti, jonka jälkeen mehu siivilöidään talteen.

Kiisseli on valmista kun kuumennettu seos pulpahtaa ja sen rakenne on sopivan paksua. Sillä välin kun kiisseli jäähtyy tarjoiluastiassa, valmistetaan sen seuraksi kookosvaahto. Jotta kookosmaidosta saa mahdollisimman tuhtia vaahtoa, se kannattaa laittaa jääkaappiin hyvissä ajoin. Kylmä kookosmaito vaahtoutuu paremmin.

Tässä reseptissä käytetään ainoastaan kookosmaidon paksu kookoskerma, joten ylimääräinen kookosneste valutetaan pois tölkistä ennen kerman vaahdottamista. Kookoskerma vatkataan sähkövatkaimella kuohkeaksi ja maustetaan agavesiirapilla ja vaniljauutteella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + jäähdytys 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Tyrnikiisseli ja kookosvaahto

Ainekset

2
pss (á 200 g)
pakastettuja tyrnimarjoja
8
dl
vettä
1 1/2 dl +
1 rkl
sokeria
1/2
rkl
inkivääriä raastettuna
1
limetin mehu (1/2 dl)
3
rkl
perunajauhoja
4
rkl
kookoshiutaleita

Työvaiheet

  1. Yhdistä tyrnit ja vesi kattilassa. Anna kiehua 3 minuuttia. Siivilöi mehu ja painele tyrnejä kauhalla siivilässä, jotta saat kaikki mehut talteen. Kaada mehu takaisin kattilaan, sekoita 1½ dl sokeria joukkoon ja kiehauta.
  2. Raasta inkivääri ja lisää se kattilaan.
  3. Purista limetin mehu pieneen kulhoon. Sekoita perunajauho mehuun. Kaada mehu-perunajauheseos ohuena nauhana rauhallisesti sekoittaen mehukeiton joukkoon.
  4. Kuumenna kunnes kiisseli pulpahtaa. Kaada kiisseli tarjoilukulhoihin. Ripottele päälle 1 rkl sokeria ja anna jäähtyä.
  5. Paahda kookoshiutaleita kuivassa pannussa 2 minuuttia koko ajan sekoitellen. Siirrä lautaselle odottamaan.
  6. Tee kookosvaahto (ks. ohje alempana).
  7. Annostele kookosvaahto kiisselin päälle ja ripottele pinnalle kookoshiutaleita.

Kookosvaahto

Ainekset

1
prk (400 ml)
kookosmaitoa (kookospitoisuus väh. 60 %)
1
rkl
agavesiirappia
1/4
tl
vaniljauutetta

Työvaiheet

  1. Kookoskerma vaahtoutuu sitä paremmin mitä kylmempää se on, joten laita kookosmaitopurkki jääkaappiin hyvissä ajoin. Pidä tölkkiä ylösalaisin, jolloin kookosvesi erottuu ja se on helpompi valuttaa tölkistä.
  2. Paina tölkinavaajalla tölkin pohjaan muutama reikä ja valuta kookosneste pois rei’istä. (Säästä neste esimerkiksi smoothieen). Kaavi purkkiin jäänyt valkoinen kookoskerma kulhoon. Vatkaa se sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi.
  3. Makeuta vaahto agavesiirapilla ja mausta vaniljalla. Tarjoa heti tai laita vaahto jääkaappiin odottamaan.

Kommentit (1)

Vierailija

Miksi se kerma pitää erottaa kookosmaidosta, kun myytävänä on kookoskermaakin?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Ninna Lindström
Pehmeä hummus tekee vegaanillekin sopivasta pasta-annoksesta herkullisen kermaisen.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Mansikka-hummuspasta

Ainekset

300
g
simpukkapastaa
Hummus
1
prk (380/230 g)
kypsiä kikherneitä
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
tahinia
½
tl
suolaa
½
tl
jauhettua korianteria
¼
tl
mustapippuria myllystä
2
rkl
sitruunamehua
2
rkl
oliiviöljyä
2–3
rkl
kylmää vettä
Paahdetut kikherneet
1
prk (380/230 g)
kypsiä kikherneitä
1
rkl
öljyä
1
tl
jauhettua korianteria
1
tl
jauhettua juustokuminaa
1
tl
savupaprikajauhetta
½
tl
(mietoa) chilimaustetta
½
tl
suolaa
Lisäksi
500
g
mansikoita
1
ruukku korianteria

Työvaiheet

  1. Valmista ensin hummus. Huuhdo kikherneet ja kumoa ne teholeikkuriin tai monitoimikoneen kulhoon. Kuori ja pilko valkosipulinkynnet joukkoon. Lisää tahini ja mausteet. Rouhi tasaiseksi.
  2. Lisää sitruunamehu, oliiviöljy ja tilkka vettä. Sekoita yhä. Lisää tarvittaessa vettä, kunnes hummus on sileää ja kuohkeaa. Tarkista maku.
  3. Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
  4. Huuhdo ja valuta kikherneet paahdettaviksi. Lämmitä pannulla öljy ja mausteet. Paista kikherneet mausteöljyssä rapeiksi.
  5. Puolita mansikat. Valuta pasta ja kääntele joukkoon hummus. Lisää mansikat, korianteria ja paahdetut kikherneet. Tarjoa heti.

Vinkki! Hummusta voi nauttia myös levitteenä leivällä ja dippailla siihen kasviksia.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Panu Pälviä
Upean appelsiininen yrttimarinadi maustaa niin kesäkurpitsat, munakoisot, herkkusienet kuin paprikatkin. Voit käyttää marinadia joko ennen tai jälkeen grillauksen.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Välimeren yrttimarinadi

Ainekset

4
tuoretta rosmariininoksaa
1
(luomu)sitruuna (kuori ja mehu)
1
dl
omenamehua
1
dl
rypsiöljyä
2
rkl
vaahterasiirappia
2
tl
dijoninsinappia

Työvaiheet

  1. Nypi ja hienonna basilikanlehdet. Hienonna timjami varsineen. Purista appelsiinista mehu.
  2. Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa. Käytä marinadina.


Vinkki Käytä kasvisten ja kasvisvartaiden marinointiin. Marinadi riittää noin 800–1000 g:lle munakoisoa, kesäkurpitsaa, paprikaa, herkkusieniä, tomaattia ja/tai sipulia.

 

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Vaahdota ihanan raikas jätski helposti sähkövatkaimella. Sattumina maistuvat tuoreet mansikat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
30 min + 5 t
Vaikeustaso
Helppo

Mansikkajäätelö

Ainekset

4
keltuaista
1
dl
sokeria
¾
dl
glukoosisiirappia
1
tl
vaniljajauhetta tai -sokeria
2
dl
kuohukermaa
2
dl
turkkilaista jogurttia
1
l
mansikoita
½
dl
sokeria
(50
g
valkosuklaata)

Työvaiheet

  1. Erottele keltuaiset kulhoon. Lisää sokeri, glukoosisiirappi ja vanilja. Vatkaa seos paksuksi vaahdoksi sähkövatkaimella.
  2. Vaahdota toisessa kulhossa kerma. Sekoita joukkoon jogurtti. Yhdistä vaahdot.
  3. Perkaa ja soseuta mansikat. Sekaan saa jäädä pieniä mansikanpaloja. Lisää sokeri.
  4. Lusikoi kolmannes vaahdosta pakastuksen kestävään vuokaan. Levitä päälle mansikkasosetta. Täytä vuoka kerroksittain.
  5. Peitä rasia kannella tai foliolla. Pakasta vähintään 5 tunniksi ennen tarjoilua.

Vinkki! Glukoosisiirappi löytyy kaupan sokerihyllystä. Jätskin sekaan sopii myös rouhittu valkosuklaa.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Panu Pälviä
Rosmariinilla ja sitruunalla maustettu marinadi sopii erityisen hyvin broilerille. Sekoita marinadi kulhossa, lisää maustamattomat broilerinleikkeet ja anna maustua viileässä ainakin muutama tunti ennen grillausta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10
Vaikeustaso
Helppo

Rosmariini-sitruunamarinadi

Ainekset

4
tuoretta rosmariininoksaa
1
(luomu)sitruuna (kuori ja mehu)
1
dl
omenamehua
1
dl
rypsiöljyä
2
rkl
vaahterasiirappia
2
tl
dijoninsinappia

Työvaiheet

  1. Nypi ja hienonna rosmariininlehdet. Pese sitruuna ja raasta sen keltainen kuoriosa hienoksi. Purista mehu.
  2. Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa. Käytä marinadina.

Vinkki Rosmariini-sitruunamarinadi sopii erityisen hyvin broilerille. Se riittää 600–800 g:lle broilerinrintafileitä tai -paistileikkeitä.