Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Juhli ja nauti
Jälkiruuat
16:00 | 15.12.2022

Hasselpähkinätiramisu

Lisää omaan keittokirjaan
Helsingin Sanomat on lisännyt 467 reseptiä
OHJE Kaisa Johansson KUVA Päivi Ristell

Nutella tai muu suklaa-pähkinätahna sopii hyvin myös tiramisun täytteeseen. Tuhdin suklainen tiramisu sopii ison porukan joulujälkkäriksi, sillä jokainen saa kauhaistua siitä helposti sopivan määrän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
8
1 t
Helppo

Hasselpähkinätiramisu

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1
pkt (200 g)
tiramisukeksejä (savoiardi)
2
dl
hasselpähkinärouhetta
3
dl
vahvaa kahvia tai 2 dl espressoa + 1 dl vettä
1
dl
sokeria
1
tl
hienoksi jauhettua kardemummaa
1
prk (250 g)
mascarponejuustoa
¾
dl
hasselpähkinä-suklaalevitettä (esimerkiksi Nutella)
3
keltuaista
½
dl
sokeria
2
dl
vispikermaa
Koristeluun
tummaa kaakaojauhetta
paahdettuja hasselpähkinöitä

Vaiheet

  1. Aloita tiramisun valmistaminen paahtamalla hasselpähkinärouhe paistinpannussa miedolla lämmöllä välillä sekoittaen. Voit myös käyttää kokonaisia hasselpähkinöitä, mutta ne on hyvä kuoria paahtamisen jälkeen. Anna jäähtyä.
  2. Tee kostutusliemi. Mittaa valmis kahvijuoma, sokeri ja kardemumma kattilaan. Kiehauta ja sekoita. Jätä liemi odottamaan.
  3. Sekoita mascarpone ja hasselpähkinä-suklaalevite keskenään kulhossa.

  4. Laita keltuaiset ja sokeri toiseen kulhoon. Laita kattilan pohjalle pieni määrä vettä, kiehauta ja nosta keltuaiskulho kattilan päälle (vesi ei saa koskettaa kulhon pohjaa). Sekoita keltuaisten ja sokerin seosta vispilällä, kunnes keltuaiset ovat lämmenneet ja sokeri sulanut. Nosta kulho pois vesihauteesta ja vatkaa seos vaaleaksi vaahdoksi. Lisää vaahto mascarponen joukkoon.

  5. Vatkaa kerma vaahdoksi ja nostele se mascarponen sekaan.

  6. Kokoa tiramisu noin 1½ litran vetoiseen vuokaan (esimerkiksi 12 cm x 24 cm).

  7. Kostuta puolet kekseistä yksi kerrallaan dippaamalla ne nopeasti kahvin joukkoon. Asettele ne vuoan pohjalle tasaiseen riviin.

  8. Levitä puolet mascarponetäytteestä keksien päälle.

  9. Kostuta loput kekseistä ja asettele ne mascarponetäytteen päälle. Levitä sitten loput täytteestä keksikerroksen päälle.

  10. Anna tiramisun asettua jääkaapissa useampi tunti ennen tarjoilua, mieluiten seuraavaan päivään.

  11. Koristele tiramisu juuri ennen tarjoilua siivilöimällä sen päälle tummaa kaakaojauhetta ja ripottele päälle paistinpannussa kevyesti paahdettuja hasselpähkinöitä.

Tilaa Glorian ruoka & viini
Jälkiruuat
joulu
Kemut
juhli ja nauti
Hasselpähkinä
tiramisu

Suosituimmat

Tofu-jyväbowl

Dijonin possu

Mifukastike

Mausteinen pataleipä

Huijarin herkkutortut

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini