
Niin paksua pilveä ei olekaan, ettei tämän ihanan tyrnikiisselin aurinkoisuus lävistäisi sitä.
Tyrnikiisseli saa lisäpotkua raastetusta inkivääristä sekä limetin mehusta. Kiisselin pohja valmistuu keittämällä pakastettuja tyrnejä muutama minuutti, jonka jälkeen mehu siivilöidään talteen.
Kiisseli on valmista kun kuumennettu seos pulpahtaa ja sen rakenne on sopivan paksua. Sillä välin kun kiisseli jäähtyy tarjoiluastiassa, valmistetaan sen seuraksi kookosvaahto. Jotta kookosmaidosta saa mahdollisimman tuhtia vaahtoa, se kannattaa laittaa jääkaappiin hyvissä ajoin. Kylmä kookosmaito vaahtoutuu paremmin.
Tässä reseptissä käytetään ainoastaan kookosmaidon paksu kookoskerma, joten ylimääräinen kookosneste valutetaan pois tölkistä ennen kerman vaahdottamista. Kookoskerma vatkataan sähkövatkaimella kuohkeaksi ja maustetaan agavesiirapilla ja vaniljauutteella.
Tyrnikiisseli ja kookosvaahto
Ainekset
Työvaiheet
- Yhdistä tyrnit ja vesi kattilassa. Anna kiehua 3 minuuttia. Siivilöi mehu ja painele tyrnejä kauhalla siivilässä, jotta saat kaikki mehut talteen. Kaada mehu takaisin kattilaan, sekoita 1½ dl sokeria joukkoon ja kiehauta.
- Raasta inkivääri ja lisää se kattilaan.
- Purista limetin mehu pieneen kulhoon. Sekoita perunajauho mehuun. Kaada mehu-perunajauheseos ohuena nauhana rauhallisesti sekoittaen mehukeiton joukkoon.
- Kuumenna kunnes kiisseli pulpahtaa. Kaada kiisseli tarjoilukulhoihin. Ripottele päälle 1 rkl sokeria ja anna jäähtyä.
- Paahda kookoshiutaleita kuivassa pannussa 2 minuuttia koko ajan sekoitellen. Siirrä lautaselle odottamaan.
- Tee kookosvaahto (ks. ohje alempana).
- Annostele kookosvaahto kiisselin päälle ja ripottele pinnalle kookoshiutaleita.
Kookosvaahto
Ainekset
Työvaiheet
- Kookoskerma vaahtoutuu sitä paremmin mitä kylmempää se on, joten laita kookosmaitopurkki jääkaappiin hyvissä ajoin. Pidä tölkkiä ylösalaisin, jolloin kookosvesi erottuu ja se on helpompi valuttaa tölkistä.
- Paina tölkinavaajalla tölkin pohjaan muutama reikä ja valuta kookosneste pois rei’istä. (Säästä neste esimerkiksi smoothieen). Kaavi purkkiin jäänyt valkoinen kookoskerma kulhoon. Vatkaa se sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi.
- Makeuta vaahto agavesiirapilla ja mausta vaniljalla. Tarjoa heti tai laita vaahto jääkaappiin odottamaan.
Miksi se kerma pitää erottaa kookosmaidosta, kun myytävänä on kookoskermaakin?