Kuohkeaa, makeaa ja kirpeää. Syksyn ihanin jälkkäri syntyy tyrnistä, ruusunmarjasoseesta ja valkosuklaasta.
Aurinkojälkkäri
Ainekset
Työvaiheet
-
Paloittele valkosuklaa lämmönkestävään kulhoon ja sulata miedolla lämmöllä kattilan päällä vesihauteessa. Anna suklaan jäähtyä hiukan.
-
Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi, lisää joukkoon sokerit ja vatkaa kovaksi vaahdoksi.
-
Vatkaa keltuaisia sen verran, että ne sekoittuvat. Kaada ne suklaasulan joukkoon koko ajan voimakkaasti sekoittaen.
-
Lisää seokseen ruusunmarjasose ja kaneli. Kääntele lopuksi valkuaisvaahto joukkoon. Jaa pieniin annosmaljoihin ja siirrä jääkaappiin 2 tunniksi.
-
Tee sillä aikaa tyrnisiirappi. Mittaa pieneen kattilaan tyrnimarjat ja vesi. Kiehauta ja keitä hetki marjoja liiskaksi painellen.
-
Paseeraa marjat huolellisesti siivilän läpi ja kaada paseerattu tyrnimehu takaisin kattilaan.
-
Lisää joukkoon sokeri. Kiehauta ja keitä välillä sekoitellen, kunnes seos sakenee ja muuttuu siirappiseksi, noin 8 minuuttia. Älä keitä liian kauan, jottei siirappi jähmety liikaa.
-
Anna siirapin jäähtyä hieman ja koristele kylmät aurinkojälkkärit tyrnisiirapilla ja tyrnimarjoilla.