
Yksinkertaiset uunipäärynät maistuvat myös (vegaanisen) jäätelön kanssa. Vinkki tulevaan: tässä on helppo ja herkullinen joulujälkkäri!
Yksinkertaisuus on usein parasta. Niin tässäkin jälkiruoassa, joka kaikessa yksinkertaisuudessaan on uunissa paahdettuja hedelmiä jäätelön tai kermavaahdon kanssa tarjottuna.
Uunivuoassa paahdetaan puolikkaita päärynöitä, jotka maustetaan hapokkaalla sitruunanmehulla ja omenaviinietikalla sekä inkiväärillä, kanelilla ja muskottipähkinällä. Päälle ripoteltava sokeri saa aikaan ihanan karamellisoituneen pinnan päärynöihin.
Päärynät kannattaa tarjota heti kuumana, kermavaahdon tai vaniljajäätelön kera. Uunivuokaan valunutta lientä ei kannata heittää menemään, vaan lusikoida se annoksille.
Uunipäärynät
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuumenna uuni 175 asteeseen.
-
Puolita päärynät (pituussuunnassa) ja kaiva hedelmäkota pois pienellä lusikalla, meloniraudalla tai veitsenkärjellä. Laita leikkuupinta ylöspäin uunivuokaan.
-
Lorauta päälle vaahterasiirappia, sitruunan mehua, etikkaa ja öljyä. Ripottele sokeri ja mausteet päälle.
-
Käännä päärynät leikkuupinta alaspäin ja kypsennä noin 25 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä.
-
Käännä leikkuupinta ylös ja jatka vielä noin 5 minuuttia, kunnes päärynät ovat pehmeitä ja kunnolla karamellisoituneita.
-
Tarjoa vaahdotetun kasvikerman (ja vuokaan valuneen kastikkeen) kanssa.
Tosi hyvää kuten arvata saattoi. Lisukkeeksi vähän turkkilaista jogurttia.