Onko se appelsiini vai suolainen kinuski, joka tekee helsinkiläisen Bronda-ravintolan tiramisusta järjettömän hyvää? Vastausta varten tarvitaan ehkä vielä yksi annos, ja sitten toinen.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
1 tunti + suklaavaahdon jäähtyminen
Keskivaikea
Brondan suolakaramellitiramisu
Ainesosat
8
lady finger -keksiä
Appelsiinikahvi
0,5
dl
espressoa
2
tl
sherryä tai konjakkia
puolikkaan appelsiinin raastettu kuori
Suklaavaahto
100
g
tummaa suklaata
1
dl
täysmaitoa
1
tl
glukoosisiirappia (esim. Dansukker)
1
tl
sokeria
1
dl
kermaa
Suolakaramelli
3/4
dl
kuohukermaa
3/4
dl
täysmaitoa
1
dl
sokeria
3/4
dl
glukoosisiirappia (esim. Dansukker)
50
g
voita
1/2
tl
suolaa
Mascarponevaahto
1
prk (250 g)
mascarponejuustoa
2
rkl
tomusokeria
2
tl
konjakkia
Pinnalle
1
rkl
kaakaojauhetta
Vaiheet
- Asettele keksit annosvuokiin. Tee appelsiini kahvi sekoittamalla kaikki aineet ja kostuta keksit sillä.
- Sulata suklaa kattilassa miedolla lämmöllä. Kiehauta maito, glukoosisiirappi ja sokeri toisessa kattilassa. Sekoita suklaasula maitoseokseen. Vatkaa kerma ohuena nauhana joukkoon. Siirrä kylmään. Kun seos on jäähtynyt, vatkaa se sähkövatkaimella kuohkeaksi.
- Kiehauta suolakaramellin kerma ja pidä se lämpimänä. Keitä maitoa, sokeria, glukoosisiirappia, voita ja suolaa toisessa kattilassa 20 minuuttia tai kunnes seos muuttuu kullanruskeaksi. Lisää kerma ja jäähdytä seos. Jos suolakaramelli kovettuu liikaa, lisää kermaa ja vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi.
- Yhdistä mascarponevaahdon ainekset.
- Lusikoi suklaavaahto, suolakaramelli ja viimeiseksi mascarponevaahto kostutettujen keksien päälle. Siivilöi kaakaojauhe pinnalle.