Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2115 reseptiä.
Linkitetty 185 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Onko se appelsiini vai suolainen kinuski, joka tekee helsinkiläisen Bronda-ravintolan tiramisusta järjettömän hyvää? Vastausta varten tarvitaan ehkä vielä yksi annos, ja sitten toinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 tunti + suklaavaahdon jäähtyminen
Vaikeustaso
Kohtalainen

Brondan suolakaramellitiramisu

Ainekset

8
lady finger -keksiä
Appelsiinikahvi
0,5
dl
espressoa
2
tl
sherryä tai konjakkia
puolikkaan appelsiinin raastettu kuori
Suklaavaahto
100
g
tummaa suklaata
1
dl
täysmaitoa
1
tl
glukoosisiirappia (esim. Dansukker)
1
tl
sokeria
1
dl
kermaa
Suolakaramelli
3/4
dl
kuohukermaa
3/4
dl
täysmaitoa
1
dl
sokeria
3/4
dl
glukoosisiirappia (esim. Dansukker)
50
g
voita
1/2
tl
suolaa
Mascarponevaahto
1
prk (250 g)
mascarponejuustoa
2
rkl
tomusokeria
2
tl
konjakkia
Pinnalle
1
rkl
kaakaojauhetta

Työvaiheet

  1. Asettele keksit annosvuokiin. Tee appelsiini kahvi sekoittamalla kaikki aineet ja kostuta keksit sillä.
  2. Sulata suklaa kattilassa miedolla lämmöllä. Kiehauta maito, glukoosisiirappi ja sokeri toisessa kattilassa. Sekoita suklaasula maitoseokseen. Vatkaa kerma ohuena nauhana joukkoon. Siirrä kylmään. Kun seos on jäähtynyt, vatkaa se sähkövatkaimella kuohkeaksi.
  3. Kiehauta suolakaramellin kerma ja pidä se lämpimänä. Keitä maitoa, sokeria, glukoosisiirappia, voita ja suolaa toisessa kattilassa 20 minuuttia tai kunnes seos muuttuu kullanruskeaksi. Lisää kerma ja jäähdytä seos. Jos suolakaramelli kovettuu liikaa, lisää kermaa ja vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi.
  4. Yhdistä mascarponevaahdon ainekset.
  5. Lusikoi suklaavaahto, suolakaramelli ja viimeiseksi mascarponevaahto kostutettujen keksien päälle. Siivilöi kaakaojauhe pinnalle.

Kommentit (9)

Vierailija

Missä appelsiini?

Vierailija

Näytti olevan ohjeen sisälle kirjoitettuna, ei ainesluettelossa

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Hei, kiitos kommenteista! Siirsin appelsiinikahvin myös ainesosaluetteloon.

Vierailija

Hei!

Tuleeko koko reseptiin siis yhteensä 8kpl keksejä vai miten? Kun mulla näkyy tuossa näin ->

AINEKSET:

- 8 8 lady finger -keksiä

Eli puuttuuko välistä joku merkki vai onko kahdeksainen tullut vahingossa tuplana? 

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Hei, kiitos huomiosta! Kahdeksainen oli tullut tuplana, eli oikea määrä on 8 keksiä :)

Vierailija

Voiko tehdä edellisenä päivänä valmiiksi.

Jalmiina
Seuraa 
Liittynyt20.10.2016

Mitäs luulette voisiko suolakinuskin tilalle käyttää kondensoitua maitoa, jos sitä maustais vähän suolalla? Vai kannattaako nähdä vaiva ja keittää kinuski itse.

Vieraileva herkkusuu

Varmasti ihanaa!

MUTTA ei tuo ole mikään Tiramisu!! Keksikää jokin oma nimi!

Kuohuviini ei ole shampanjaa, brandy ei ole konjakkia, tuo ei ole Tiramisu!

Kyllikki
Seuraa 
Liittynyt21.6.2016

Tätä aion kokeilla! Mutta onko tarkoitus vaahdottaa mascarponevaahto ihan sähkövatkaimella?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Oton leipomukset on lisännyt 3 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

Puoloffee on syntisen hyvä jälkiruokaherkku! Makean toffeen ja raikkaan puolukan liitto on täydellinen. Tämä herkku on erittäin helppo valmistaa ja onnistuu mökkiolosuhteissakin :) Puoloffee on tuunattu jouluiseksi piparipohjalla ja täytteessä on tujaus sitruunaa taittamassa makeutta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Puoloffee

Ainekset

Pohja:
260
g
pipareita
125
g
ruusunmarjapilttiä
Täyte:
1
prk
karamellisoitua kondensoitua maitoa
2
dl
puolukoita
2
rkl
tomusokeria
2
rkl
sitruunanmehua
3
dl
vispikermaa
200
g
vaniljarahkaa
2
rkl
sokeria
5
dl
puolukoita
marenkeja

Työvaiheet

Pohja:
Murskaa piparit.
Sekoita ruusunmarjasose piparimruskan joukkoon.
Taputtele pohja vuoan pohjalle ja noin 2 cm reunoille.
Puoloffeen voi tehdä halkaisijaltaan n. 26 cm irtopohja- tai piirasvuokaan.

Täyte:
Kaada kondensoitu maito kulhoon.
Lisää joukkoon puolukat, tomusokeri ja sitruunanmehu.
Sekoita tasaiseksi, tarkista maku ja kaada piparipohjan päälle.

Vatkaa kerma vaahdoksi.
Lisää joukkoon vaniljarahka ja sokeri.
Nostele toffeen päälle. Ripottele päälle puolukat.
Koristele halutessasi marengeilla ja piparkakuilla.

Kommentit (0)

Hildu on lisännyt 8 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.

Nämä lusikkaleivät sulavat suussa ja ovat helppoja tehdä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 45 - 50
Valmistusaika
n. 1 h 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Suussa sulavat lusikkaleivät

Ainekset

350
g
voita
1,76
dl
sokeria
7,7
dl
vehnäjauhoja
2
tl
vaniljasokeria
1,5
tl
leivinjauhetta
0,5
tl
Pan suolaa tai tav. suolaa 1/4 tl
vadelmamarmeladia tai muuta hilloa.

Työvaiheet

Laita uuni 175 asteeseen. Vatkaa, mikrossa vähän sulatettu voi ja sokeri, sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne voisokeriseokseen, tee kuperalla pikkulusikalla lusikkaleipien puolikkaat, parhaita ovat vanhat Sorsakosken pikkulusikat tai vanhat hopealusikat. Ota lusikkaan taikinaa, älä painele sitä liikaa ja anna jäädä aika kukkuraiseksi taikina lusikan keskelle. Ota sitten lusikasta niin, että saat hyvin leivinpaperin päälle lusikan sileä puoli ylöspäin, jätä yksi sentti väliä. Jos taikinasta tulee murumaista lämmitä sitä mikrossa, sillä pehmästä taikinasta on helppoa muotoilla lusikkaleivän puolikkaat. Paista 175 asteessa noin 12 - 14 minuuttia, älä päästä palamaan, jos alkavat tummua ota heti pois uunista ja vedä leivinpaperin avulla pois pelliltä. Mieluummin saavat jäädä vähän vaaleiksi. Kun lusikkaleivän puolikkaat ovat vähän jäähtyneet, voitele toinen puolikas hipaisemalla hillolla. Pyöritä lopuksi hienossa kidesokerissa. Muista ottaa ajoissa lusikkaleivät huoneen lämpöön, sillä voi kovettuu kylmässä, osan voi säilyttää jääkaapissa ja loput pakastaa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2115 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Tanskalainen voileipä on kuin pieni ateria, jossa lautasenkin, eli leivän, voi syödä. Merimiehen kalaleivän mehevöittää rapusalaatti, joka saa päälleen rapeiksi paistettuja punakampelafileitä. Tainnuttavan hyvää!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Merimiehen kalaleipä

Ainekset

4
viipaletta
vaaleaa vuokaleipää tai tiivistä ruisleipää
400
g
punakampelafileitä
1
kananmuna
1
dl
vehnäjauhoja
2
dl
korppujauhoja
1
tl
sormisuolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
1
rkl
voita + 1 rkl öljyä
8
tl
voita
4
salaatinlehteä
4
tillinoksaa
(vesikrassia)
4
sitruunanlohkoa
Rapusalaatti
1
prk (165 g/110 g)
kuningasrapuja tai 1 dl jokiravunpyrstöjä hienonnettuna
1
pieni salottisipuli
n. ¾
dl
majoneesia
2
rkl
tilliä hienonnettuna
½
tl
piparjuurta raastettuna
3–4
tippaa Tabascoa
½
tl
sormisuolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Tee rapusalaatti. Valuta ja hienonna ravut. Kuori ja hienonna sipuli. Yhdistä ravut ja sipuli. Lisää sen verran majoneesia, että seos on tanakkaa. Sekoita loput aineet salaattiin.
  2. Leikkaa kala hieman leipäviipaleita isommiksi paloiksi. Poista ruodot. Vatkaa kananmunan rakenne rikki syvällä lautasella. Mittaa vehnäjauhot toiselle ja korppujauhot kolmannelle lautaselle. Mausta vehnäjauhot suolalla ja pippurilla. Pyöräytä kalapalat ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa. Paista kalat voi-öljyseoksessa pannussa kypsiksi, noin 2 minuuttia kummaltakin puolelta. Siirrä talouspaperin päälle valumaan. Pidä lämpimänä folion alla.
  3. Voitele leivät voilla. Jaa salaatinlehdet, kalat ja rapusalaatti leiville. Koristele tillillä ja esimerkiksi vesikrassilla. Purista päälle sitruunamehua.

Vinkki Voit käyttää leivissä pakasteena myytäviä paneroituja kampelafileitä.

Kommentit (2)

Vierailija

mitä hemmetin sormisuolaa???

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Sormisuola = sormin murennettava hiutalesuola. Voit käyttää yhtä hyvin muutakin suolaa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 673 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen

Kullanhohtoinen inkivääri-omenaglögi toivottaa vieraat tervetulleiksi joulunviettoon. Voit tarjota glögin alkoholittomana tai valkoviinillä terästettynä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
1 tunti
Vaikeustaso
Helppo

Inkivääri-omenaglögi

Ainekset

2
l
omenamehua
4
cm:n
pala inkivääriä
2
kanelitankoa
½
rkl
kokonaisia maustepippureita
2
tl
kokonaisia neilikoita
(ruokosokeria)
(4 dl kuivaa valkoviiniä)

Työvaiheet

  1. Kuumenna omenamehu kattilassa.
  2. Paloittele inkivääri. Lisää omenamehun joukkoon inkivääri, kanelitangot, pippurit ja neilikat.
  3. Hauduta glögiä kannen alla vähintään tunti. Maista ja lisää tarvittaessa ruokosokeria.
  4. Siivilöi glögi ja lisää halutessasi joukkoon valkoviini.

Kommentit (0)