Paahtovanukas valmistuu kätevästi isossa piirakkavuoassa.
Crème brûlée
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
- Lisää maito kattilaan.
- Pese sitruuna ja leikkaa kuori ohuiksi suikaleiksi. Halkaise vaniljatanko pitkittäin kahteen osaan.
- Lisää maidon joukkoon kuoripalat, kaneli- ja vaniljatangot sekä sokeri ja ripaus suolaa. Hauduta seosta välillä sekoitellen noin 10 minuuttia.
- Erota sillä välin munista keltuaiset kulhoon.
- Siivilöi kuuma maito keltuaisten joukkoon samalla hyvin sekoittaen.
- Lisää uunipannulle vettä vesihauteeksi. Kaada maitomunaseos piirakkavuokaan. Nosta vuoka uunipellille. Kypsennä brûléeta uunin keskitasolla noin 50 minuuttia.
- Ota pelti uunista ja nosta brûlée vesihauteesta, kun se on jäähtynyt. Ripottele pintaan sokeria. Paahda sokeripinta rapeaksi ja kullanruskeaksi kaasupolttimella.
- Ota mansikoista kannat ja lohko ne. Lisää ne kranssiksi brûléen reunoille. Koristele kranssi tuoreella mintulla.