Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Juhli ja nauti
Jälkiruuat
8:00 | 14.4.2024

Crema catalana

Lisää omaan keittokirjaan
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1478 reseptiä
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström

Sitruksinen crema catalana on kuin kevätaurinko: sitä ilman ei voi olla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
6
20 min + 3 t
Helppo

Crema catalana

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

4
dl
kuohukermaa
1
dl
sokeria
1
tl
vaniljatahnaa tai yhden vaniljatangon siemenet
1
appelsiini
5
keltuaista
½
rkl
perunajauhoja
Pinnalle
¾
dl
ruokokidesokeria

Vaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 100 asteeseen.
  2. Kiehauta kattilassa kerma ja sokeri. Lusikoi joukkoon vaniljatahna tai halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet kerman joukkoon. Anna hautua muutama minuutti.
  3. Pese appelsiini. Raasta kuori (1 rkl) ja purista appelsiinista mehu (1 dl). Erottele keltuaiset.
  4. Sekoita kulhossa keltuaiset, appelsiinimehu ja perunajauhot. Lisää keltuaisseos kerman joukkoon hyvin sekoittaen. Lisää joukkoon kuoriraaste.
  5. Kaada seos uuninkestäviin, mataliin annosvuokiin.
  6. Kypsennä vanukkaita uunissa 40–60 minuuttia, kunnes ne ovat hytisevän kypsiä.
  7. Peitä jäähtyneet vanukkaat kelmulla ja nosta jääkaappiin. Anna tekeytyä muutama tunti tai yön yli.
  8. Ripottele päälle ruokokidesokeria ennen tarjoilua. Paahda pinta rapeaksi kaasupolttimella tai uunissa grillivastuksen alla muutaman minuutin ajan.

Vinkki! Tee ylijääneistä valkuaisista marenkeja. Vatkaa valkuaiset ja 2½ dl sokeria kovaksi vaahdoksi. Lusikoi nokareita leivinpaperin päälle ja paahda rapeiksi 100-asteisessa uunissa.

Tilaa Glorian ruoka & viini
Jälkiruuat
Kemut
crema catalana
juhli ja nauti

Suosituimmat

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Shelterin mallasleipä

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini