Espressogranita yhdistää jälkiruoan, kahvin ja digestiivin. Kun massaa sekoitetaan jäätymisen aikana säännöllisesti, saadaan aikaan hileinen koostumus.
Espressogranita
Ainekset
Työvaiheet
-
Valmista vahva kahvi. Lisää fariinisokeri ja anna sen liueta kahviin. Lisää vodka ja likööri. Kaada seos pieneen, laakeaan vuokaan. Peitä kelmulla ja nosta pakastimeen.
-
Anna jäätyä 1 tunti. Sekoita jäätyvää kahviseosta haarukalla raaputtaen ja laita takaisin pakastimeen. Toista sama 30 minuutin välein, kunnes seos on jäätynyt hileiseksi (n. 2 tuntia.)
-
Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi.
-
Kokoa annokset. Nosta laseihin espressohilettä ja päälle kermavaahtoa. Viimeis- tele halutessasi kahvipavuilla.
Vinkki Jos tarjoat granitan illalla, valmista se halutessasi kofeiinittomaan kahviin.