Me Naiset on lisännyt 1400 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Vegaaninen suklaamousse on kermainen ilman kermaa. Kiitos kuuluu kookokselle! Viileä piparminttu antaa makuun raikkauslisän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + moussen tekeytyminen
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen suklaa-piparminttumousse

Ainekset

1
tlk (200 ml)
kookoskermaa
175
g
vegaanista tummaa suklaata
½
tl
piparminttuaromia
Päälle
murskattuja (vegaanisia) piparminttukarkkeja
(vispautuvaa kasvikermaa)

Työvaiheet

  1. Sulata suklaa miedolla lämmöllä kattilassa, vesihauteessa tai mikroaaltouunissa. Anna jäähtyä 15 minuuttia.

  2. Mittaa kookoskerma ja suklaasula kulhoon ja vatkaa käsin sekaisin. Lisää piparminttu-uute ja sekoita vielä kerran. Laita jääkaappiin noin neljäksi tunniksi, kunnes seos on hyytynyt.

  3. Vatkaa kuohkeaksi käsin tai sähkövatkaimella. Jaa laseihin ja nauti heti vaahdotetun kasvivispin ja karkkimurun kanssa tai siirrä kelmulla peitettynä vielä 30 minuutiksi kylmään.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 300 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Elina Innanen KUVA Ninna Lindström

Herkullisen kasvisbolognesen salaisuus on soijarouheen käsittelyssä. Lisää soijarouhe pannulle kuivana ja paahda sitä runsaassa öljyssä mausteiden kanssa ennen nesteen lisäämistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Soijabolognese

Ainekset

1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
1
ruukku
basilikaa
tl
fenkolinsiemeniä
1
tl
savupaprikajauhetta
3
rkl
oliiviöljyä
2
dl
tummaa soijarouhetta
dl
vahvaa kasvislientä
2
tlk (á 400 g)
laadukasta tomaattimurskaa
noin 1
dl
vettä
1
rkl
tomaattisosetta
1
rkl
balsamiviinietikkaa
1
tl
sokeria tai vaaleaa siirappia
mustapippuria myllystä
suolaa
Lisäksi
300
g
pappardelle-pastaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja silppua sipuli. Hienonna valkosipulinkynnet. Irrota basilikasta lehdet ja silppua ne kevyesti. Hienonna basilikan varret. Murskaa fenkolinsiemenet kevyesti morttelissa.
  2. Kuumenna iso paistinpannu ja lisää sille öljy, fenkolinsiemenet ja savupaprikajauhe. Kuullota hetki, kunnes mausteista alkaa irrota tuoksua. Lisää sitten pannulle sipuli ja valkosipulinkynnet ja kuullota, kunnes ne ovat pehmenneet.
  3. Mittaa pannulle kuiva soijarouhe ja paista sitä pannulla 1–2 minuuttia. Lisää sitten pannulle noin ⅓ kasvisliemestä ja paista, kunnes neste on imeytynyt. Jatka nesteen lisäämistä muutamassa erässä paistaen soijarouhe kuivaksi nesteen lisäämisen välillä.
  4. Kun kaikki kasvisliemi on imeytynyt soijarouheeseen, lisää pannulle tomaattimurska. Huuhtele tölkit vedellä ja kaada vesi pannulle. Lisää vielä tomaattisose, balsamiviinietikka, sokeri ja silputut basilikan varret. Hauduttele kastiketta noin 20 minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää kastikkeen joukkoon lopuksi mustapippuri ja silputtu basilika. Tarkista suola.
  5. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Valuta pasta ja sekoita bolognese-kastike pastan joukkoon.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2772 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Broilerista tulee mäiskyä, kun se litataan lihanuijalla ennen uuniin menoa. Valmistustavan ansiosta kokonainen broileri kypsyy kuumassa uunissa jopa puolessa tunnissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3–4
Valmistusaika
25 min + kypsennys 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Mäiskybroileri ja juustomuusi

Ainekset

1
kokonainen broileri
Maustetahna
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
tuoretta rosmariinia hienonnettuna
25
g
voita huoneenlämpöisenä
2
rkl
kokojyväsinappia
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
8
salottisipulia
2
valkosipulia
2
rkl
oliiviöljyä
Juustomuusi
800
g
jauhoisia perunoita
1
dl
perunoiden keitinvettä
dl
gruyère-juustoa raasteena
2
rkl
voita
(suolaa)

Työvaiheet

  1. Ota broileri huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsennystä.

  2. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Hienonna valkosipuli ja rosmariini kulhoon. Lisää voi, sinappi, suola ja pippuri. Sekoita.

  3. Laita broileri työlaudalle ja lyö sitä rintarangan kohdalta muutaman kerran lihanuijalla, niin että ranka antaa periksi ja lintu aukeaa littanammaksi, perhosen muotoon. Hiero maustetahna kauttaaltaan linnun vatsa- ja nahkapuolelle. Nosta broileri leivinpaperin päälle pellille.

  4. Kuori sipulit ja puolita valkosipulit pellille broilerin ympärille. Pirskottele öljyä sipuleille. Kypsennä uunissa noin 30 minuuttia. Tarkista broilerin kypsyys tikulla. Jos reiästä tuleva neste on kirkasta, lintu on kypsä.

  5. Kuori ja paloittele perunat kattilaan. Keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Ota keitinvettä talteen runsas desi ja kaada loput pois. Raasta juusto. Vatkaa perunat muusiksi sähkövatkaimen pienimmällä teholla ja lisää joukkoon voi, keitinvettä ja juustoraaste. Vatkaa tasaiseksi. Tarkista suola.

  6. Purista paahdetut valkosipulit lautaselle broilerin ja muusin seuraan.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1400 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Eero Ritala ja Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Peruna pizzassa vaikutti Eero Ritalan mielestä järjettömältä ajatukselta, kunnes hän maistoi herkkua ensimmäisen kerran. Tästä pizzasta tuli kuitenkin näyttelijän bravuuri.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 levypizza
Valmistusaika
40 min + kohotus 48 h ja kohotus 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Peruna-suppispizza

Ainekset

500
g
00-jauhoja
3 ½
dl
kylmää vettä
3
g (noin 1 tl)
kuivahiivaa
10
g (noin 2 tl)
hienoa merisuolaa
10
g (noin 1 ½ rkl)
oliiviöljyä
Täyte
6–8
perunaa
5
dl
esikäsiteltyjä metsäsieniä (esimerkiksi suppilovahveroita)
3
rosmariinin oksaa
1
tl + 1 tl
sormisuolaa
½
tl + ½ tl
rouhittua mustapippuria
noin 4
rkl
oliiviöljyä sienten paistamiseen ja pizzan päälle
Päälle
¼
ruukkua
tuoretta timjamia
½
sitruunan keltainen kuoriraaste
1
dl
kasvipohjaista turkkilaista jogurttia (Oatlyn Havregurt turkkilainen)

Työvaiheet

  1. Ota tilkka vettä sivuun (3 ½ dl:sta) ja sekoita siihen suola. Sekoita kuivahiiva jauhoihin ja kaada yleiskoneen kulhoon. Kaada vesi joukkoon ja vaivaa hiljaisella nopeudella noin 10 minuuttia.

  2. Lisää suolavesi ja jatka vaivaamista, kunnes vesi on imeytynyt jauhoihin. Lisää oliiviöljy ja vaivaa, kunnes öljy on imeytynyt taikinaan. Vaivaa lopuksi maksiminopeudella, kunnes taikina on joustavaa ja sileää.

  3. Sulje taikina ilmatiiviiseen astiaan ja laita jääkaappiin vuorokaudeksi. Ota taikina jääkaapista ja muotoile varovasti palloiksi. Laita pallot toiseksi vuorokaudeksi jääkaappiin. Ota kohonneet pallot jääkaapista ja anna lämmetä omassa rasiassaan pari tuntia ennen käsittelyä.

  4. Öljyä uunipelti. Ota taikina kohoamisastioista varoen, käytä apuna jauhoja ja lastaa. Siirrä taikina jauhotetulle tasolle ja painele litteäksi sormien avulla, nosta välillä ilmaan, jotta taikina ei tarraa alustaan. Siirrä öljytylle uunipellille ja levitä sormien avulla koko uunipellille. Anna kohota vielä 30 minuuttia.

  5. Tee täyte. Kuori tai harjaa perunat ja leikkaa niistä mandoliinilla ohuita viipaleita. Kuivaa ne. Lorauta päälle hieman öljyä ja ripottele suolaa ja pippuria ja paahda niitä hetki uunissa tai pannulla. Paista suppilovahverot öljyssä pannulla ja mausta suolalla ja pippurilla.

  6. Kuumenna uuni niin kuumaksi kuin mahdollista. Lorauta pizzapohjan päälle oliiviöljyä ja laita noin 300 asteiseen uuniin 5 minuutiksi. Levitä päälle perunaviipaleet, mausta suolalla, pippurilla, oliiviöljyllä ja rosmariinilla. Laita päälle maustetut sienet. Laita takaisin uuniin vielä noin 5 minuutiksi.

  7. Ripottele kuuman pizzan päälle timjamin lehtiä, lusikoi jogurttia ja raasta sitruunankuorta.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2772 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Tacoja pohjoiseen tyyliin. Paista kuhat rapeiksi ja ryyditä herkku mummonkurkkusalsalla ja piparjuurijogurtilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 pientä annosta
Valmistusaika
45 min + tortillat 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Suomalaiset rieskatacot

Ainekset

8
rieskatortillaa (ohje alla)
Mummonkurkkusalsa
6
rkl
vettä
4
rkl
sokeria
2
rkl
valkoviinietikkaa
1
tl
suolaa
1
kurkku
1
salottisipuli
Piparjuurikastike
2
dl
turkkilaista jogurttia
1
rkl
raastettua piparjuurta
1
tl
sitruunamehua
½
tl
suolaa
½
tl
sokeria
Leivitetty kala
600
g
vaaleaa kalafileetä (esim. kuhaa)
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
dl
vehnäjauhoja
2
kananmunaa
n. 3
dl
pankojauhoja
Lisäksi
rypsiöljyä paistamiseen
salaattia tai versoja
sitruunaa ja tilliä

Työvaiheet

  1. Tee mummonkurkkusalsa. Mittaa vesi, sokeri, etikka ja suola kattilaan. Kiehauta seos. Anna jäähtyä. Kuori ja halkaise kurkku, poista siemenet lusikalla ja kuutioi kurkku. Kuori ja hienonna sipuli. Lisää kurkut ja sipulit liemeen ja anna maustua viileässä vähintään puoli tuntia.

  2. Tee piparjuurikastike. Mausta jogurtti raastetulla piparjuurella, sitruunamehulla, suolalla ja sokerilla.

  3. Leivo ja paista rieskatortillat.

  4. Valmista kalat. Leikkaa fileet nahattomiksi paloiksi ja poista ruodot tarvittaessa. Mausta suolalla ja pippurilla. Mittaa vehnäjauhot laakealle lautaselle. Riko munat toiselle lautaselle ja vatkaa niiden rakenne rikki haarukalla. Laita pankojauhot kolmannelle lautaselle. Pyöräytä kalapalat ensin vehnäjauhoissa, kasta sitten munaan ja painele lopuksi pankojauhoissa. Paista kalat öljyssä pannussa, muutama minuutti molemmilta puolilta, kunnes kala on juuri ja juuri kypsää.

  5. Valuta mummonkurkkusalsa liemestään. Lado rieskalle kalaa, kurkkusalsaa ja kastiketta. Viimeistele salaatilla. Pirskota päälle sitruunamehua ja lisää halutessasi tilliä.

Rieskatortillat

Ainekset

dl
maitoa, kaurajuomaa tai vettä
6
dl
vehnäjauhoja
½
tl
suolaa
1
rkl
rypsiöljyä
(kirkastettua voita)

Työvaiheet

  1. Mittaa maito, jauhot ja suola kulhoon. Lisää öljy. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

  2. Jaa taikina jauhotetulla pöydällä 8–10 palaan. Pyöräytä palloiksi ja kauli ohuiksi lätyiksi. Peitä keittiöpyyhkeellä.

  3. Paista rieskatortilloja kuumassa pannussa ilman rasvaa noin 2 minuuttia molemmilta puolilta. Voit paistaa kahdella pannulla samanaikaisesti, niin työ sujuu nopeammin. Laita paistetut tortillat liinan alle, niin ne pysyvät pehmeinä. Halutessasi voit sipaista vastapaistetuille rieskatortilloille kirkastettua voita.

Vinkki! Tortillat voi pakastaa. Laita väleihin palat leivinpaperia, niin irrottaminen sujuu helpommin. Tortillat säilyvät pakastimessa muutaman kuukauden.

Kommentit (0)